Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

1e keer avondvierdaagse

mijn zoon gaat dit jaar voor het eerst mee met avondvierdaagse, maar voor mij is dit ook nieuw. hoe werkt het, is het de laatste avond dat ze snoepjes/bloemen krijgen? en koop je alleen voor je eigen kind of moet je ook uitdelen?
louise

Chippie

Chippie

19-05-2011 om 19:12

Louise

Hier lopen de kinderen met school. School regelt de aanmelding en zorgt onderweg voor wat drinken en lekkers. Ik neem dan nog een rol Mentos mee om een keertje onderweg te trakteren, gewoon aan degenen die in de buurt rondlopen. Ik houd niet van al dat gesnoep (kinderen hbben net het eten op) en gelukkig valt het bij ons nog wel mee.
Op de laatste dag is een bloemetje oid wel heel erg leuk. Vinden kinderen echt leuk om te krijgen. In een snoepwinkel hebben ze vaak ook wel iets leuks. Ik zou het niet overdrijven.

Egel

Egel

19-05-2011 om 22:17

Avondvierdaagsetips

Het is fijn om een klein tasje mee te geven (rugzakje of heuptasje), voor een klein flesje water of een pakje sap. En misschien een rolletje pepermunt of zo (als je geen bezwaar tegen snoep hebt) of pakje rozijnenkoekjes. Toen wij de eerste keer liepen viel het me op dat heel veel kinderen een halve sinaasappel mee hadden, met 2 of 3 pepermunten erop en daaroverheen een katoenen zakdoek geknoopt. Daarop zuigen ze dan een flink deel van de tijd.
Ik ben daar niet zo'n fan van, want 1. je bent een flink deel van de tijd met dat eten/snoepen/zuigen bezig in plaats van op je groepje en op de buitenwereld gericht zijn en 2. het is natuurlijk funest voor je tanden (zuur, zoet en tijdenlang zuigen). Bijna iedereen had het dus uiteindelijk heb ik het wel meegegeven 2 van de 4 dagen, en als ik meeliep.
De laatste avond is inderdaad meestal heel feestelijk. Het lopen zelf is ietsje minder ver, maar daarna wordt er in een optocht ('de intocht') gelopen, langzamer, achter anderen en fanfare aan en met allemaal ouders, grootouders en buurtbewoners in. Het wordt dus een stuk later die avond. Sommige kinderen worden zeer rijkelijk beloond, met extreme snoepkado's, bloemen, extra medailles, kettingen behangen met geld of wat dan ook. Dat gaat mij persoonlijk veel te ver. De eerste keer hadden wij niets (ik was het van vroeger vergeten) maar we zagen het aankomen vanwege alle ouders met bloemen en kochten gauw nog wat in de supermarkt die gelukkig nog open was.
Eigenlijk vind ik het het leukst om een paar touwkettinkjes te maken met enkele snoepjes, paar bloempjes. En dan kun je ook nog uitdelen aan het groepje waarmee je kind liep (maar niet iedereen doet dat hoor).
De grootste beloning voor je kind is de lol van speciale avonden en dat het lopen helemaal gelukt is ondanks moeheid en soms wat regen. De medaille kan ook fijn zijn. Een aardigheidje van je ouders en nog iemand (bijv.oma die komt kijken) is dan een leuke extra.
Groeten, Egel (wat een lang bericht....)

Luna

Luna

21-05-2011 om 21:33

Tips

Hier ook een klein tasje met een flesje drinken met trekdop en een bakje met stukjes fruit of komkommer oid en een snoepje. En soms een dunne regenponcho;)
Ik loop zelf ook altijd mee en neem ook altijd "energiepilletjes" mee. Dat is gewoon een rolletje druivensuiker maar mijn dochter weet nog steeds héél zeker dat ze écht werken;)
Op de laatste avond kopen wij meestal 5 per stuk verpakte rozen of gerbera's oid, doen daar een snoepje aan en delen die uit aan dochter en haar "vaste" groepje. Al krijgt dochter wel altijd iets extra, een snoepmedaille ofzo;)
Oh en let op dat ze goede loopschoenen aantrekt. Neem bij twijfel (ze kunnen soms zooo eigenwijs zijn;) gewoon een paar oude goedzittende schoenen in je tas mee voor het geval dát. Verder duurt het meestal maar 75 minuten per avond dus het is goed te doen. Het vervelende vind ik wel dat mijn dochter meestal niet zo laat naar bed gaat en na 2 avonden 's morgens nog met geen tien paarden haar bed meer uit te trekken is:(

Veel plezier!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.