Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Fiene

Fiene

26-03-2012 om 16:36

Zindelijk maken

Mijn dochter is bijna 1 en ik wil starten met zindelijkheids training. Zeker ook omdat ik laatst bij oo een oproep zag staan dat vroege zindelijkeheid mogelijk is. Wie heeft de gouden tips? Ik heb al vier kinderen die gemm tussen hun tweede jaar en vier zindelijk werden maar ik wilde het eens anders aanpakken, groet Fiene

Experiment

http://www.ouders.nl/mzin2012-zindelijkheid-experiment.htm
Misschien kun je hier aan meedoen?
Misschien krijg je bij dit experiment de gouden tip. Daar ben ik dan wel nieuwsgierig naar. Vooralsnog denk ik dat je alleen maar (strategisch mogelijk) aan het opvangen bent tot kinderen er (neurologisch) aan toe zijn om hun sluitspieren zelf te beheersen.

Irene

Irene

26-03-2012 om 20:02

Zindelijk

persoonlijk denk ik dat een kind pas echt zindelijk wordt als het een stuk ouder is (in die zin dat het echt zelf naar de wc gaat als het moet), maar dat je vast wel op deze leeftijd aan 'strategisch opvangen' kan doen. Vraag is of je daar nou veel mee opschiet en of een luier dan eigenlijk niet gewoon makkelijker is. Maar ik kan mij bij nummer 5 goed voorstellen dat je t proces graag wat zou versnellen o;)
Geen tips heb ik, helaas. Ik hoop zelf hier dat nummer 4 (al bijna 3,5 jaar) ooit nog zindelijk gaat worden. Dan zouden we na ruim 11 jaar eindelijk eens uit de luiers zijn.

Limi

Limi

26-03-2012 om 20:04

Interessant, annej

Vooral de reacties van mensen ook. Bijvoorbeeld:
---Elke keer als ze uit bed gaan (en voor ze erin gaan) even op het potje zetten en daarmee starten als ze 1 jaar zijn. Ze kunnen dan wel zitten maar nog niet lopen. Ze lopen dan dus nog niet weg van het potje---
Over dat soort kinderen verbaas ik me altijd. De jongste hier liep al met 11 maanden, maar dat maakt verder niet zo uit. Dan neem je gewoon een andere begindatum. Wat wel uitmaakt is dat hij zich gewoon van het potje af gestort zou hebben. Daarvoor hoef je immers niet te kunnen lopen. Toen hij er voor de eerste keer op gezet werd, tegen de 1,5 of zo, was dat ook gelijk de laatste keer. Hij stond op en liep weg. (De oudste idem dito.) Met geen mogelijkheid waren ze er meer op te krijgen. Ik verbaas me dus over kinderen die gewoon blijven zitten. Ja, zo gaat het inderdaad vast wel een keer lukken :-)

Wat voor soort kindje is het, Fiene?

Hier 2,5 en Geen Zin. Op de psz krijgt hij een sticker voor op de wc-bril zitten, maar thuis wil hij er niet op, ook niet voor 1 sticker (zitten) of 2 stickers (ook plassen).
Zijn grote broer vond het ook allemaal niet zo interessant. Die heeft ook nog tijden gehad dat hij voor het badderen moest en dan zei 'nee hoeft niet, ik plas zo wel in bad'. Veel makkelijker inderdaad.
Maar nu het wat mooier weer wordt moeten we misschien de luier maar gaan uitlaten (al werkte dat vorige zomer niet).

Fiene

Fiene

26-03-2012 om 21:05

Experiment

Van dat experiment heb ik gelezen en naar aanleiding daarvan denk ik dus dat het wellicht mogelijk is. Ik ben dus ook zeer benieuwd naar andere reacties en of het wel eens bij iemand gelukt is. Plassen lijkt me nog wel gaan, maar ze heeft altijd vrij dunne ontlasting en dat lijkt mij niet zo handig om elke keer als het mis gaat te verschonen. Eerst maar eens kijken of ze op het potje wil blijven zitten. wellicht met een boekje dat vind ze wel leuk, ik hou jullie op de hoogte

Limi

Daar had ik nog niet eens over nagedacht. Ik denk dat ze op de creche wel op het potje gaan op die leeftijd. Maar dan sluiten ze aan bij de oudere kinderen, er zijn altijd kinderen net daarboven die al wel blijven zitten. Ik denk dat dat een goed voorbeeld kan zijn.
Misschien moet je ze meenemen naar de wc en dan zelf gaan zitten, hebben ze ook een voorbeeld.:-)
Tja, wel voor en na het eten dan en consequent.

Dapper

Dat je er zin in hebt, al dat extra werk! Dan is af en toe luier omdoen sneller gepiept, ook al doe je het relatief veel vaker natuurlijk. Ik ben er na 2 kinderen en mijn eigen gemakzucht wel uit dat ik er geen moeite voor zou doen en gewoon wacht, maar ze waren bij mij dan ook voor hun 3e Zindelijk. Met een 5jarige wordt het wel andere koek.

Succes!

app-sent

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.