Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

anneke

anneke

13-11-2008 om 14:37

Zijn er meer ouders met een paranormaal kind van 2 jaar

hallo ik heb een belangrijk vraagje.
ik heb 3 kids en me jongste zoontje is net 2 geworden daar gaat het dus ook om om hem.
nou zit dus zo hij is net 2 geworden maar hij is zo slim en praat echt supergoed ja en noem maar op
maar van de week waren we bij me ex en zijn vrouw op visite (ik me nieuwe vriend en ons jongste zoontje)
de 2 andere kids sliepen bij hun.
maar nu zit het zo me ex vriend zijn opa is pas geleden overleden en me jongste zoontje kan de beste man helemaal niet nooit gezien niks.
maar toen we daar dus waren liep hij de gang zegt hij mama kijk ouwe opa op de trap.
nou ik schrok me echt je je weet wel denk zou dit nu echt zijn of zijn fantasie hij is natuurlijk maar pas 2 geworden.
maar nu komt het gekste hij deed de deur dicht en ik deed hem weer open zegt hij ineens mama hij is terug komt ie komt ie en lachen erbij .
maar hij zei dus dat die ouwde opa wilde vliegen .
maar die ex van mijn had dus al die as van zijn opa verstrooid en een klien beetje thuis in een potje gehouden maar bij hem thuis gebeurde ook rare dingen en zo.
maar nu sinds dat me zoontje dat had gezegd van opa wil vliegen heeft hij die as verstrooid bij die andere as en nu heeft hij geen last meer van rare dingen die gebeuren in huis en zo.
en me zi=oontje heeft het er ook niet meer over.
maar nu van de week hier thuis weer zag hij me oma en opa (overleden ) ik zeg waar zijn ze dan zegt hij ja daar en wees naar het plafon hij zei kijk opa ook ze gaan erin ik zeg waarin dan in het plafon.
zegt hij nee in de tunnel.
maar nu was ik dus afgelopen zaterdag naar een medium geweest in duitsland meer voor me zelf.
maar toen vroeg ik dus aan haar en zei schreef dus letterlijk dit op een briefje omdat hij erbij was .
de kleine kan idd overledenen zien is helderziend en kan energie en aura,s zien.
maar zou dit nu echt zo zijn ik geloof er absoluut in maar omdat hij nog zo klein is vraag ik me dus af of hij dit nu echt al kan ???
aub andwoord

Niet te jong

Ik geloof wel dat jouw zoontje de waarheid spreekt, dit kun je niet verzinnen. En juist kleine kinderen zijn hier heel gevoelig voor. Maar misschien komt dit wel in jouw familie voor, heb je meerdere familieleden die zo zijn? En zolang hij er niet bang voor is is er niks aan de hand.

susan

susan

13-11-2008 om 21:32

Komt me bekend voor

Ik heb er waarschijnlijk 3 die het hebben.
De oudste wist toen ik net zwanger was van nr 3 dat hij een zusje zou krijgen,hoe vaak ik geprobeerd heb uit te leggen dat het ook een broertje kon worden,was het echt tot het boze aan toe,nee ik krijg een zusje,hij had gelijk.
Bij ons zit het in de familie.Mijn vader zei steeds 16,7,11 onthouden.
oudste 12:23 geboren=7 voor half,middelste 7:16 geboren,jongste 12:31 1+2+3+1=7.We komen op huisnummer 11 te wonen,steeds toeval,nee,dat geloof ik niet meer,teveel toevalligheden kan gewoon niet.
Heb zelf dingen mogen ervaren die geen toeval meer kunnen zijn.Mijn kinderen hebben het waarschijnlijk weer meer als mij.Ik geloof erin,als mijn kinderen zelf ontdekken dan leg ik het hun uit als ze er aan toe zijn.Het is een gave,daar ben ik zuinig op,ook moet ik zelf leren bepaalde dingen te kunnen afsluiten.Mijn vader en ik noemen het druk in de ether,bij mij is het vooral 's nachts,als ik tot rust kom,overdag ben ik te druk.

3 kids mam

3 kids mam

14-11-2008 om 09:38

Heel veel kinderen hebben dat

Ik heb wel eens gelezen dat heel veel kinderen onder de 5 jaar dat hebben. Het schijnt dat kleine kinderen daar erg gevoelig voor zijn en vaak dergelijke dingen zien. Als ze ouder worden verdwijnt die gave bij de meeste kinderen.

Dada

Dada

14-11-2008 om 11:10

Ja, maar niet te ver zoeken

Zouden veel meer open staan voor andere waarnemingen. Dus dat kan kloppen. Ik heb mijn eigen kinderen ook veel dingen horen zeggen die ze niet konden weten.

Susan: ik vind dat soort dingen wat jij omschrijft wel heel ver gezocht hoor. Je kan het altijd wel naar die cijfers toerekenen. Op het ene tijdstip is het cijfer direct te zien, het andere moet je optellen, de ene keer is het 7 voor half de andere keer 16 over. 7 voor half is ook .23. Dat is inderdaad geen toevalligheid meer. Het is er naar toerekenen. Het zegt mij niets in ieder geval.
Wat het geslacht van je kind in de buik betreft. Tja, voor mij niet iets wat met paranormaal te maken heeft.

Anneke, ga er naar je kind zo 'normaal' mogelijk mee om. Als hij ouder wordt kan hij het ook eng gaan vinden of merken dat anderen dat niet hebben. Hij kan zich dan gaan afsluiten. Laat het er maar lekker zijn.

Weet je dat er ook een leuk boek is. Dat geeft aan hoe je er met een bepaalde nuchterheid mee om kan gaan. De dingen die susan beschrijft worden daarin wel afgedaan als toeval. Ik dacht dat de titel iets is als: waar haalt hij het vandaan? Naam schrijfster even vergeten.

susan

susan

14-11-2008 om 11:43

Dada en andere

Zelf heb ik een persoon mogen zien aan het voeteneind van mijn bed.
Dat is iemand geweest die gestorven was.Ik dacht eerst dat het een inbreker was en heb zelf toen mijn vriend(nu mijn man)wakker gemaakt en toen hij wakker was,was het weg.Ik denk zelf dat het ook een kwestie van geloven is,de een is nuchterder dan de ander,gelukkig maar.

Mijn oma is een stukje met me meegelopen naar huis,naast me.
Heb meerdere dingen ook gevoeld.

Wat 3kids mam schrijft klopt ook,veel jonge kinderen hebben dat en op een gegeven moment verdwijnt het.
Bij mij is het niet verdwenen(ben over de 30,1e bewuste ervaring toen ik 11 jaar was).
We weten waar onze familie leden in de ""hemel""wonen.
Dat hebben we mogen zien,met bevestiging van andere personen met een gaven.
Men is er over het algemeen erg sceptisch over.

Kijk een naar de tv tegenwoordig(derek ol....)

Gnome

Gnome

14-11-2008 om 18:21

Inderdaad meestal bij kleine kinderen

Kleine kinderen zijn meestal in meer of mindere mate paranormaal begaafd, meestal gaat dit na hun 4e jaar 'over' omdat ze veel andere indrukken krijgen.

Belangrijk is vooral het kind normaal te benaderen en het te vertellen dat ze als ze het niet willen altijd diegene weg kunnen sturen.

Mijn zoontje speelde als 2 jarige veel met een mevrouw en een klein jongetje in zijn kamer, ik voelde die aanwezigheid ook. Inmiddels verhuisd, ik hoor hem er niet meer over, en ach, hij heeft het ook veel te druk om zich daarmee bezig te houden ;)

Ja, kinderen...

...hebben een paranormaal talent om uit te vogelen hoe ze hun ouders moeten plezieren. Mijn zoontje weet precies als ik het leuk vind wanneer hij iets doet en als 't 'm uitkomt - bijvoorbeeld als hij naar bed wil - weet ie ineens aan welke touwtjes hij moet trekken.

Een kind met een new-age ouder die dol is op mediums en paranormale blabla zal al snel paranormaal lijken. Kleine potjes hebben grote oren en voor je het weet weten ze dingen die ze volgens jou helemaal niet kunnen weten.

Ik vind het trouwens bijzonder treurig dat iedereen het hier maar leuk en normaal vindt. Slaat de waanzin zo epidemisch om zich heen?

Voeden jullie je kindjes op tot kleine Sylvia Millecammetjes? Een goede ouder staat met beide benen op de grond. Ga je schamen, verdorie!

Annette

Annette

14-11-2008 om 22:21

Almonde

dank je, daar hoef ik niks meer aan toe te voegen!

Wat ik geloof

Ik geloof dat je je gewoon niet met dit soort dingen moet inlaten, omdat er een potentieel gevaar in zit.
Er is meer tussen hemel en aarde, kom je daar mee in aanraking, bid dan flink en vraag om leiding.
Als een kind een geest ziet, gewoon vriendelijk vragen of ie weg wil gaan en daarna samen bidden om een schoon huis.
Het is namelijk niet 'leuk' of 'schattig', mensen als Char en Derek Ogilvie vind ik gevaarlijke charlatans.

Ik ben er overigens van overtuigd dat de meeste van die soort gebeurtenissen vooral tussen de oren van mensen zit. En zoals Almonde al zegt, als ouders het leuk vinden dat kinderen zo zijn, dan is de kans vrij groot dat oma even bij ze komt buurten. Maar meestal valt die oma in de categorie 'krokodil onder het bed'.

Massi Nissa

Massi Nissa

15-11-2008 om 07:42

Tja

Ik wil niet dat iemand zich gaat schamen, maar verder kan ik me nogal in Almondes reactie vinden. Kinderen horen en zien veel meer dan ouders doorhebben. Zij zijn lekker aan het spelen, jij bespreekt (aan de telefoon bijvoorbeeld) van alles met een vriendin, zoals de dood van opa. Het kind hoort alles, slaat het op en komt er dan later mee. Is dat paranormaal? Welnee, het is gewoon een goed geheugen.
Wat ik ook herken is die behaagzucht van kleintjes. Ze weten precies wat hun ouders trots maakt of blij. Ik denk echt dat je niet verder hoeft te zoeken voor een antwoord op de vraag: is mijn kind paranormaal?
En nog even: paranormaal bestaat niet. Lees alsjeblieft een boek van bijvoorbeeld Carl Sagan, een wetenschapper die zijn hele leven vocht tegen dit soort middeleeuwse duisternis. Vandaar dat ik het trouwens ook niet eens ben met dirksmama. Het bestaat gewoon niet, klaar.
Maar een slim kind heb je waarschijnlijk wel, anneke!
Groetjes
Massi

Annika

Annika

15-11-2008 om 09:16

Dingen zien

Mijn zoontje (van bijna 5) ziet in het donker ook van alles. Dat zegt hij ook: "in het donker zie ik vreemde dingen, mama". Als ik dan vraag 'spoken?', zegt hij lekker huiverig 'ja', en als ik zeg "in het donker zie je vreemde dingen omdat er dan andere schaduwen zijn", dan vertelt hij even later "in het donker zie ik vreemde dingen, mama, door de schaduwen worden de dingen anders". Het is dus volgens mij maar net wat je ze voorhoudt, en verder lijkt het me allemaal onzin.
groetjes, Annika

Dada

Dada

15-11-2008 om 09:21

Ach ieder z'n waarheid

Wel of niet, ieder heeft z'n eigen waarheid. Ik voel me nou niet echt geroepen om over dat soort dingen een discussie te voeren. Ook niet om anderen te oordelen van hun overtuigingen.

Maar als ik het berichtje van susan lees, krijg ook ik de kriebels. Het lijkt een soort aandacht vragen en bijzonder willen zijn. Die getallen, dat slaat werkelijk nergens op. Ze loopt naast haar oma, de echte verhalen komen pas als het bijzondere van de getallen en het geslacht van het kind afgeschoten wordt. Ik kan ook best iemand dicht bij me voelen als ik aan die persoon denk. Is die er dan ook echt?

Zelf denk ik dat mensen die innerlijk voelen dat er iets is en er ook iets mee willen, dat in stilte zouden doen. Juist om reacties om hen heen. Wat heb je aan die oordelen. Het zijn waarheden van anderen.

Tuurlijk vangen kinderen veel op uit gesprekken. En juist daar moet je gewoon heel bewust van zijn. Want op dan is het heel normaal dat ze oma in de gang zien. Want kinderen hebben ook een groot voorstellingsvermogen.

Kleine kinderen zijn heel bewust van de omgeving. Hun doen en laten zit nog erg bij het 'oer-doen' om het maar zo te zeggen. Ze beschikken nog minder over taal, kennis en kunde. Ze kunnen vaak de meest kleine details roepen.

Dada

susan

susan

15-11-2008 om 13:25

Ieder zijn eigen ideeen en waarde

Ik geloof in het meer tussen hemel en aarde,andere niet,er heerst maar dat is mijn mening denk ik ook een taboe om over dit soort dingen te praten.

Als je er niet in geloofd prima,maar als iemand er wel in geloofd,laat diegene denken wat hij/zij denkt.

Ik bijt echt niet hoor,misschien was het wel een luchtspiegeling.Ik ben echt geen char, derek of Jomanda hoor.

Wisten jullie dat er heel veel gebeden en rituele zijn uitgevoerd tijdens de amerikaanse verkiezingen?Dat de voorouders erbij zijn gehaald toen?

susan

susan

15-11-2008 om 13:32

Even een citaat

ik citeer even met dirks mamma:

Ik geloof dat je je gewoon niet met dit soort dingen moet inlaten, omdat er een potentieel gevaar in zit.

Er is meer tussen hemel en aarde, kom je daar mee in aanraking, bid dan flink en vraag om leiding.

Ik ben het helemaal mee eens en idd ik heb ook een goede leiding.Als je niks ziet voelt enz,ga het dan ook niet zoeken,glaasje draaien ed doe het nooit!

Jacoline29

Jacoline29

15-11-2008 om 13:37

Grappig om dit te volgen

Ben nu wel benieuwd hoe de mee discuseerders in dit draadje denken over Altenatieve geneeswijze.
Acupunctuur,reiki,homeopathie enz.

of zal ik dan een nieuw draadje daarover starten en in welk forum zal dat dan moeten.

Dada

Dada

15-11-2008 om 15:00

Alternatief

Helemaal voor. Mensen moeten dat doen als ze daar hun kracht in kunnen vinden. Als je je er antwoord niet in vindt, maak je er geen gebruik van. De aanbieders hebben wel een verantwoordelijkheid om in de gaten te houden of en wanneer de reguliere zorg op dat vlak ingeschakeld moet gaan worden. Geen loze beloften!

Dada

Dada

15-11-2008 om 15:01

Susan

'Wisten jullie dat er heel veel gebeden en rituele zijn uitgevoerd tijdens de amerikaanse verkiezingen?Dat de voorouders erbij zijn gehaald toen?'

Kan je eens uitleggen wat je daar mee bedoelt?

Sjonge zeg

Hoi,
sjonge zeg wat zijn jullie negatief. tuurlijk, kleine potjes hebben grote oren en dat soort nare reakties.

maar zoals anneke omschrijft, zo praat een kind niet zomaar hoor, kom op zeg. of ze nou wel of niet iets van een ouder of gesprek opgevangen hebben, zoiets kunnen ze niet op de juiste plaats op het juiste moment zeggen.

of er meer is? ja, dat denk ik wel.

anneke, wat bijzonder. ik zou er verder nog niets mee doen, alleen wel met je kindje erover praten en proberenuit te leggen dat hij niet bang hoeft te zijn enzo.
je kan later altijd nog kijken of er meer is.

susan

susan

16-11-2008 om 09:48

Dada wat ik bedoel

Het is op tv geweest,dat er gebeden is,rituelen zijn geweest.Heeft in de krant gestaan,dat een heleboel vrnl mensen met een donkerdere huidskleur gebeden hebben dat obama president zou worden.Een kennis heft het op de voet gevolgd,die vertelde het me.Die doet niks met het paranormale ed.

susan

susan

16-11-2008 om 10:01

Annemir

Ik wil je hierbij virtueel je hand schudden.Je hebt ongetwijfeld ook mijn reacties gelezen.

Ik schrijf ook als men er in gelooft,prima,.Gelooft men het niet ook prima.
Laat de gelovige in hun waarde en de niet gelovige ook.
Ik ben een gelovige,een kennis niet,vrienden niet.
Kreeg echt een beetje het gevoel dat ik als "gek"verklaard werd.

Een heleboel mensen dat kun en weet je nooit natuurlijk,zouden meerdere hoog gevoelige(laat ik het zo maar noemen) personen ontmoet kunnen hebben.Er is nooit volgens mij onderzoek naar gedaan hoeveel mensen denken/weten dat ze hoog gevoelig zijn.

Al ben je hoog gevoelig,zie het idd als iets moois wat je hebt.Ik ervaar het zo als iets moois en als iets lastigs ook wel,maar ik zou het nooit gebruiken zoals Jomanda,Char,Derek,al ben ik wel erg nieuwsgierig naar deze personen.

Jacoline29

Jacoline29

16-11-2008 om 10:04

Btw en even ot

Ik ben een gelovige en geloof dat er meer is tussen hemel en aarde.

Ben daarom eigenlijk wel benieuwd naar meningen over acupunctuur ed.Voornamelijk van de niet gelovers .

Maar ja, welke rubriek zou ik het moeten zetten.
Gezondheid,algemeen. Ik weet het niet.

Dada

Dada

16-11-2008 om 15:30

Eigen waarheid

Ook ik heb gezegd, ieder z'n waarheid. Ik sta juist heel open hoor voor dit soort dingen. Misschien wel net op een andere manier. Maakt ook helemaal niet uit. Ook mijn kinderen zeggen dingen (nogmaals) die ze beslist niet konden weten (die ik nog niet eens wist). Maar ik heb ook een nuchtere kant. Als over het 'hogere' wordt gepraat vind ik het juist jammer als er allerlei dingen bij worden gehaald die er ver van staan, zoals die cijfertjes. Dat zorgt er juist weer voor dat je negatieve reacties krijgt. Logisch ook. Het is goed dat als je in meer tussen hemel en aarde gelooft ook het gewone nog kan zien. Dus blijf met beide benen op de grond staan.

Ik hoop niet dat ik minderwaardig heb gereageerd. Probeer juist neutraal te zijn.

Susan, hoeveel er ook gebeden is voor Obama.... Ook dit zegt mij helemaal niets. Wat wil je er nu mee zeggen?

susan

susan

16-11-2008 om 16:22

Obama

Dat bidden echt kan helpen,als je in wat dan ook geloofd.Dat bidden kracht en hoop geeft.

Dada

Dada

16-11-2008 om 18:41

Tja

God heeft misschien ook zijn politieke voorkeur.

susan

susan

16-11-2008 om 19:18

Ook wel

maar met veel hoop en bidden in combi met goede plannen heeft er toe geleid dat hij heeft gewonnen denk ik.

susan

susan

16-11-2008 om 19:21

Aanvulling

Is ook een kwestie van geloven,wat geloof je zelf,maar dat is weer voor een andere rubriek.En is verder ot voor waarmee dit draadje startte.Kunnen veel andere discussies weer uit voortvloeien in verschillende rubrieken.

3 kids mam

3 kids mam

16-11-2008 om 20:12

Bush (ot)

Ik vraag me dan wel af waarom Bush de vorige keer heeft gewonnen. Ik kan me niet voorstellen dat dat God's voorkeur was.
Obama heeft heus niet gewoon omdat er voor hem gebeden is. Ik geloof wel, maar niet dat je door te bidden ergens invloed op kan hebben. Daarvoor ken ik te veel negatieve voorbeelden.

Wordt steeds leuker deze thread

Nu gaat het erover op wie God gestemd zou hebben. Ik denk dat ze op een vrouw gestemd zou hebben, Hillary dus. ;)

Dada

Dada

17-11-2008 om 09:06

Zie susan

Dat is wat ik bedoel.... dit is toch niet serieus te nemen. Met beide benen op de grond!

Jammer want de vraag van anneke was misschien meer serieus te beantwoorden. Ook al 'gelooft' niet iedereen daarin.

Nee susan

Hoi
nee susan, jij gaat me iets te ver....
ik geloof dat er meer is tussen hemel en aarde, heb meerdere "bewijzen" gezien.
maar bidden voor iets? no way, ik als niet gelovige in die zin vindt dat grote onzin.

dat is toch echt iets anders dan paranormale zaken hoor.

ik vind het jammer dat anneke niet meer reageert, daar ging het tenslotte om.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.