Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

liora

liora

18-03-2013 om 23:16

Zindelijkheid

Hallo allemaal,

Wederom zindelijkheid. Peuter is 3 jaar en 9 maanden. Hij is eigenlijk zindelijk in de zin dat hij precies voelt wanneer hij moet poepen en plassen. Plassen kan hij perfect op de wc. Maar... Hij zegt dat hij niet op de wc durft te poepen.
Ik heb dat nu een tijdje op z'n beloop gelaten, maar ja, er gebeurt niks.
Hij draagt een luier en poept erin. Plast er ook vaak in want dat is natuurlijk makkelijk.

Moet ik rustig wachten en via aanmoediging en beloning proberen hem z'n angst te laten overwinnen? Of gewoon luier uit?

Liora

dc

dc

18-03-2013 om 23:24

Wc papier erin

Mijn 2e vond het vreselijk als hij poepte en er water tegen hem aan kwam. Dat werd opgelost door wat wc-papier van te voren in de wc te doen. Sindsdien geen probleem meer. Hij doet het nu zelf en het houdt de wc schoon :-)

Ik zou hem een datum geven dat de luier uit gaat. Als hij 4 is, dan gaat de luier uit. Dan heeft hij iets om naar toe te werken. Tot die tijd kun je verschillende dingen met hem proberen. Laat hem meedenken, dat helpt echt enorm.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

19-03-2013 om 21:20

Poepen in luier

Mijn oudste wilde ook niet op de wc poepen, die deed ik een luier om als hij moest poepen. Heeft best een tijdje geduurd. Daarna heb ik het geloof ik met stickers voor elkaar gekregen dat hij ook op de wc ging poepen. Maar de hele tijd een luier aan hoeft dan dus niet.

P

P

20-03-2013 om 09:12

Gat

Ik heb wel eens gelezen van mensen die hun kind op de wc lieten poepen met een luier aan (inderdaad alleen die luier geven voor het poepen) en daar na verloop van tijd een gat in knipten.

Leuke tip! bedankt.

Ik las het gisteren en heb het doorgegeven aan iemand met een kindje van 4 die niet durft te poepen. Lijkt me een mooie tussen stap die zeker goed kan werken. Ik denk dat het gevoel van daar op zitten en poepen de grootse overwinning is die ze halen in het zindelijk worden.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Hier lukte

het toen we voor elke goede poging een sticker plakte. Ik had een vlinder uitgeprint met stippen op de vleugels en na een stuk of 8 stickers was hij vol en mocht ze een kadootje uitzoeken (even geen idee meer wat het was).

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.