Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

hilma

hilma

22-05-2010 om 13:22

Zoon wil niet slapen!

ik heb een groot( vind ik zelf dan...)probleem met mijn zoontje( in februari 2 geworden).
Sinds hij een paar maanden geleden 3x naar de peuterspeelzaal is geweest, wat een groot drama was!!!, wil hij niet meer alleen slapen.
hij had echt last van verlatingsangst, ik moest bij hem in bed totdat hij sliep en als hij 's nachts wakker werd huilde hij ook alles bij elkaar totdat ik kwam.
Nu heb ik hem zover, dat ik hem naar bed kan brengen en dan op mijn eigen slaapkamer kan gaan zitten totdat hij slaapt. maar o wee als ik naar beneden ga! dan jankt hij alles bij elkaar en houdt dan ook mijn dochter( bijna 4) wakker.

ik heb hem al een keer een uur laten huilen, wel af en toe even kijken, maar het helpt niet, hij raakt alleen maar meer overstuur.

heeft er iemand tips, want ik heb bijna geen avond over zo!

hilma

hilma

25-05-2010 om 09:27

Bedankt voor alle goede tips!

niet 1 reactie!?

dc

dc

25-05-2010 om 19:02

ik heb je reactie 2 keer gelezen, maar vind het inderdaad moeilijk om er tips over te geven. Maar ik zal het proberen, misschien komen dan nog andere goede invallen...

Ik geloof zelf dat als een kind veel zekerheid en geborgenheid heeft, hij vanzelf afstand gaat nemen, en alles alleen makkelijker gaat. Dus, als je echt overtuigd bent dat het door verlatingsangst komt en niet bijvoorbeeld een oorontsteking, zou ik dus lekker met een boek op je slaapkamer gaan zitten, totdat hij echt goed slaapt.

Tussendoor gaan kijken werkt nooit trouwens. Hier niet tenminste, ze worden dan altijd veel meer overstuur.

hilma

hilma

26-05-2010 om 20:09

Dat is ook precies wat ik nu doe, met een boek op de slaapkamer zitten, maar hoe nu verder??? ik kan toch geen maanden dit blijven doen?

ik vind het echt lastig hoor. zal het eens voorleggen op het consulatiebureau, al weet ik niet of daar wel echt goede tips vandaan komen, ik had eigenlijk gehoopt op ervaringsdeskundigen:)

dc

dc

26-05-2010 om 21:58

Paar maanden

ik heb wel periodes gehad dat ze niet willen slapen, en maar aan me blijven hangen en blijven roepen, maar een paar maanden is errug lang. En dan heel lang blijven huilen, dat ken ik niet. Ze proberen het een kwartiertje en geven het meestal dan op...

Ik zou dus inderdaad even kijken op het cb of ze daar nog goeie tips hebben.

Wel eens gelezen trouwens van een methode waarin je steeds verder gaat. Dus nu op de slaapkamer, dan boven op de trap, dan halverwege de trap, etc. Maar hoe je dat nu in de praktijk precies doet weet ik niet. Misschien iemand anders?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.