Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Zindelijk overdag hoe nu snachts

Hoi,
Onze zoon van ruim 3 is sinds kort zindelijk. Waar we dachten dat het nooit ging gebeuren, ging het in ene heel rap :)
We maken hem nu nog 1x wakker voordat wij zelf gaan slapen om nog even te plassen. Snachts heeft hij "voor de zekerheid" nog een luier om. Maar de luiers zijn eigenlijk altijd droog. 'sochtends roept hij dat hij wakker is en moet plassen! Tijd om de luier af te laten snachts? En tot wanneer wakker maken zodat hij nog even plast voordat hij de nacht "doortrekt"?

Tink

Tink

25-05-2010 om 00:41

Ging hier ook zo

Bij de eerste 3 kan ik hetzelfde verhaal vertellen. Ik heb gewoon na een paar droge nachten die luier verder maar weg gelaten. Wel een matrasbeschermer, voor de zekerheid. Ze hebben allemaal nog 1 of 2 keer een klein 'ongelukje' gehad, maar verder niks.

En wakker maken, daar werden ze bij ons vreselijk chagrijnig van en plassen wilden ze dan ook niet. Dus dat was na een halve week ook wel bekeken :)

(Nu nog hopen dat jongste van 2½ ook snel het licht ziet, wie duimt er mee :))

Hanne.

Hanne.

25-05-2010 om 10:23

Proberen

Ieder kind is anders, dus ik denk dat je het gewoon moet proberen

Kind 1 was met 2.5 overdag zindelijk, we zijn nu 3 jaar verder en de nachten willen nogsteeds niet lukken. Hij is een tijdje droog geweest, maar momenteel gaat het met iedere dag lichten nog minimaal 2 keer per week fout. In drukke/stresvolle periodes gaat het soms zelfs 2x per nacht fout.

Kind 2 was ook met 2.5 overdag zindelijk, en een week later 's nachts (cq toen durfde ik de luier uit te laten, feitelijk heeft ze vanaf het eerste moment geen natte luier meer gehad). Heeft vanaf het begin meteen de hele nacht doorgetrokken, en heeft in 1.5 jaar 1 ongelukje gehad.

Het nut van lichten is omstreden, je zal voor en tegenstanders vinden. Ik doe het in principe niet. Bij kind 1 doe ik het nu wel omdat het a) erg goed voor z'n zelfvertrouwen is als hij 's morgens droog is en b) hij anders last heeft van een overstromend luierbroekje. Bij kind 2 heb ik het nooit gedaan.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.