Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Zijn jullie peuters wel in verhouding?

mij valt op dat mandarijntje van 16 mnd qua kleding de bovenstukken (truitjes etc) een maat groter draagt dan de broekjes. Dus als ik truitjes koop dan past maat 80/86 nu goed en qua broekjes 74/80

Heeft ze nou gemiddeld gezien gewoon korte beentjes ?

m ik

m ik

06-11-2010 om 11:48

Nee

denk dat mijn peuter dan ook niet in verhouding is. Ze heeft qua shirtjes ook een grotere maat dan qua broekjes

Massi Nissa

Massi Nissa

06-11-2010 om 11:50

Ik dacht dat dat normaal was

Mijn dochter heeft qua broeken ook altijd een maat kleiner dan de bovenkleding. Nu nog steeds, ze draagt nu truitjes maat 110 en broeken maat 104 (voor de juiste lengte). Rokjes kunnen nog kleiner, 92 of 98, want ze heeft een erg smal middel. Ik vind het zelf altijd maf dat ze bij bijvoorbeeld pyjama's altijd struikelt over de te lange broekspijpen - is er dan niemand in kinderkledingland die doorheeft dat er bij veel kinderen een maat verschil zit tussen boven en onder? Of hebben Manda en ik rare meisjes?
Groetjes
Massi

Rosase

Rosase

06-11-2010 om 12:12

Mijne ook hoor

Shirts moeten groter zijn dan de broeken.

Ik zou toch bijna gaan denken dat onze kinderen prima in verhouding zijn maar dat er gewoon een aantal mensen niet goed kunnen ontwerpen...

Manda manda manda

Die kleren zijn gewoon fout. Niet Mandarijntje, het godgezonden zonnekoninginnetje!!

Ik had het ook en ik dacht inderdaad dat mijn kinderen korte benen hebben.

Wat is dat toch, je kan beter je eigen vriendin zijn dan jezelf. In ieder geval zien mijn vriendinnen de dingen altijd duidelijker dan ikzelf ;-( ... en ze zijn ook veel stelliger in hun advies en conclusies.

Kortom onze kinderen hebben geen korte benen maar de standaard beenlengte is te groot, wschl omdat je een broek makkelijker kan inkorten dan verlengen??? Iemand aanwezig uit de modebranche??

Vic

Vic

06-11-2010 om 13:27

Hier ook, shirts en truien altijd een maat groter dan de broeken. Ik vind veel shirts ook extreem kort. Vaak zitten ze qua omvang nog prima, maar zijn de mouwen te kort en zit het shirt een stuk boven de broek.

vlinder72

vlinder72

06-11-2010 om 15:42

Hier ook

Zoon van 1,4 jaar. Broekjes 74 en truien 80. En sterker nog zijn twee oudere broers en zijn zus hebben dat ook. Allemaal dragen ze een kleinere maat broek dan bovenkleding.

Het is inderdaad wel apart als je erover nadenkt. Er zit meestal één maat tussen. Maar soms zelfs wel twee maten.

Ook apart als wij het toch over kledingmaten hebben. Dochter draagt maat 110/116 van H&M als bovenkleding. Haar broer (bijna 1,5 jaar ouder) ook maar zijn 110/116 valt echt groter dan haar 110/116. Zo vreemd is dat.

Hier dus ook

Vaak wel 2 maten verschil bij mn oudste. Ook geinig dat hij deze zomer vaak in de kleren van broertje liep, kon best, twee en half jaar verschil!
Maar het is normaal dus :)

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Asa Torell

Asa Torell

06-11-2010 om 20:00

Hier ook

1 of 2 maten verschil bij beide kinderen. Maar ik heb toch wel echt het idee dat ze kortere benen hebben dan gemiddeld. Want vaak heb ik toch wel dat de doorschuifkleding van boven al te klein is, en van onder nog veel te lang - dat kan dan zo nog 1 of 2 jaar duren voordat het past. En voor dochter moest een extra superlaag loopfietsje aangeschaft worden, anders kwam ze niet bij de grond. Man heeft ook een relatief lange romp, dus ik vind het ook vrij logisch dat ze deze bouw hebben.
Ik denk hier dus algauw dat het aan mijn kinderen ligt, maar blijkbaar zijn de maten ook nog eens gewoon verkeerd ontworpen. Tenzij alle OO-peuters kortere benen hebben dan gemiddeld natuurlijk ;-).

Biene M.

Biene M.

06-11-2010 om 21:04

Hier niet

Zoontje draagt dezelfde maat broeken als shirts. Al zijn de broeken altijd wel te wijd, maar anders zijn ze te kort.

Soms koop ik trouwens meisjesshirts voor hem bij h&m omdat ze daar meer kleurkeuze hebben en die vallen echt heel klein, die moet ik een maat groter kopen. Anders past zijn hoofd er zelfs niet door!

Of heeft ze geen billen?

Mijn zoon heeft ook een kleinere maat onder dan boven, niet omdat zijn benen kort zijn, maar omdat hij geen heupen/billen heeft en broeken in maat 110 van zijn gat afzakken. Nou ja, enige nuance: die van C&A gaan nog. Die van de Hema zijn zelfs met knoopsgatenelastiek vaak niet smal genoeg te krijgen. Ook in onderbroeken heeft hij nog maat 104, terwijl hij inmiddels 112 cm is.

Dus misschien heeft je dochter geen korte benen, maar gewoon dunne billen.

Groeten,

Temet

Sascha2

Sascha2

07-11-2010 om 08:07

De een wel, de andere niet

Mijn derde van bijna drie jaar draagt dezelfde maat bovenkleding als de maat broeken. Sinds ze geen luier heeft vallen de broeken stukken ruimer. Mijn tweede van vier haar daarentegen heeft lange benen en heeft qua broekenmaat een maat groter dan mijn oudste (bijna zes). Mijn oudste heeft een grotere maat bovenkleding dan dat zijn broekenmaat is. Ach, en mijn vierde van net een jaar is een stuk kleiner dan gemiddeld en draagt alles in maat 68. Ik heb allerhande kledingmaten in huis. Mijn man ziet niet meer wat in welke kast thuishoort, zodat er regelmatig een herinrichting van de kledingkasten nodig is :)

Guinevere

Guinevere

07-11-2010 om 09:14

Hier ook

Zoon (3,5) draagt boven 98, onder 92. Hoewel dat nu wel te kort wordt. En alles valt ook zo van zijn billen/heupen naar beneden, knoopelastiek of niet.

Ja die kleine billetjes

Ik vind de h en m broeken ook veel te wijd! Al is nummer 2 weer forser gebouwd. En hier trekt papa ze ook de verkeerde kleren aan en ruimt verkeerd op :)

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.ijs

Guinevere

Guinevere

07-11-2010 om 10:32

Papa

Ja, over papa wil ik het inderdaad maar niet hebben. Die trekt zoon gewoon een te korte broek aan, in plaats dat hij zich realiseert dat die wellicht beter richting kringloop kan verhuizen. En dan in van die mooie combi's: zwarte broek, bruin shirt (ofzo). Brrrr.

Papa doet niets fout

..zolang je kind niets ernstigs overkomt.

Dat moest me toch even van het hart.
Dames, waar blijven we nou met de emancipatie? Laat die man het toch zelf uitzoeken!

Kijk, een flinke scheut likeur door de fruithap dat hoef je niet te pikken. Maar een kleurencombinatie die niet de jouwe zou zijn... je hoeft echt niet eerst te gaan scheiden om te beseffen dat het soms zinnig is om bij het verdelen van zorgtaken als moeder ook de regie los te laten...

Kiki

Kiki

07-11-2010 om 12:52

Hier ook hoor

Zoon is qua broeken net zo'n beetje 86 uit en draagt nu maat 92 broeken. Alles zakt lustig van zijn billen af. Korte broeken kan ik prima nog met 74 aankomen en mijn andere zoon draagt

Terwijl de shirt allang in 92 gaan en ik ben zelfs voorzichtig maat 98 aan het kopen
(die je overigens bijna nergens hebt. Het springt van 92 naar 104)

Bianca Faasen

Bianca Faasen

07-11-2010 om 13:58

Hier geen last van.

Mijn zoontje van net 3 draagt met broeken en bovenstukken zoals truien en t shirts maat 122/128.
dus hier zowel onder als boven dezelfde maat.

Hij is wel stevig en lang.
Is nu 1m14 en 26 kilo.

Ik vind hem geen lange maar ook geen korte beentjes hebben.

groetjes Bianca

Irene

Irene

07-11-2010 om 14:30

Bianca

Kedeng, ik viel even van mijn stoel. Jouw 3 jarige draagt maat 122/128, mijn bijna 4 jarige zoon draagt broeken maat 92! (nou is het ook wel een ukje en een sprietje, maar tjonge wat een verschil he?), mijn 6 en een half jarige draagt nu bovenkleding maat 116/122 en broeken maat 110
Overigens hier eigenlijk altijd standaard: bovenkleding een maat of soms zelf 2 maten groter dan de broeken, bij alle 4 de kinderen. Oudste en derde kind zijn vooral tenger, tweede is vooral erg klein, maar wel breed gebouwd. Jongste is meest "normaal" qua postuur.

Grappig

Om te lezen dat alle er zoveel verschillen zijn in maten, terwijl ze toch ongeveer van dezelfde leeftijd zijn.
Ook grappig om te lezen over die papa's die altijd het verkeerde uit te kast halen. Ik heb daarom alleen maar "setjes hangen" dus altijd een broek met shirt en manlief weet, dat hij het 1e setje van rechts moet pakken (hoe bedoel je "control freak)hihi
En hier precies zo hoor qua kledingmaten. Mijn oudste zoon van 4 jaar en 2 maand draagt 110 broeken en 116 bovenkleding
Jongste 1 jaar en 10 maand en die heeft ondermaat 92 en bovenmaat 92/98 Maar de winterjas is dus weer in 86 van de H en M, vallen die maten groter uit over het algemeen?? Bijzonder vond ik het laatst dat ik 2 broeken bij de c en a had gekocht, maar de 1 in 110 en de ander in 116 en beide lengtes waren bijna evenlang! Wel erg irri, hoor. Ik neem altijd maar een broek mee en neem die als standaardmaat.
Dan die pyama's, wat een herkenning met die eeuwige lange broeken! Hoe lossen jullie dit dan op? Ik laat ze het gewoon aantrekken maar tot gevolg dat de broek omhoog getrokken wordt tot aan de nek zeg maar! Wahah geen gezicht maar ach ze slapen er in toch? Maar tips hierover zijn wel welkom

Biene M.

Biene M.

07-11-2010 om 15:19

Pyjama's

Ik koop alleen maar pyjama's met een elastische boord onderaan de pijpen, dan maakt het niet uit als ze iets te lang zijn.

Manda Rijn

Manda Rijn

07-11-2010 om 15:23 Topicstarter

Aha

ik dacht dat het misschien met die luier te maken heeft, dan zit het kruis gewoon natuurlijk een maat lager dus dan is een broek in de juiste lengte maat toch te lang.

Mandarijntje heeft trouwens heerlijke sappig spekkige billetjes dus daar ligt het ook niet aan. Mijn oudste draagt wel boven en onder dezelfde maat, geen idee meer of dat vroeger ook zo was.

Anna3

Anna3

07-11-2010 om 15:24

Spelbreken

Bij mijn dochter heeft broek 92 en truitjes vaak nog 86. Maar kan ook zijn dat ik een te klein truitje minder snel weggooi dan een te korte broek.
Gisteren waren we trouwens bij haar opa, waar ze ontzettend smerig is geworden van het buitenspelen. Ik heb haar daarna de kleinste broek aan getrokken die ik in de stapel oude kleren kon vinden: een stoere jongensbroek, maat 116, de pijpen op de helft omgeslagen en het knoopsgatelastiek op z'n strakst - en toen paste het.

Limi

Limi

07-11-2010 om 15:40

Pyjama's

Ik stop de te lange pijpen in de sokken. We hebben laminaat, dus blote voeten wordt nu wat koud om rond te lopen.

De ene is overigens 1.07, draagt 98 van broek en 98/104 (eigenlijk te klein) en 104/110 van shirt.
De andere is ong. 81cm, draagt 74 van broek en 80/86 van shirt. Broeken maat 80 moet ik echt flink omrollenen ik vind dat eigenlijk geen gezicht want het blijft nooit mooi zitten.

Manda Rijn

Manda Rijn

07-11-2010 om 18:31 Topicstarter

Zo bianca

die wordt minstens 2 meter later !

Mijn oudste dochter wordt over een paar maanden 8 jaar is 117 en circa 20 kilo.

Je hebt gelijk

Rodebeuk, papa doet het supergoed en meestal kookt hij ook nog . Ik mis mijn baan gewoon, daardoor ga ik teveel op details letten :)

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

In verhouding, maar niet helemaal

Mijn zoon van 6 heeft met een lengte van 1.20 gewoon broeken nodig in lengtemaat 122 en ook bovenkleding is meestal 122. Maar hij draagt nog onderbroeken in maat 98/104.

Wat verkeerde combi's betreft, ik snap dat ook nooit. Mijn man weet zelf prima hoe hij zich moet kleden, maar hij vraagt mij nog altijd wat de kinderen aan moeten als hij ze aankleedt.

Chris

Vertigo

Ja, ik vind het echt geweldig hoe dat vaderschap de afgelopen decennia veranderd is. Ik vraag me af hoe de kinderen het zelf ervaren later als ze erop terugkijken, maar het moet echt een verrijking zijn om door 2 ouders te worden verzorgd. Mijn man en ik hadden allebei vaders die een schuur en/of werkkamer hadden om de tijd door te komen dat ze thuis waren ;-( ... en daar kon je ze maar beter niet storen. Kom daar nu eens om!

Overigens bergt mijn man ook verkeerd op. Dat blijft me wel een beetje verbazen. Meestal corrigeren de jongens het zelf. Misschien maakt het toch uit dat ik de meeste kleding koop. We hebben een tijd heel krap gezeten, dus ik ben nog steeds erg knieperig en dat lukt het beste als je de aankopen in 1 hand houdt.

Oh ja, en dat gevoel van balen van geen baan hebben, ofwel dat het lastig is om de balans werk-zorg goed te houden.. dat is natuurlijk heel herkenbaar!

Rafelkap

Rafelkap

08-11-2010 om 12:41

Oo kinderen

Het lijkt er idd op dat oo- kinderen kortere benen hebben dan gemiddeld! Oudste zoon (5 3/4) heeft onder 104, boven 110 (soms 116) en jongste zoon (bijna 4) heeft onder 98 en boven 104.
Als man de kleren per ongeluk verwisselt komt hij daar zelf achter, of de jongens beginnen de piepen. Wel is het zo dat jongste wel eens met zijn schoenen andersom naar school gaat, maar daar zijn altijd lieve tante's die dat weer goed doen :-)

Hier ook

Zoon is 3j 10m en is 109cm lang. Shirts draagt hij al bijna een jaar maat 3-4 (110?) maar broeken nog maar pas. De shirts is hij al bijna uit maar de broeken gaan nog wel een tijdje mee.

Manda Rijn

Manda Rijn

08-11-2010 om 16:39 Topicstarter

Ben blij met het laatste broekje

wat ik bij hm heb gekocht, daar kan ik de elastische boord (zonder rits ed) een slag van omvouwen waardoor de pijpen niet te lang zijn en dan zit het ook beter bij mandarijntje, ik ga vaker dat soort broekjes kopen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.