Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Zijn gympjes nu slecht voor de voeten?

Zoon van 19 maanden is sinds ruim twee maanden (na maanden overal langs schuifelen, maar niet los durfen) flink aan het lopen. De eerste schoentjes (van die softsoles) raken aan de kleine kant en de neuzen zijn ook bijna door.
Vandaag heb ik stevige sandalen gekocht (in afwachting van mooi weer?) en in de winkel keek ik naar dichte zomerschoenen/gympen. Het viel me op (in twee schoenenwinkels) dat er niet veel is in maat 21/22 en dat het of leren dikke stevige schoenen zijn of gympjes, van bijvoorbeeld All Stars. Aan de mevrouw in de winkel vroeg ik of gympjes nu echt slecht zijn voor de voeten of dat het eigenlijk niet zo veel kwaad kan? Volgens de mevrouw moeten gympen vooral worden afgewisseld met stevige schoenen. Op zich wel een duidelijk advies, maar zoon loopt zowel thuis als op de opvang de hele dag op blote voeten. En daar maakt hij de meeste meters, want buiten is hij nog wat bangig en afwachtend met lopen. Met blote voeten heeft hij dus helemaal geen steun aan zijn voeten.
Iemand een meer gericht advies of een link naar onderzoek gericht oop eventuele schadelijke gevolgen van het dragen van gympen?
Maanve, die als verantwoorde moeder natuurlijk niet zoons voeten wil verpesten :-)

Limi

Limi

10-05-2012 om 14:44

Blote voeten

wordt toch ook aangeraden? Dan lijkt me dat je best gympjes kunt hebben voor die korte tijd dat hij niet op blote voeten loopt, als je die heel leuk vindt (ik zou ze zelf niet zo gauw kopen, maar ik heb daar niet echt een onderbouwing voor).

De oudste liep in die maat de hele zomer op crocs, de jongste in leren schoenen in een ander seizoen. En binnen zonder schoenen.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

10-05-2012 om 21:41

Crocs en blote voeten

Hier heb ik voor beide kinderen (3 en 9) crocs en slippers gekocht. Ze lopen vrijwel altijd op blote voeten, ook bij het buiten spelen. Voor onderweg hebben ze crocs en slippers. Tot vorig jaar heb ik ze heel verantwoord leren sandalen gegeven, maar die zijn vrijwel ongedragen naar de kringloop gegaan.
Zoon van 3 heeft trouwens wel slippertjes met een extra bandje achter de hiel tegen het uitschieten. Het zijn hele leuke van Teva.

Dendy

Dendy Pearson

Dendy Pearson

10-05-2012 om 21:43

Over je vraag

Ik denk niet dat gympies slecht zijn voor de voeten. Het lijkt me hoogstens wat zweterig, maar dat valt misschien ook wel mee.

Dendy

Dendy, het gaat hier over de 1e schoenen!

Maanve, ik zou of bloot laten lopen, die afwisseling is heel erg goed idd, of een stoel met een stevige hak en een flexibele zool.
Ik zou het houden bij die stevige sandalen en er evt een sok in doen.. haha!! ik ben ruthless!!!

Dendy Pearson

Dendy Pearson

11-05-2012 om 12:13

Rodebeuk

Ik begrijp je uitroep niet helemaal. Crocs en slippertjes verkopen ze ook in minimaatjes.

Mwah

teenslippertjes etc voor een kind dat net leert lopen- lijkt mij geen geweldig plan.

Echte crocs zijn er in hele kleine maten, weet ik omdat schoonmama ze ooit voor dochter bij de outlet had gescoord. Nepcrocs - die van een paar euro per paar bij de Wibra etc - zijn er nauwelijks in kleine maten, en in 21 heb ik ze al helemaal nooit gezien. Dochter heeft nu maat 24 en dat is al lastig.

Groeten,

Temet

Jongensmam

Jongensmam

11-05-2012 om 14:06

Slippers?

Er zijn scholen die slippers verbieden tijdens de pauze en dan wil je daar een kind van 1 op laten lopen?

Er is niets mis met gympjes als ze aan de normale eisen voldoen (soepele zoon, stevige hak).

Mea Proefrok

Mea Proefrok

11-05-2012 om 16:32

Temet

One word: Schoenenreus. Van de week nepcrocjes gescoord, maat 20/21.

Vic

Vic

11-05-2012 om 21:20

Ik zou het niet doen

Ik heb voor mijn kinderen de eerste jaren schoenen gekocht bij een goede schoenwinkel. Niet persé dure merken, maar wel met voldoende steun, stevige achterkant en niet te stugge zool. Later mochten ze natuurlijk ook gympjes en inmiddels durf ik zelfs bij de Schoenenreus te kopen, maar met die kwetsbare babyvoetjes wilde ik geen risico's nemen

Sport

Toen mijn zoon met 18 maanden ging lopen, had ik ook nep crocs, maat 18, en daarbij New Balance sportschoentjes, als het ware renschoenen. Ik vind mijn renschoenen zelf ook enorm confortabel en ze geven veel steun. Daarbij was het veel te warm om hem in leren degelijke stappers te wurmen.

Ik had goedkoop ook allstars voor hem, maar ii vind die dingen zelf al veel te plat. En de veters zijn irritant. Dan zou ik dus voor echte sportschoenen gaan.

Verder heb je toch ook die soepele leren slofjes, daar heeft hij ook veel op gelopen, naast blote voetjes ( dat ziet er het fijnst uit, die mollige voetjes..)

Succes ermee..

Mea Proefrok

Mea Proefrok

12-05-2012 om 09:24

Hier al drie paar

Zoon van bijna 14 maanden loopt al een poosje en heeft nu leren schoentjes van Shoesme, nepcrocjes en rode regenlaarzen. Thuis loopt hij veel op sokken of blote voeten. Hij loopt op de buitenkant van zijn voeten, valt me op, hij heeft een echt cowboyloopje, alsof hij net van een heel dik paard is gestapt. Schattig.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

12-05-2012 om 14:39

All stars

Ik heb zelf All Stars en hoewel ik ze wel leuk vind, heb ik nog nooit zulke slechte schoenen aangehad. Je krijgt echt zere voeten in die dingen. IK koop ze dan ook zeker niet voor mijn kinderen. Gewonen gympen kan wel, als de zool soepel is en de achterkant (rond de hiel) stevig is.

Maat 19

Mijn zoon had maat 19 toen hij kon lopen. Zijn eerste schoenen waren schoentjes van shoesme. Met zo'n buigzame zool. In de zomer droeg hij ook net crocs. En daar liep hij erg graag op. Nu nog steeds trouwens. Als je crocs koopt dan kan jet beste voor de crocs met een gekleurde rand gaan. Die vallen iets smaller dan de reguliere crocs. Tenminste dat is mij verteld.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

In ieder geval geen dure schoenen

http://www.ggdzeeland.nl/dbdocs/fileattachment_193.pdf

kijk hier maar eens naar; schoentjes voor kleine kinderen moeten vooral flexibel zijn (dus niet heel stevig in de zin van stug) en bij voorkeur van leer omdat dat goed ademt.

Gympjes kunnen dus best als je zoontje er niet de hele dag erop loopt lijkt me. Ze moeten goed vastgemaakt kunnen worden, maar dat kan dus met veters. En vooral geen dure schoenen kopen omdat je bang bent de voeten van je kind te verpesten, want de schoenenindustrie speelt heel erg in op die emotie. Bij scapino kun je prima schoenen kopen (van dr. Visser ofzoiets) die circa de helft kosten van een paar goede schoenen uit de schoenwinkel. Onze kinderen liepen in de zomer op teva's en in de winter op schoenen van de scapino of in de uitverkoop.

Nadat ik een keer 75 euro heb betaald voor een paar kinderschoenen die na een half jaar te klein waren en daarna de schoenen nog veel duurder heb zien worden heb ik mij voorgenomen niet meer dan 50 euro uit te geven aan een paar schoentjes. Meestal lukt het zelfs om voor ca. 35 euro te slagen (maar daarvoor houd ik dan een paar weken de collectie in de winkels in de gaten, dat wel) Mijn eigen schoenen zijn ook niet zo duur, en mijn voeten groeien niet meer;-)

Nog minder

Het kan voor nog minder hoor, ik heb laatst sketchers gympjes gekocht voor 22 euro. Maar ik ben altijd een tikje studentikoos/gierig gebleven :)

Maanve

Maanve

17-05-2012 om 13:36 Topicstarter

Nu die nieuwe schoenen nog aan!

Ik had van de week al meegelezen, maar reageren was nog niet gelukt. Leuk om te lezen dat er best grote verschillen zijn tussen 'leren schoenen fetisjisten' en 'crocs zijn ook prima-mensen'. Ik ga denk ik maar voor de middenweg met stevige leren sandalen en wat lichters voor erbij, bijvoorbeeld dus gympjes, maar wel met klittenband.
Overigens is het nog geen succes om zoon zijn nieuwe schoenen aan te krijgen. In de winkel was het passen al geen pretje en als ik nu zijn nieuwe schoenen pak, gaat hij snel op zoek naar de oude. Man is het vanmorgen gelukt om de nieuwe sandalen aan te krijgen en toen heeft hij er zowaar een rondje op gelopen in huis. Hoera! Pfff, ik vind zoon best een beetje bangig aangelegd en ik heb er niet altijd geduld voor. Maar goed, met de zandbak en vieze handen-fobie gaat het ook beter, dus die sandalen gaat vast lukken :-).

Maanve

ik wil je niet ontmoedigen en hopelijk valt het mee, maar hier heb ik dus verleden jaar sandalen gekocht voor Piet Snot. Dochter had een enorme hekel aan al het zand dat er via de tenen inkwam. Ze heeft alleen maar op crocjes gelopen. Dit jaar dus geen sandalen meer.

Dochter was overigens 2. Gek genoeg weet ik niet meer hoe het ging toen ze 1 was, ze had toen crocjes maar ik weet niet meer of ze ook sandalen had.

Groeten,

Temet

Maanve

Maanve

18-05-2012 om 20:10 Topicstarter

Temet

Zal ik me dan toch wagen aan sokken in sandalen?
Ik vraag me overigens af waarom sokken in sandalen en crocs wel kunnen bij kinderen en niet bij volwassenen. Waar ligt dan het omslagpunt?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Nee

Nee. Sokken in sandalen horen Niet. Ja, 't is hard, ik weet het, maar een aantal principes moet men hebben in het leven :-)

Zonder gekheid: de gedachte was niet eens bij me opgekomen.

Groeten,

Temet

Limi

Limi

19-05-2012 om 08:26

Ik doe het wel

De kinderen krijgen gewoon sokken in hun sandalen ;-)

Nou nee

beginnende lopers hebben zeer flexibele dunne zooltjes nodig. En verder was en ben ik erg tevreden over de antislip sokken van Ewers, dat is een badstof sok met een plak siliconen (oid) er onder.

Verder hebben mijn kinderen het liefst zo min mogelijk kleding aan ;-) Sokken worden binnen altijd direct (ergernis) uitgedaan, daarna broeken en de jongste loopt het liefste in haar blootje en als ze het koud krijgt roept ze om een dekentje ;-)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.