Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Zomerkleding

Ik blijf me er over verbazen... Bij het eerste beetje mooie weer (vanaf het vroege voorjaar al) zie ik overal kinderen met korte broekjes en hemdjes en jurkjes etc. Heeel erg schattig, maar ze lopen erbij of er een hittegolf gaande is. En de bijbehorende ouders hebben meestal veel meer aan (lange broeken, jasjes etc). Kinderen koelen met hun kleine lijfjes sneller af dan volwassener, maar als je naar het straatbeeld kijkt zou je denken dat het andersom is. Ik snap dat dus niet...

Zomersproet

Zomersproet

13-06-2009 om 23:17

Kinderen

zijn wel veel meer in beweging en lijken het veel minder koud te hebben. Ik vind het zelf eigenlijk wel meevallen. Bovendien is het de laatste tijd ook veel korte broeken/jurkjes weer geweest dus ik begrijp je niet helemaal.

Jesse_1

Jesse_1

13-06-2009 om 23:34

Mij maakt 't niks uit

Soms bepaal ik of er lange broek, of lange mouwen aan moeten, soms mogen ze het zelf weten. Idem voor jas.
Als ze het koud krijgen, zorgen ze er zelf wel voor om wat meer aan te doen. En als mijn zoon een jas aan moet naar school, komt hij toch met jas-in-de-tas thuis.
Echt, ik kan me er niet druk over maken.
Jesse

Jakiro

Jakiro

14-06-2009 om 00:10

Stokpaardje

Eén van mijn stokpaardjes is dat kinderen het beter te koud kunnen hebben dan te warm. Als ze het te koud hebben, komen ze vanzelf naar binnen (als ze al wat ouder zijn), beginnen te bibberen of geven het aan.
Als ze het te warm hebben, gaan ze gewoon door totdat ze erbij neervallen en dan écht letterlijk.
Babytjes raken buiten westen zonder voorafgaand te huilen, iets oudere kinderen kunnen er écht doodziek van worden met hoofdpijn, spugen etc.
Ik heb ooit een buurmeisje gehad die én een hemd en een shirt met lange mouwen aanhad en buiten aan het spelen was. Ze werd steeds roder, begon meer te zweten en opeens ongelooflijk te klagen over hoofdpijn en knalde toen tegen de grond. Het kind was dus oververhit geraakt.
Mijn zoontje is op een dag zoals vandaag zelfs in alleen z'n ondergoed al vuurrood van de beweging (dus niet van de zon) en kletsnat en heeft dus écht nodig dat hij z'n warmte vrij kan laten.
Jakiro

Snel warm

Onze hele familie heeft het snel warm. Dus hier ook al gauw korte mouwen en broeken voor de kinderen. Natuurlijk moet je wel oppassen voor zonnebrand: insmeren dus. Kou hebben ze het alleen als ze ziek zijn/worden maar dat is gelukkig zelden!

Guinevere

Guinevere

14-06-2009 om 13:00

Ligt ook aan taalvaardigheid

Zodra een kind ertoe in staat is om zelf duidelijk te maken of ie het warm of koud heeft, maak ik me er niet druk over wat ie aan wil. Zolang het tenminste niet al te extreem is (korte broek bij vorst).
En bij heftig zonnig weer vind ik het wel fijn als mijn peuter lange mouwen draagt, vanwege zijn lichte huid. Kan hij daar tenminste niet verbranden.

Tango

Tango

14-06-2009 om 13:28

Per kind verschillend

Bij mijn kinderen verschilt het ook per kind hoe warm ze gekleed (willen) gaan. Tangodochter van 8 heeft het gauw warm. Die gaat als het maar een beetje warm is (meestal zo'n 18 graden) al naar school in een halflange broek, t-shirt en slippers. Tangozoon draagt dan nog een hemd onder zijn t-shirt en heeft soms ook nog een lange broek aan. Die heeft het gewoon sneller koud.
Mijn ervaring is echter ook dat kinderen het sneller warm hebben dan ouders omdat kinderen meer in beweging zijn. En verder moet ik ook toegeven dat ik me in de laatste periode ook weleens een keertje vergist heb in het weer. Een keer was het toch wel kouder dan we dachten en liepen mijn kinderen ook iets te zomers gekleed op school. Ze klaagden er overigens zelf niet over, hoor. En van de week was de voorspelling dat het 17 graden zou worden en moesten ze van mij lange mouwen aan. Het werd alleen veel warmer wat dus geklaag van Tangodochter opleverde, want poeh wat had ze het warm gehad.

Te warm gekleed

"Ik vind het altijd zielig als het super lekker weer is en ik de meeste kids in een t-shirt en korte broek zie spelen, dat er dan van die kindjes bij lopen die veel te dik gekleed zijn, met van hele bezweette koppies omdat ze hun warmte niet kwijt kunnen.

Sommige moeders zijn wel heel erg overbezorgd hoor"

Of de moeder in kwestie heeft een partner die vindt dat je van wind verkouden wordt en dat alles onder de 25 graden koud is, zodat de spruit altijd minstens 1 hemd en een lang shirt en een jas aan moet, en zo niet, dan komt er eindeloos gezeur thuis, zodat het kind inmiddels ook denkt dat het zo hoort.

Vraag me niet hoe ik dit weet ;-)

Groeten,

Temet

Massi Nissa

Massi Nissa

14-06-2009 om 20:21

Goh temet

Temet: "Of de moeder in kwestie heeft een partner die vindt dat je van wind verkouden wordt en dat alles onder de 25 graden koud is, zodat de spruit altijd minstens 1 hemd en een lang shirt en een jas aan moet, en zo niet, dan komt er eindeloos gezeur thuis, zodat het kind inmiddels ook denkt dat het zo hoort.
Vraag me niet hoe ik dit weet ;-)"
Uh, man uit warme streken? Ik heb al eens gezegd, mijn man zou ons kind tussen september en mei het liefst in een ruimtepak naar buiten sturen. Ja, van de wind kun je meest uiteenlopende kwalen oplopen. En ja, als ik kind met een weersvoorspelling van 22 graden een jurkje aantrek 's morgens, komt ze van oma terug met een dikke spijkerbroek en een trui. Want papa heeft haar die jurk uitgetrokken zodra ik de deur uit was. Wij hebben hier dus een soort Koude Oorlog wat betreft zomerkleding, haha. Dochter is inderdaad inmiddels verworden tot een kouwelijk typje, zit snel te bibberen. Ik ben zelf nogal warmbloedig en ga tot diep in de herfst naar buiten in een T-shirt en met sandalen.
Groetjes
Massi

Maja

Ik verbaas me juist altijd weer om die ouders die hun kinderen zo warm kleden, vooral baby's vind ik altijd veels te dik ingepakt. Ik denk ook dat je moet kijken wat het van soort kind het is. Mijn oudste zoon, kan echt geen truien aan hebben, die zweet er echt in weg. Dus die heeft altijd dunne longsleeves of t-shirts aan. Mijn jongste zoon is dus weer kouwelijker aangelegd, die kan ik gerust dingetjes in laagjes aan doen. Maar ik doe altijd weer laagjes aan, want merk ik dat hij het te warm krijgt, kan ik ook meteen wat uit doen.
En net zoals anderen al zeggen, beter te koud gekleed dan te warm.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

15-06-2009 om 09:55

Ik vind

het altijd een beetje gek als kinderen met dit weer nog lange mouwen aanhebben. En ik vind het altijd ronduit zielig als baby's met dit weer in de wagen onder een deken en onder het dek liggen. Volgens mij is dat gewoon niet gezond. Die baby's liggen ook altijd zo rustig.
Dochter draagt nu gewoon kuitbroeken en t-shirts. Een hemd draagt ze nooit. En onze pipo van bijna 6 maanden draagt gewoon een dun broekje en een t-shirt. Lange mouwen worden hier vanaf mei niet meer gedragen. Als het koud is trekken ze een jas aan.

Dendy

Yta Chalne

Yta Chalne

15-06-2009 om 14:31

Eerlijk gezegd is dat nou typisch niet iets waar ik me over verbaas, wie let er nou op of kinderen van een ander korte of lange mouwen aanhebben? Het lijkt me overigens ook erg overbezorgde flauwekul om te denken dat een kind 'zijn warmte niet kwijt kan' als het na mei nog wel eens een shirt met lange mouwen draagt. Ik denk dat als je vandaag met een hemd en een longshirt buiten gaat rennen dat het volkomen ongevaarlijk is. En dan is het toch al half juni ;-)

Overigens zoekt peuter zelf zijn kleren uit. Vandaag wilde hij, na een blik naar buiten, een hemd aan, een longshirt en een tuinbroek. Sorry Dendy, nu hoop ik maar dat we elkaar niet tegenkomen vandaag, straks vind je me nog gek :-)

Massi

Ik heb wel eens gedacht dat onze partners eigenlijk stiekem broers zijn :-). Dit ook nav klachten over niet kunnen weggooien.

Alleen las ik laatst in een posting van jou geloof ik dat je man erg terughoudend is met snoep geven aan je kind uit angst voor overgewicht, en daar houdt de gelijkenis op.

Groeten,

Temet

Massi Nissa

Massi Nissa

16-06-2009 om 08:20

Tja temet (beetje ot)

Manlief heeft wat nichtjes met extreem overgewicht (enkels die over schoentjes heen hangen, bijna onzichtbare oogjes etc.). Daar is hij nogal van geschrokken. Inmiddels begint hij wel wat bij te trekken en ziet hij in dat dochter snel de lengte in schiet, veel beweegt en bovendien zijn slanke lichaamstype lijkt te hebben. Vorige week kreeg ze zowaar een ijsje van hem!
Groetjes
Massi

Ayanna

Ayanna

19-06-2009 om 18:13

Koukleum

Ik ben zelf nogal een koukleum, daar waar man het presteert om midden in de winter gewoon in een hemdje rond te lopen. Binnenshuis, dat wel... Maar dan zit ik dus met trui, vest en sokken op de bank...bbbrrrr.
Ons kind wil géén 'blote ammeltjes'! Dus bij warm weer trek ik hem een t-shirt of een hemdje aan met daarover ee dun vestje. 9 van de 10 keer begint hij te brullen als je vraagt of hij het vestje uit wil doen ivm warmte. Maar die 10e keer...ja, dan mag het...ahem. En dan zijn 'blote ammeltjes' dus geen issue meer. Maar verder hier iedere ochtend hetzelfde ritueel.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.