Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

femmetje

femmetje

04-09-2009 om 13:19

Zoontje van 2 vind alles eng...

Ons zoontje van 2 jaar en 2 maanden vind ineens alles eng..
En dan met name regen, wind en onweer.

Sinds vorige week toen het zo slecht weer was wil hij niet meer in zijn bedje als het regent.
Gister regende het weer hard en het waaide ook hard en hij werd zo bang echt angstig dat is compleet overstuur raakte in zijn bed. Hij lag er net 5 min in toen het begon te regenen en het waaide idd ook hard. Nadat ik 2x bij hem ben geweest om hem te troosten ging hij helemaal door het lint! Hij heeft zichzelf over zijn ledikant gegooit de deur open gedaan en toen stond ie op de gang radeloos...
Ik werd er een beetje bang van.
Heb hem terug gelegt maar hij heeft niet meer geslapen.

Die avond wilde hij niet meer naar bed het regende nog steeds en hij wijgerde te gaan slapen hij heeft zich tot 2x toe over zijn ledikant gegooit.. Dat moet toch zeer doen??
Ik ben er helemaal van slag van.. uiteindelijk heb ik de was droger aangeet zodat hij niets meer kon horen van de regen en de wind. Maar toen het om 22 uur ging onweren... werd hij helemaal in paniek wakker!!
Mijn man heeft hem na 15 min bij ons in bed gelegt ik ben het daar niet zo mee eens. Willen dat dus ook niet meer doen maar ben bang dat als het vanavond weer regent hij weer uit zijn bed valt..

Mijn moeder zei dat ik het ledeikantje tegen de muur moet zetten en aan de andere kant kussen ofzo moet neerleggen. Is dat een oplossing?

Hoe kan ik hem nou uitleggen dat regen wind en onweer niet echt eng is!??

Iemand tips?

Femmetje.

Guinevere

Guinevere

04-09-2009 om 13:27

Helpt niet

Heel lastig dit!
Het zal niet gaan helpen om hem uit te leggen dat het niet eng is. Hij ervaart namelijk wél die angstgevoelens, ook al zeg jij 100 keer dat er niets is om bang over te zijn. Ik zou hem beslist uit zijn bed halen als hij daar in paniek raakt. Met hem terugleggen bereik je niet dat zijn paniekgevoel verdwijnt.
Hij zoekt veiligheid en geruststelling bij zijn ouders, geef hem dat dus! Alleen vanuit dat veilige gevoel zal hij die angsten kunnen overwinnen, niet door alleen gelaten te worden met de mededeling dat het niet eng is.
Dus: blijf in elk geval bij hem in de buurt, stel hem gerust! En als hij iets ouder is, kun je hem gaan uitleggen wat die regen en wind nu eigenlijk zijn (en dat het ook leuk kan zijn).

Rafelkap

Rafelkap

04-09-2009 om 13:38

Bange kinderen

mogen altijd bij ons in bed. Ik begrijp nooit waarom ouders dat niet durven, omdat ze denken er nooit meer van af te komen? Dat is niet zo. Ik zou er niet bang voor zijn en er geen probleem van maken, deze fase gaat gewoon weer voorbij.
Als wij nog niet kunnen slapen (met 2 kinderen slapen werkt nl. niet) gaan we op een matrasje naast hun bed slapen en sluipen we later terug naar ons eigen bed.

femmetje

femmetje

04-09-2009 om 14:20

Idd

Dat taboe gevoel.. en wat anderen zeggen dat je er nooit meer van af komt daar ben ik een beetje bang voor..
Maar wil hem ook niet alleen laten..
Heb gister dus tot ie in slaap viel bij hem gezeten en toen ie wakker werd om 22 uur is ie bij ons gekomen.
We hebben gelukkig een groot bed en ik heb geen "last" van hem gehad hoor.. hij ging gelijk slapen.

Moeten we dat maar blijven doen. Ik vind het idee dat ie zich zelf uit het ledikant gooiot zo naar..

bedankt.

Guinevere

Guinevere

04-09-2009 om 16:41

In het grote bed

Ja, dat ken ik, dat verhaal over het "grote bed" en dat ze er dan op hun 18e nog inliggen. Bangmakerij!
Het lijkt me heerlijk voor jullie als je zoontje later zegt: "Als het onweerde of stormde mocht ik altijd bij papa en mama in het grote bed, dat was zó fijn!", in plaats van dat hij nu een slecht-weertrauma oploopt doordat "men" zegt dat je kinderen altijd en eeuwig, in alle omstandigheden in hun eigen bed moet laten. Jullie hebben het van der week in elk geval goed aangepakt, blijf je gevoel volgen!

zon

zon

04-09-2009 om 20:02

Bij ons

Wij proberen meestal om even bij de kinderen te gaan zitten als ze bang zijn. We blijven er dan bij totdat ze slapen. Ook als dochter (2,5) 's nachts bang wakker wordt valt ze vaak snel weer in slaap als je je hand op haar legt en even bij haar zit.
Is er echter echt iets, kunnen ze ondanks dat wij er bij zitten niet slapen of willen wij zelf gewoon liggen dan mogen ze bij ons in bed. Eerst deden wij dit steeds meteen maar dat werd iets teveel van het goede. De middelste wilde continu bij ons en als de oudste of jongste dan nog wat had lagen we met twee slapende kids terwijl we zelf bijna niet meer in bed pasten. Toen zijn we het gaan afbouwen door er bij te gaan zitten en nu is het voor allemaal duidelijk iets voor af en toe. Ook als er eens 1 's morgens vroeg wakker wordt mogen ze bij ons.

femmetje

femmetje

04-09-2009 om 20:30

Guinevere

Ja dat is een heerlijke gedacht idd dat hij dat later zegt als ie groot is! Fijn dat je dat even zegt.

We hebben net weer een klein drama gehad.
Het was bedtijd en tja... het regende weer eens. Helaas.
Hij wou wel mee naar boven en tandjes poetsen en pjamatje aan. Maar toen moets hij zijn bedje in...
Nou geen succes hoor. zelfs niet met de droger aan.
Uit eindelijk na een half uur gerommel huilen en uit roepen. (ben er al die tijd bij gebleven) heb ik een deal met hem gesloten. De deur wagenwijd open en het zolder licht aan zodat het wat lichter is in zijn kamer. en als hij er iets is dan mag je roepen mama!
Nou hij heeft zeker 8x geroepen de 1ste 2x naar boven gegaan de 4x daarna halve wegen de trap en de laatste 4x van achter het fornuis geroepen en nu slaapt ie.

ik smeek nu om geen onweer vanacht! hahah nee hoor... Ik vind het ook wel gezellig als ie bij ons komt slapen.(stiekem... )

Bedankt voor je bericht.

Fem

Dendy Pearson

Dendy Pearson

05-09-2009 om 11:29

Onze dochter

heeft ook een periode gehad dat ze iedere nacht aan ons bed stond. Wij hebben haar er gewoon bij gelaten. Je wil je kind toch gewoon het veilige gevoel geven? Ze is nu 7 en kruipt nu alleen 's ochtens nog wel eens bij ons. gezellig!

Dendy

Massi Nissa

Massi Nissa

05-09-2009 om 12:49

Hier ook angsten

Dochter (in november drie) vindt de stofzuiger eng als hij te dichtbij komt. Ze is ronduit bang voor insecten. Pas zaten we op een terrasje met dochter en ineens begon ze echt hysterisch te krijsen. Bleek dat er een libelle op het overhemd van mijn man zat. Ze was even totaal de weg kwijt van angst: snot en bagger, trillen. Ik weet ook echt niet wat je eraan kunt doen. Ik denk eigenlijk niets. Gewoon troosten, eindeloos herhalen dat het niet eng is en hopen dat het snel overgaat.
Misschien een tip voor het slapengaan: onze dochter werd op een gegeven moment bang voor 'de roze meneer' (ik zal je het verhaal besparen). Die roze meneer kwam natuurlijk als ze in bed lag. We hebben toen bij Ikea een blauwe lamp in de vorm van een ster gekocht en dochter wijsgemaakt dat roze meneren heel bang zijn voor sterren. Probleem opgelost. Als ze eenmaal slaapt, doen we het lampje uit.
Groetjes
Massi

Niet ontkennen

Het heeft weinig zin om een in onze ogen onredelijke angst van een kind te ontkennen en te zeggen dat er niks engs is of dat hij niet bang hoeft te zijn. Mijn zoon van 2,5 had vandaag iets op tv gezien over spoken en dat vond hij achteraf gezien heel erg eng. Ik begon eerst met 'ja maar spoken bestaan toch helemaal niet, dus daar hoef je niet bang voor te zijn', maar omdat dat niet werkte zei ik 'als je nou een eng spook ziet dan moet je gewoon zeggen: ga weg stom spook ik vind jou niet lief!'. Dat bleek wel te werken!

buzz

buzz

11-09-2009 om 11:29

Ha fem

ik ken je nog van het draadje zwanger,
ik heb mijn naam veranderd.
Onze nora is NERGENS bang voor alleen voor verklede mensen. Maar camiel oei oei die is overal bang voor en erg onzeker.
Na veel manieren te hebben geprobeerd, en lange tijd volgehouden te hebben. Hebben wij bedacht.
ONZIN allemaal. Ons ventje heeft vertrouwen nodig van ons, en als hij dat krijgt gaat hij misschien ook meer in zich zelf vertrouwen.
1 keer proberen er over te praten, (ja als je de buren een beetje hoord praten in de tuin, klinkt dat best eng, dat kan ik me voorstellen, maar ja kijk het zijn de buren maar dus.....)
Werkt het niet hop bij ons in bed.
Om zzelf een beetje aan onze slaap te komen, hebben we een bed bij gekocht en hebben we nu dus een 3 persoonsbed.
Meestal beginnen we aan de nacht met mijun man en ik, meestal halverwegen de nacht liggen we er met 3en, een enkel keertje met 4ren, en heeeeeeeel soms word ieder smorgens in zijn eigen bed wakker.
Ik ben heel blij dat wij een niet geforseerder oplossing hebben gevonden, zonder spanning en stras gaat het vast een keer goed. Maar ik kan niet anders zeggen als dat het op deze manier gewoon goed werkt en best gezellig is.
En bang zijn is het ergste wat er is volgens mij, ik wil mijn kindjes niet bang alleen laten, en er door duwen daar krijg je alleen maar meer schrik van volgens mij.

femmetje

femmetje

11-09-2009 om 15:48

Buzz

Hey Buzz,
Idd weet nog wel wie je bent hoor!
Wat goed 3 bedden!
Hier is de rust terug gekeerd hij slaapt al weer weekje in zijn eigen bedje maar als hij weer in paniek raakt neem ik hem lekker bij me.
Hij is bang voor Tractors (maar daar is hij ook fan van?!) en dan dus regen wind en onweer. Boormachines (snap ik) paarden ook kleintjes. koeien varkens en schapen (eigelijk alles wat leefd en geen mens is...)
al hoewel onze buurman vind ie ENG hij loopt langs zijn huis en zegt oohh buurman die is eng. (laat het hem niet horen hahaah) Alles waar je in moet en beweegt zoals een vliegtuig , trein, en bussen.. Lastig maar als hij er eenmaal in zit dan gaat het wel.

Ach weet je het zijn vast periodes.
Komt wel goed met mijn kleine blonde held!

Femmetje.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.