Home » Forum » Wedstrijdbadpak voor kinderen

Wedstrijdbadpak voor kinderen?

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

15 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Benina
Wedstrijdbadpak voor kinderen?

Wie kan mij vertellen of er ook een badpak zoals deze:

http://www.zwemwinkel.nl/info.asp?id=1093&Appmode=ProdPage&ItemCode=5460

Maar dan voor kinderen?

Scrol even naar beneden. Het gaat dus om het badpad met pijpjes.

Gr. Benina

Annelies B.
Is dit iets?

Kijk eens op deze site:

http://www.activeswimwear.nl/index.php?main_page=product_info&cPath=89&p...

Beetje naar beneden scrollen.

Succes, Annelies

Lys Lionne
Pffieewwww....

Dacht ik toch echt even dat je voor zo'n jong kind een badpak van 270 euro (in de uitverkoop nog wel!) aan wilde schaffen!!! Maar goed, 55 euro is ook een hoop geld, zeker gezien het feit dat ze er in no-time weer uitgegroeid is....

mar
Speedo

Kijk eens op de site van Speedo; www.speedo.nl

Wij ehbben ook een speedobadpak (zonder pijpjes) en die heft een speciale behandeling tegen chloor ondergaan. Ze heeft hem nu een jaar en hij is prima. In tegenstelling tot haar Hema-badpak wat na 5x schoolzwemmen compleet vergaan was (de vorige hema ging wel langer mee, hoor!)

Sancy
Inderdaad

Speedo, ook mijn zwemmende dochter draagt dat merk. Ze hebben een speciaal label, Speedo Endurance, die zijn echt stevig en dochter groeit er uit voordat ze het versleten heeft (3 trainingen per week en wedstrijden).
Benina, had ze al gezwommen in die maat 128? als ze droog zijn, krijg je inderdaad vrij snel striemen, óók als de maat wel goed is. 128 zou haar gewoon moeten passen. Droog mogen ze niet te ruim zitten, in het water geven ze meer mee en anders gaan ze tijdens het zwemmen lubberen.
Deze is bijvoorbeeld heel goed:
http://www.swimstyle.nl/catalog/product_info.php?cPath=30_33&products_id... en kost 40 euro.

heli
Hydrasuit

Vroeger zwom ik ook heel veel, ook als kind. Ik vond de zwempakken die heel hoog sluiten het lekkerste zwemmen. Bovendien vond ik het ook mooi; mijn brede schouders en slanke taille (toen nog wel) werden erdoor benadrukt. Voelde me er altijd heel stoer in ;-).
Het is er een zoals deze: http://www.swimstyle.nl/catalog/product_info.php?cPath=30_33&products_id...

heli
Oh vergeten

erbij te vertellen; ik had ook altijd van die striemen, maar dus niet bij dit soort badpakken.

marie
Dichte rug>?

Hallo
Ze draagt dus een badpak met een "open rug". Van Speedo waren er ook altijd badpakken met een "dichte rug", wellicht geeft dat minder striemen (of die er nog zijn weet ik trouwens niet). Ook omdat de bandjes over de schouder breder kunnen zijn.
Waar koop je haar badpakken trouwens? Mijn eigen ervaring (jarenlang aan wedstrijdzwemmen en waterpolo gedaan) is dat lang niet alle sportzaken een breed assortiment wedstrijdzwemkleding verkopen.
succes met zoeken in elk geval.

Lys Lionne
Net als heli

Dochter doet ook aan wedstrijdzwemmen en draagt het badpak waar Heli de link van stuurde. Volgens haar 'maak je minder water' met zo'n badpak. Bij de gewone modellen (met bandjes) loopt het volgens haar toch vol met water via haar decolleté, ondanks dat het een prima passend badpak is.
Mijn ervaring met de endurance van Speedo is niet zo best: 2 keer slechts een half jaar goed gebleven. Dochter gaat ook niet (vaak) van de glijbaan, maar bij het uit het water komen (opdrukken op de kant) schuurt ze nog wel eens met haar buik langs de rand en dan slijt het badpak dus ook gewoon onder je handen vandaan!
In de periode dat dochter nog zo hard groeide als Benina-dochter kocht ik vaak badpakken via Marktplaats. Zonde toch dat je na 3 mnd alweer aan een nieuwe toe bent?

amk
Misschien

is het badpak eerder te ruim als te krap.
Ik zie wat plooien bij de benen en bij de armen.
Die heb ik normaal gesproken niet bij mijn wedstrijdpakken. Ze moeten behoorlijk strak zitten. Op de kant zitten ze wat ongemakkelijk zo gezegd. Pas als ze nat zijn onder de douche wordt het goed en kan ik ze goed op hun plaats zetten.
Ik heb wel rode plekken, maar die zijn zeker niet kapot geschuurd. Ook niet na een km of 4 in niet al te schoon water.

Minet
Te groot

Als ik de foto bekijk zie ik duidelijk een te groot badpak aan haar lijf.
Ik heb een jaar badpakken/zwembroeken verzorgd voor een zwemvereniging, dus durf te zeggen dat ik er een beetje kijk op heb. Logisch dat dit schuurt Benina, ze moet echt een kleiner badpak gaan passen, waarbij de schouderbandjes meer naar het midden van haar schouders zullen trekken.
Succes met passen!
Groetjes, Minet

Inge N
Benina

Dit badpak is inderdaad te groot.

Even ter vergelijking. Mijn hele familie doet aan wedstrijdzwemmen. Mijn zusje van 18 jaar, kleding maat S zwemt haar wedstrijden in badpakken maat 128.
Badpakken voor wedstrijdzwemmen zijn volgens mijn bijna altijd minimaal 2 maten kleiner, dan je normale kledingmaat.

amk
Tja

het hangt nogal van de sportwinkel af. Ketens als Perrysport bv hebben weinig verstand van sport in het algemeen. Heb je een wat kleinere zelfstandige zaak dan heb je kans dat er een zwemmer of andere echte sporter staat.
Ik koop mijn hardloopspullen ook alleen bij de gespecialiseerde zaak.

Een goed badpak is gewoon lastig aan te trekken. De top zwemmers zijn zo'n half uur bezig zich in die mooie pakken te wurmen.

Vraag bij de trainers eens of zij een goede zaak weten die advies kan geven.

groet,
Angela

-Wendy-
Een maat kleiner voldoende

Minstens twee maten kleinder is volgens mij echt niet nodig, één maat kleiner zou, afhankelijk van het merk, voldoende moeten zijn.

Hier trouwens ook een Speedofan.

Mickey
Afhankelijk van het badpak

Tijdje terug nog een nieuw badpak gekocht voor dochter. De ene maat S is de andere niet (en dat geldt voor alle maten), kan dus ook nooit op de bonnefooi een pak gaan kopen, ze moet echt zelf passen.
Het pak op Benina's foto is inderdaad duidelijk te groot.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.