Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Froukjev

Froukjev

02-01-2010 om 21:42

Zoon van 14 maanden slaat...

Wie herkent dit en heeft er een verklaring...? Onze zoon slaat ons in het gezicht en op de hoofdjes van andere kindjes. We pakken dan zijn handje, zeggen 'nee', kijken streng en zeggen wat hij wél mag doen. Maar het gaat maar door, nu al een paar maanden.

Nu is het zo dat hij 2 maanden te vroeg geboren is en daardoor 2 maanden op de IC heeft moeten liggen, zou die frustratie er nu uit komen?

Guinevere

Guinevere

02-01-2010 om 21:48

Heel gewoon

Troost je, dit is heel gewoon dreumesgedrag. Hoe vervelend het ook is. Inderdaad gewoon het handje pakken en "nee, je mag niet slaan/schoppen/bijten" zeggen. Op een gegeven moment pikt hij het heus wel op. Zelfs mijn eigen mepgrage peuter weet het nu drommels goed terwijl hij op die leeftijd geen greintje beschaving had. ;-) Kan wel even duren natuurlijk want het ene kind is wat volhoudender aangelegd dan het andere.

Minet

Minet

03-01-2010 om 06:59

Inderdaad

Het heeft niets te maken met vroeggeboorte en/of frustratie, het is een doodnormale fase die ook weer overgaat, zoals elke minderleuke fase in de ontwikkeling van een kind.
Maak je geen zorgen Froukje!

Linda99

Linda99

03-01-2010 om 09:55

Jep

Het ene kind gaat wel meppen (onze jongste) en het andere kind niet (de oudste). En dan heb je ook nog kinderen die gaan bijten. Hoort er inderdaad bij bij sommige kids.

Consequent op reageren, niet te veel aandacht aan besteden en grote kans dat het ergste snel voorbij is (onze jongste uit zich nog steeds snel op een fysieke manier maar weet steeds beter waar de grens ligt).

Miek

Miek

03-01-2010 om 15:07

Welja lisselot

Vooruit met de geit. Is het weer trollentijd?

Lisselot

ik geloof je best als je zegt dat terugslaan of terugbijten kan helpen.
maar er zijn genoeg andere manieren om je kind er mee te laten stoppen.
ik vind bizar om een kind ( van nog maar 14 maanden!!)te slaan of zelfs te bijten.

Guinevere

Guinevere

03-01-2010 om 19:48

Euh

Euh, Lisselot, jij wilt een kind van 14 maanden, een baby dus, een mep verkopen en dan vind je het raar dat je voor troll wordt versleten? Mis ik iets in je redenering? Of kom je soms uit Sparta?

Puck2

Puck2

03-01-2010 om 19:53

Nee guinevere

Lisselot komt niet uit Sparta maar uit Canada ;-)

Guinevere

Guinevere

03-01-2010 om 20:16

Ik snap het

Sparta in Canada natuurlijk. Daar gelden zeker andere wetten, mep er maar lekker op los! De zweep werkt ook altijd heel goed bij kinderen die niet gelijk luisteren trouwens. Je hoort ze daarna nóóit meer klagen.

Raar?

of wij het raar vinden? sterker nog,ik vind het te bizar voor woorden,bovendien is het wettelijk verboden .

Tirza G.

Tirza G.

03-01-2010 om 23:17

Er zijn veel betere methoden

Gewoon praktijkles meiden, kom op. Even de handjes tegen de hete oven. Even de vingertjes in het stopcontact. Even een klein knipje met de schaar. Ervaringsgericht onderwijs. Meppen, haartrekken, bijten, omduwen, spugen, gewoon even doen. Leren ze van. Isse auw. Niette doen.

Tirza

Blanco

Blanco

04-01-2010 om 13:23

Weleens gedaan

maar dan bij bijten. Dochter beet haar zus en mij erg veel en ook tot bloedens toe. Dat was ik na 1000x zeggen dat het niet mag, zo zat dat ik terug ging bijten.
Nou dat hielp dus niets, ze ging alleen nog maar meer bijten (ze was toen trouwens 18/20 maanden) Ik kreeg toen van een vriendin te horen: Uhh zij mag niet bijten maar jij mag het wel??? Als jij het mag waarom zou zij er dan mee ophouden??

En ze had zo gelijk!!!! Daarna ging ik haar steeds op een stoeltje in de gang zetten, en na 2 weken was het bijten voorbij.

Ik voelde me ook zo slechte moeder, want welke tr*t bijt nou haar kinderen??

Beo

Beo

04-01-2010 om 20:36

Blanco

Ach, als je het na 1000x zeggen op een andere manier probeert dan is daar niets mis mee. Je bent geen trut! Misschien had het wel gewerkt. Omdat het kind dan misschien ineens snapt dat het pijn doet. Maar als het na een of twee keer niet blijkt te werken moet je er wel meteen mee stoppen. Bij mij hielp het wel namelijk. En dan bedoel ik letterlijk bij mij, want mijn moeder heeft mij een keer teruggebeten :-)

Talia

Talia

05-01-2010 om 20:00

Toeval

Het is denk ik eerder toeval als het wel werkt, terugslaan. Ik ken ook zo'n verhaal waarin een snelle, onverwachte tik een dreumes liet stoppen met bijten, al weet ik niet hoe waar het is, het stamt uit de jaren 40 van de vorige eeuw :-). Het is ook geen schande als je het ooit geprobeerd hebt, maar ik ben ervan overtuigd dat andere opvoedmethodes langdurig werken en beter zijn voor de verstandhouding tussen jou en je dreumes.
Enneh, Lisselot, als je serieus genomen wil worden, zou ik niet spreken van een mep, dat klinkt sowieso nogal agressief. Ik ben benieuwd (als je dan echt geen troll bent) wat jouw mening is over Tirza's reactie ...
Groet, Talia

Puck2

Puck2

06-01-2010 om 21:21

Talia

Kenmerk van onze canadese huistrol is "zeemeeuwengedrag": laat een klodder schijt vallen en vliegt vervolgens weg.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.