Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Mama_Lynn

Mama_Lynn

11-01-2012 om 10:28

Zielige, zieke peuter

Iemand nog tips om met een zielige, dreinerige en zieke peuter (bijna 2)om te gaan? Hij heeft een week koorts gehad (is nu weg), maar eet, drinkt en slaapt nog steeds relatief slecht en hij is vooral heel drenserig en dreinerig. 'neeeeeh', 'neeeeeh' is wat we de hele dag horen. Zelf zijn we ook niet lekker (man is zelden ziek, nu wel, ik zit op het werk, ga straks naar huis ivm holte-ontsteking en zijn oudere zusje is ook ziek, maar die is niet zo dreinerig). Heb echt met het arme ventje te doen, want hij is zichzelf totaal niet, maar ons uithoudingsvermogen is na al die ziektekiemen en slaapgebrek tot het nulpunt gereduceerd.

Iemand nog tips?

Lynn

dc

dc

11-01-2012 om 11:26

Tv?

Ik zou lekker een stapel dvd'tjes halen van Dora, Diego, en wat hij verder ook maar leuk vindt, en hem lekker veel tv laten kijken. Met een beetje geluk valt hij op de bank in slaap.

Yup

Voor dit soort dagen heeft Onze Lieve Heer de tv geschapen :-)

Ik ben tegen de hele dag schermhangen, maar in dit soort gevallen kan het enorm handig zijn. Geestloos vermaak is namelijk het enige dat je kan hebben als je ziekjes bent, en zo'n uk kan nog geen oude stripboeken herlezen oid (wat ik zelf bijvoorbeeld zou kunnen gaan doen in zo'n toestand)

Beterschap allemaal

Temet

Mama_Lynn

Mama_Lynn

12-01-2012 om 19:37

Tja, hij keek al meer dan normaal...haha. Maar het is logistiek wat lastig, omdat bij ons de tv niet in de woonkamer staat, maar op onze slaapkamer. Ze kijken dus al niet veel (en nu bij ziekzijn zeker dagelijks wel een uurtje, meer ter ontlasting van onszelf), maar da's natuurlijk geen optie om hem alleen daar boven te laten. En mijn hoofd kon dat getetter niet zo aan van bob de bouwer en thomas de trein en zo.
Maar je moet wat, dus dank voor de tip :) En ja...geestloos vermaak is idd. het enige (zelfs lezen is nu een crime voor mij, hoewel pc'en nu heel ffkes gaat dankzij de ibuprofen).

Gelukkig gloort er hoop aan de horizon: zoonlief had zeker gehoord dat we even naar de dokter zouden gaan en begon na zijn schreeuwpartij prompt een cracker en een boterham te eten en zijn sinaasappelsap te drinken (en vroeg vaker die dag zelfs om drinken), dus hopelijk is het eind in zicht...hij slaapt nu :)

Dank voor de beterschaps :)

Lynn

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.