Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

elsje78

elsje78

29-12-2012 om 22:55

Zindelijk

Hoi

Mijn zoontje is nu 3 jaar en 3 maanden. Ik heb de kerstvakantie aangegrepen om hem zindelijk proberen te krijgen.

Hij plast wel op de wc, maar plast even later rustig in de broek. En hij zegt dus niet dat hij moet. Als ik vraag of hij moet zegt hij nee, en 2 min later plast hij alles onder.

Hij heeft geen luier meer om dus ik was me gek. Stickerkaart heb ik al

Wie heeft tips?

Luierbroekjes

Dat nee zeggen en twee minuten later ja doen is eigen aan kinderen die net zindelijk zijn. Of eigenlijk aan jonge kinderen, want mijn dochter is al een tijdje zindelijk maar flikt me dit ook nog wel eens: dan moet ze zogenaamd niet, en dan twee minuten later moet ze ineens heeeeel nodig.

Hier moeten ze dus soms of ze nou moeten of niet (ik noem het altijd preventief plassen - voor we de deur uitgaan), en ik geloof dat vaak de tip gegeven wordt jonge kinderen gewoon regelmatig op de wc te zetten. Niet wachten tot ze het zelf aangeven.

Verder: om de was te beperken kan je luierbroekjes gebruiken. Wel een sticker of andere stimulans als hij op de wc plast, maar gaat het een keer mis dan is er geen man overboord. Wordt zo'n broekje niet volgeplast dan kan het een hele of halve dag gebruikt worden. Ik heb ze destijds aangeschaft op verzoek van de creche toen zoon in de leerfase zat. Voor erg langdurig gebruik zijn ze wat aan de prijzige kant.

Groeten,

Temet

vaasje

vaasje

30-12-2012 om 12:03

Ik zet

De klok van de oven. En dan als die piept dan gaan we het even proberen.
Vooral niet boos worden als het mis gaat

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Clowntje

Clowntje

30-12-2012 om 13:07

Luierbroekje aan

En met de kookwekker ieder half uur plassen.
Maar volgens mij kan je kinderen niet zindelijk maken maar doen ze dat zelf.
Met jongste dochter ook gemerkt. Regelmatig gerommeld met sticker kaarten, beloningen en zo maar dat leidt tot niets. Totdat ze zelf een keer op een middag zonder luier liep, 2 ongelukjes en ze heeft geen luier meer aangehad (ze was toen 3 jr. en 3 mnd).
Die luier is meer de frustratie van de ouders dan van het kind -:) (tenminste dat was bij mij zo).

vaasje

vaasje

30-12-2012 om 14:37

Eens met clowntje

Kind doet het zelf wanneer hij/zij eraan toe is.

En sorry voor alle berichten. :-)

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Vic

Vic

30-12-2012 om 14:45

Hoppakee

Ik zou de luier weer aan doen en het over een maand nog eens proberen. Bij mijn kinderen heb ik verschillende pogingen gewaagd en iedere keer na een dag ongelukjes weer de luier om gedaan. Bij de laatste poging bleven ze wel droog en gingen op het potje, zo van het ene op het andere moment dus blijkbaar waren ze er toen aan toe. Ze waren overigens allebei 3 jaar en 3 maanden, dus niet overdreven laat. Ik zou me pas 'zorgen' gaan maken als de basisschool in zicht komt, maar daarvoor heb je nog maanden de tijd.

elsje78

elsje78

30-12-2012 om 18:35

Bedankt, jullie hebben gelijk

Hij is er echt nog niet aan toe, ik was er meer aan toe.

Ik ben vanmorgen weer vol goede moed begonnen, elk half uur naar de wc en na 10 minuten alsnog de broek nat. Na 6 ongelukjes achter elkaar zakte de moed ons beiden in de schoenen. Hij vroeg zelf om een luier, gewoon zielig. Snel weer een luier om en over een tijdje nog maar eens proberen. Zo was het bij de oudste ook, en toen was zij er ook nog niet aan toe. Een poosje later wel en was het in een halve dag gepiept.

Bedankt, fijn om jullie reactie te lezen, het opende mijn ogen...

groetjes

liora

liora

30-12-2012 om 20:31

En poepen?

Ik haak even in: mijn zoontje van 3,5 is eigenlijk zindelijk wat betreft plassen. Maar poepen durft hij niet op de wc en ook niet op het potje. Luier vragen werkt ook niet. Daarom heeft hij dus nog steeds een luier... Iemand tips?

Josha

Josha

30-12-2012 om 20:37

Hier lukt t ook nog niet

Ik had dezelfde gedachte als jij om de kerstvakantie aan te grijpen om zoontje te helpen zindelijk te worden (hij is nu 3jr, 5 mnd). Maar na een paar dagen net zo gesukkeld te hebben als jij, laat ik het er maar weer even bij. Hij plast braaf als ik m ieder half uur op de WC zet, maar plast daarbuiten net zo hard in zijn broek. Ik pak het over een tijdje wel weer op. De urgentie is er gewoon niet bij hem. En die moet er op de een of andere manier komen, anders lukt het niet. Als hij iets wil leren, dan kan hij het namelijk in no time. Dit staat in ieder geval niet hoog op zijn prioriteitenlijstje :)

Bij mijn oudste was het zo gepiept. Daar hoefde ik amper iets voor te doen. Toen ze bijna 3 was, was ze zindelijk. Ik vraag me wel af hoe ik zindelijkheid op het visier van de jongste krijg. Niet met stickers of andere beloningen in ieder geval. Ook voorbeelden van wat oudere vriendjes waar hij op alle fronten van onder de indruk is, helpen niet. Ik heb geen idee. Iemand wel?

Vic

Vic

30-12-2012 om 21:46

Omkopen?

Mijn oudste is op het potje gaan poepen omdat ik had gezegd dat ze dan een barbiepaard mocht uitkiezen. Heeft je zoontje nog grote wensen?

liora

liora

31-12-2012 om 00:18

Vic

Dat is een goeie! Zo heb ik het bij mijn oudste ook gedaan. Even iets bedenken wat hem over de streep trekt!

Rafelkap

Rafelkap

31-12-2012 om 09:21

Tomaatjes

Mijn oudste had nooit zo lang kunnen wachten (sparen voor iets moois), ik gaf kleine, directe beloninkjes: van die kleine tomaatjes, daar was hij dol op.

elsje78

elsje78

31-12-2012 om 10:17

Ik probeerde dat

met snoepjes in een bakje, maar het was eigenlijk zielig, want hij deed echt zijn best op de wc. Hij poepte er een keer in en plaste elke keer, maar kon het niet ophouden daarna en plaste dan alsnog in zijn broek.

Ik probeer het over een paar weken nog een keer

vaasje

vaasje

01-01-2013 om 21:02

Liora

Ik heb een keer de grootste sticker van het vel als beloning beloofd. En zo trots dat hij was toen het lukte! En daarna deed hij het steeds. Wel iedere keer blijven belonen.

En even weg lopen bij de wc. Hem even laten zitten hielp ook wel.
Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Liora, tijden

liora, heeft hij een beetje een vaste tijd waarop hij poept? Dat maakt het namelijk makkelijker...je kunt dan een beetje plannen wanneer hij op de pot gaat. Overigens, wij hebben nooit potjes gebruikt, maar zijn meteen begonnen op de WC met verkleinbril en trapje. In Blote billen laten lopen rond het uur U maakt de stap richting pot ook makkelijker.

anoniem

anoniem

03-01-2013 om 15:41

Dochter

Mijn dpchter is 3 jaar en 5 mnden en heeft luierbroekjes ze is van de week een keer naar de wc gegaan om te plassen maar wil niet echt haar luiers uit trekken
Ik ga het ook gewoon proberen met een verkleiner en de wc:-)

Op de psz helpen ze haar al met het zelfstandig plassen dus nu moet ik wel mee als ze over 7 mnden naar school gaat (de kleuterklas)

Mijn zoon was erg laat maar was snachts wel gelijk droog heb gewoon zijn luier uitgetrokken snachts geen enkele keer geplast gewoon onderbroekjes aangetrokken.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.