Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Kiki

Kiki

14-11-2010 om 20:58

Zindelijk peuter

Mijn peuter is inmiddels een heel eind op weg om zindelijk te worden. Volgens mij aardig gemiddeld met twee jaar en acht maanden
Poepen gaat negen van de tien keer op het potje of op de WC, hij geeft het keurig aan wanneer hij moet poepen en is daar al zindelijk in.

Maar het plassen wil nog niet zo lukken, gaat wel steeds beter hoor. Maar hij geeft het nog niet zo aan (hoewel terwijl ik dit berichtje tik hij net riep dat hij moest plassen en dit ook keurig gedaan heeft. Kan er natuurlijk ook mee te maken hebben dat hij natuurlijk allang moest slapen) Ik heb er verder ook geen haast mee hoor, maar ik vroeg me eigenlijk af hoe lang het gemiddeld duurt voor een kind overdag helemaal zindelijk is.

Of zou ik gewoon hardcore moeten gaan en gewoon geen luier omdoen overdag.

rozenstruikje

rozenstruikje

14-11-2010 om 21:42

Hier

Mijn jongste was met 3 jaar en 2 maanden zindelijk, dat is sinds een paar weken. Geen idee wat gemiddeld is.
Ik heb het van de zomer geprobeerd en toen had hij totaal geen interesse in de wc. Al sinds hij 2,5 is heeft de creche het beleid dat hij 3x per dag even op de wc zit tijdens het luier verschonen, doen ze bij alle kinderen vanaf die leeftijd. Dat ging daar goed en steeds vaker deed hij dan ook een plas. Thuis wilde hij gewoon niet en ik wilde niet dwingen.
Nou bleek een paar weken geleden dat hij het gewoon kan: aangeven dat hij moet plassen, dan op de wc plassen en dan weer verder met spelen. Dus heb ik vanaf die dag de luier uitgelaten overdag. En dat gaat heel goed. Geen enkel dweil-ongelukje gehad. De eerste week had hij bij elke plas dat hij drie druppels in zijn onderbroek plastte en toen pas concludeerde dat hij moest plassen. Na die week is hij altijd op tijd geweest en dus niet meer nat geweest.
Wel let ik er op dat hij plast voor we vertrekken, al gaan we enkel een boodschap doen. En de tijd dat hij het kan ophouden, is heel snel langer geworden gelukkig.

Voor jouw zoontje kun je gewoon proberen hoe het gaat een hele dag zonder luier. In het begin zelf goed opletten en met hem naar de wc gaan. In het begin moest mijn zoontje ook echt heel vaak.
Je kunt ook natuurlijk de luier nog een poos aanhouden overdag tot hij het zelf beter voelt. Of je koopt luierbroekjes? Heb je al Prachtige Onderbroekjes? Dat vond mijn zoontje dus ook helemaal geweldig.

Succes

Rozenstruikje

ayla

ayla

15-11-2010 om 09:10

Hier

Oudste was met 2 jaar zindelijk, bij haar ging het helemaal vanzelf, luier uit en plassen maar. Een half jaar later wilde ze ’s nachts geen luier meer aan en dat ging ook meteen goed. Jongste was met 3,4 jaar zindelijk, hij had juist moeite met het poepen, dat durfde hij gewoon niet. Moesten we hem voor het poepen een luier aan doen. Tot we met vrienden op vakantie gingen die een dochter hebben die even oud is, die was al volledig zindelijk, binnen een week was zoonlief ook zindelijk. ’s Nachts lukt nog niet, je merkt dat hij zo gauw als hij slaapt gewoon alles laat lopen, zelfs als hij al een uurtje slaapt. Dat stellen we dus nog maar even uit.

Ritme

Ik zou niet gaan wachten tot hij het aangeeft maar gewoon een dagritme voor het plassen aanbieden.

Je ziet nl. vaak nog een terugval bij kleuters die vergeten te plassen, bijvoorbeeld in de Sinttijd of zo maar of bij spanning.

Dus om nou te gaan wachten tot hij het onder alle omstandigheden zelf aangeeft, dat zou ik niet doen.
En dan blijft uiteindelijk van dat ritme over (als hij het wel zelf oppakt) om hem nog eraan te herinneren als je de deur uit gaat, of als hij heel lang en intensief aan het spelen is en de tijd lijkt te vergeten, of als hij het glas van zijn broer erbij gedronken heeft, nou ja, als je reden hebt om aan te nemen dat de doorlooptijd bereikt is ;-)

Kiki

Kiki

15-11-2010 om 22:44

Mmm, die wekker eens proberen dan

van het weekend dan maar, want anders heb ik een dag oppas ertussen en een dag schoonmoeder en dat is wel erg belastend en een keukenwekker kopen want die is hier niet in huis :)

Het gaat wel goed hoor en een stuk minder poepluiers is altijd fijn.

Berber, ik geloof echt niet dat het bij mijn oudste vanzelf gaat. Dan is hij pas zindelijk als hij twaalf is.
Ik was er ook niet heel actief mee bezig, maar het kwam maar niet uit zichzelf. Dus dan maar met een beetje positieve stimulatie

Ik heb het vandaag wel op de peuterspeelzaal gezegd dat ze hem even moeten laten plassen. Maar hij wilde niet zei ze. Nou ja ook best.

Wat zijn prachtige onderbroekjes, is dat wat anders dan luierbroekjes? Luierbroekjes hebben we wel, soms dan als ik er aan denk ze te kopen.

buzz

buzz

16-11-2010 om 13:07

Maar

ik heb niet alle berichten gelezen maar hoe werk je nu, met een luierbroekje, of zonder iets.
Hier in de buurt woont iemand en die denkt haar dochter zindelijk te krijgen met luier aan, en als dat gelukt is de luier pas uit te laten.
Volgens mij valt dan het laatste stukje van het kwartje niet. Mijun dochter was zindelijk overdag met 2 jaar en 10 maanden, met 3 jaar en 2 maanden ook snachts.
Hoe het gelukt is. Um ze wilde zelf heel graag, poepen ging al bijna altijd goed, en toen zij ze ik wil een onderbroek, 1 week heel veel moeten wassen, 2e week een ongelukje in de 2 dagen, en daarna eigenlijk alleen ongelukjes op de wc,(over de bril heel plassen enz.) het enige wat ik deed was, vaak vragen moet je plassen en een potje in de kamer zetten zodat ze er constand aan herinnerd worden. Makkelijke kleren aan zodat ze het bijna zelf kon, nu was het gemakkelijker want het waren de zomer maanden. Maar goed ik denk dat ze er zelf aan toe moeten zijn, en dat dan verder het kwartje moet vallen. In de zin van je hebt je hele leven alles laten lopen en om dat ff af te leren kost toch wel wat tijd.

buzz

buzz

16-11-2010 om 15:55

Nog even mijn idee

in het vorge stukje schreef ik, dat ik me niet voor kan stellen dat je zindelijk kan worden met een luier aan.
Mijn dochter zag de noodzaak er niet van, een luier is toch om in te plassen? En een onderbroek daar plas je toch niet in want dan word alles nat, dat was ik vergeten er bij te schrijven.
Maar volgens mij is het gewoon een questie van luier uit onderbroek aan (liefst met een plaatje er op wat ze mooi vinden) En maar vaak vragen moet je plassen, en dan de eerste week heel veel wassen.

Annet

Annet

16-11-2010 om 21:57

Lang leve de pepernoten

Dochter werd ook in Sinterklaastijd zindelijk. Voor elk plasje op potje of wc kreeg ze een kruidnootje. Voor een poepie een dropje. Dit werkte perfect. Uiteraard had ze thuis geen luier meer om.
Wij waren in twee weken klaar (behalve in de nacht dan, dat duurde 5 jaar langer..... :-(

Guinevere

Guinevere

17-11-2010 om 12:28

Ik denk

Ik denk dat het niet veel zin heeft om die luier uit te doen als een kind nog niet toe is aan zindelijkheid. Dan kun je blijven dweilen. Maar anders: uitdoen dat ding. Wij hebben het in september gedaan, omdat ik het duistere vermoeden had dat zoon al lang zindelijk was maar die luier wel gemakkelijk vond. Het was een pittige strijd, maar hij was vrijwel gelijk droog.
Wel moesten we hem lichtelijk zwaar omkopen. Volgens mij was hij nu anders nog niet zindelijk, zonder die prikkel.

buzz

buzz

18-11-2010 om 10:31

Ja dat bedoel ik

Als het al redelijk lukt, uit die luier. Mijn oudste vond die luier gewoon wel lekker zitten, en plaste expres in zijn broek omdat hij dacht dat hij dan weer een luier aan mopcht.
Maar ach ik kan het me voorstellen, alleen al een ander model onderbroek als dat je gewent bent is even wenen, laat staan je altijd gedragen luier inruilen voor een onderbroek, weg zacht stoot kussen, weg enorm ding. dat moet toch wel ff wennen zijn en heel erg anders voelen, alleen dan al en dan nog er altijd aan denken naar de wc te gaan, te moeten stoppen waar je mee bezig bent.
Het is een hele stap, niet alleen voor de mama en papa maar zeker voor het kind

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.