Home » Forum » Ideeën voor speurtocht

Ideeën voor speurtocht

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
angelina ballerina
Ideeën voor speurtocht

Wie kan me helpen aan ideeen voor een speurtocht voor 10 meiden tussen de 4 en 6 jaar. Ik ben zelf niet zo creatief en over een paar weken heeft dochter haar feestje.

Clowntje
Simpel houden

ik heb van de zomer de 5e verjaardag van mijn dochter gevierd met oa een speurtocht(je) door de wijk. Ze waren met 7 meisjes, allemaal 5. Lezen nog niet, kennen wel allemala de cijfers. Ik heb op a4-tjes grote nummers gezet en op de achterkant de opdrachten gezet. Met stoepkrijt af en toe een pijl op de grond. Was dus de bedoeling dat ze die nummers gingen zoeken. Opdrachten waren
ga van groot naar klein staan
ga van jong naar oud staan
achteruit lopen tot de volgende boom
hinkelen tot de volgende lantaarnpaal
zoek de rugzak (snoepjes en wat drinken erin)
speel annemaria koekoek
zo hard mogelijk rennen
zaklopen
eierlopen (met een stuiterballetje (uit zo'n uitdeelzakje van de hema) mochten ze houden)

Dit was het wel zo'n beetje maar bij ons hoefde de speurtocht ook niet echt lang, was zodat we ondertussen nog wat foto's konden printen en friet halen.

Veel plezier!

angelina ballerina
Bedankt voor de tips

Leuke ideeen, dat met die foto's lijkt me zeker wat in combinatie met spelletjes. Nu nog een verhaal bedenken om het geheel spannend in te kleden.

Savon
Verhaal

Ik heb bij een speurtocht ooit het verhaal gehouden dat mijn knuffel gestolen was. Aan de hand van foto's moesten ze die zoeken, cassettebandje opgenomen waar de dief vertelde dat de knuffel weg was en dat hij 'm terug zou geven voor een paar snoepjes.

Tijdens de speurtocht liepen we langs een huis waar opeens een hond hard blaffend naar buiten kwam, puur toeval maar de jochies van 5 werden echt bang. Een gestolen knuffel, dus een dief, in combinatie met die hond was iets te veel van het goede. Mijn zoon vond het prachtig maar er was een vriendje die die nacht niet meer sliep, zo bang was ie geworden.

Dus maak het verhaal niet tè spannend.

angelina ballerina
Haha, spannend

Leuk verhaal, ik kan me voorstellen dat sommige kinderen er van schrokken. Ik heb allemaal spannende dingen met heksen e.d. bedacht maar het moet inderdaad niet te spannend worden.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.