Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Sofie-Anne

Sofie-Anne

23-09-2010 om 23:26

2e keus bij verjaardagsfeest, wel of niet gaan?

Dochter (10( komt woensdag thuis met mededeling, " ik ben uitgenodigd voor een feestje vrijdag, van X, van half 5 tot half 10. Mag ik daarheen ? Er waren 2 kinderen die afgezegd hadden, dus nu mag ik komen. "

Ik zeg, wat jij wilt, als je je geen 2e keus voelt. Dus ze gaat er heen. Ze vindt het een leuk kind, en ze verheugt zich er wel op. Voor de zomer zat ze bij haar in de klas en nu zijn ze opnieuw ingedeeld, dus niet meer in dezelfde klas.

Vanmiddag zei een andere moeder tegen mij; "Nee, dat zou ik nooit goed vinden, eerste keus of niet ".

Wat is jullie mening ? Daar ben ik gewoon effe nieuwsgierig naar.

Tango

Tango

23-09-2010 om 23:50

Gewoon laten gaan

Ik snap het wel, maar had haar ook gewoon laten gaan. Soms hebben kinderen gewoon erg veel vrienden. Ik had dit ook aan de hand bij Tangozoon. Hij mocht 7 kindjes vragen, maar wilde er wel 10. Bij hem vielen er uiteindelijk van de eerste groep ook 2 af. Voor 1 mocht hij nog een ander kindje vragen, voor de ander lukte dat niet meer, was te kort vantevoren. Het kindje wat hij vroeg was dus ook echt een vriendje van hem.

Inderdaad

Mijn dochter kan ook nooit kiezen wie ze uitnodigt, het is altijd een compromis (ik stel een max.). Dus als er dan 1 niet kan vind ze het alleen maar leuk om toch die andere te kunnen vragen.

Lekker laten gaan dus is mijn idee.

Puck

Puck

24-09-2010 om 08:37

't gaat om wat je kind wil, niet om je eigen gevoel

Tja, iedereen wil natuurlijk dat zijn kind bij de eerste keus zit en tweede keus klinkt idd negatief. Je eigen trots als moeder zegt dan: graag of niet. Maar voor een kind maakt het helemaal niet uit, die is alleen maar blij om te gaan. Lekker laten gaan dus en je eigen gevoel even opzij zetten. Soms kunnen nu eenmaal niet alle vriendinnetjes uitgenodigd worden op een feestje en als er dan een plaatsje vrijkomt is het toch alleen maar leuk dat jouw kind alsnog mag komen.

Annet

Annet

24-09-2010 om 09:08

Mijn zoon is bijna blij als iemand niet kan

Wij maken een lijstje met kinderen. Er staan altijd 1 of 2 kinderen meer op het lijstje dan er mogen komen. Hij moet dan kiezen welke hij het eerst uitndodigt. Hij zoekt ook gelijk een reserve uit.
Als een kind moet afzeggen, is hij gelijk blij dat Pietje (de reserve) dan toch uitgenodigd kan worden.
Stel dat er 6 kinderen mogen komen, dan hoort Pietje toch bij de 7 kinderen die hij het leukst vindt.

Zelf verteld

Voor mijn zoons kinderfeestje vielen ook twee kindjes af. Hij heeft zelf twee andere vriendjes uit zijn klas gevraagd en bij een zei hij er ook bij dat vriendje X niet kon, en of vriendje Y nu wilde komen. Zijn moeder zat erbij en ik voelde me daardoor wat opgelaten, maar de kinderen hadden het verder nergens over ;-)

Chris

vlinder72

vlinder72

24-09-2010 om 09:16

Gewoon gaan

Mijn kinderen willen ook altijd meer kinderen uitnodigen dan toegestaan. Drie of vier zijn dan meestal standaard en dan begint het getwijfel. Het liefste nodigen ze iedereen uit. Uiteindelijk hebben wij dan een lijstje met namen en als er dan iemand niet kan dan zijn ze inderdaad best blij want dan kan die of die toch ook nog komen. En andersom ook. Als een van mijn kinderen niet kan komen dan laat ik dat ook direct weten. Juist omdat iemand dan nog in de gelegenheid is om iemand anders uit te nodigen. Dus je dochter is echt geen tweede keus. Er zijn gewoon veel te veel leuke kinderen :).

Ik zou dat niet doen

als er eentje niet kan dan komt er niet een reserve bij, dat vind ik als ouder niet de juiste manier van omgaan met elkaar, ook al zijn ze er dus niet van bewust en zit dat bij kinderen anders.

Als ze als reserve wordt uitgenodigd zou ik er niets over zeggen en haar laten gaan, maar ik denk er dan wel het mijne van.

Bastet

Bastet

24-09-2010 om 11:46

Tien

Je kind is tien jaar,en bewust van het feit dat ze mag komen omdat een ander niet kan.Als zij daar zelf niet mee zit,zou ik het haar ook niet aanpraten dat ze er wel mee zou moeten zitten.Laten gaan,en er eventueel het jouwe van denken.Ik denk dat ze oud genoeg is om dit zelf te beslissen.

Starry Night

Starry Night

24-09-2010 om 13:11

Ik dacht dat ik overgevoelig was...

... maar hier moeilijk over doen begrijp ik echt niet. Om alle redenen die iedereen al geeft. Dat 'tweede keus' zijn betekent helemaal niet dat je een uitgespuugd kind bent dat bij de gratie Gods een gaatje mag komen vullen. Het betekent gewoon dat je bij feestjes niet ontkomt aan selecteren. Verschrikkelijk sneu als iedere niet-geslecteerde zich dan ontzetten in zijn kuif gepikt gaat zitten voelen.
Ik vermoed dat dit inderdaad een moederkwestie is. Kinderen gaan daar veel pragmatischer mee om volgens mij.

Pelle

als er van de 7 gasten er 3 afhaken dan ga ik de datum veranderen, want dan heeft ze met haar zelf erbij nog maar 5 meiden en dat vind ik dan net te weinig. Als het er 2 zijn dan gaat het feestje nog wel door want dan heb ik met dochter erbij 6 dames en dat vindt ik dan net genoeg.

ik geloof dat we volgende verjaardag nu toch echt naar de bioscoop moeten van d'r dus dan mag ze er niet zoveel ivm kosten.

Annet

Annet

24-09-2010 om 13:54

Bij dochter was het helemaal erg

Zij is altijd in de herfstvakantie jarig. Er zijn dan altijd kinderen die niet kunnen. Eén of twee beste vriendinnen vroegen we van tevoren na, zodat die zouden kunnen. Van de rest viel altijd wat af. Dochter heeft dat nooit erg gevonden.

bibi63

bibi63

24-09-2010 om 15:04

Precies

Wij hebben een aantal jaren feestjes georganiseerd waarbij dochterlief zo'n 10 kinderen mocht/kon uitnodigen. Dat waren haar vriendinnen (hele goede en 'gewone') uit de klas. Vorig jaar wilde ze een slaapfeestje. Prima, maar NIET met 10 kinderen, maar max. 5. Niet omdat ze niet welkom of gewenst zijn, maar simpelweg omdat we daar de ruimte niet voor hebben. Ze heeft dus een keuze moeten maken. En toen de 5 'beste' gekozen. Had ze een andersoortig feestje gewild, dan had ze wel 10 kinderen kunnen uitnodigen. Mocht 1 van de 5 niet gekund hebben (wat niet het geval was), dan had ze rustig een ander kind erbij mogen kiezen.
Geen probleem lijkt mij.
Gr. Bibi

Puck

Puck

24-09-2010 om 15:29

Annet

Persoonlijk kies ik er niet voor om de verjaardag van mijn kind dan in de herfstvakantie te vieren, maar gewoon de week ervoor of erna. En ieder jaar in de herfstvakantie jarig? Dat is vreemd, de data wijzigen namelijk nog wel eens en mijn kind is soms wel en soms niet in de herfstvakantie jarig. Als ze wel in de vakantie jarig is dan ga ik dat echt niet ook in de vakantie vieren. Waarom kies jij daar wel voor?

koentje

koentje

24-09-2010 om 17:02

Weet je wat ik denk.....

dat die moeder geprobeerd heeft jou ervan te weerhouden je dochter te laten gaan, zodat haar kind werd uitgenodigd.............

als derde keus!!!;-))

whatever; feest is feest!

Mathilde

Mathilde

24-09-2010 om 17:22

Juist mazzel

Dan had je dochter juist mazzel dat ze toch naar het feestje kon! Ik zie een glas nu eenmaal liever halfvol dan halfleeg :-).
Bij de vorige verjaardag van mijn dochter konden vlak van tevoren ineens twee kinderen niet komen (een derde had al afgezegd) en toen vond ik het al te laat om het feestje te verschuiven (ik had iemand gevraagd te komen optreden). Achteraf bedacht ik me pas, dat dochter best nog andere kinderen had kunnen uitnodigen. Dat had dochter wel leuk gevonden, die is van het 'hoe meer zielen, hoe meer vreugd' type, en voor die kinderen was het ook wel leuk geweest. Inderdaad, feest is feest.

Annet

Annet

24-09-2010 om 17:29

Je hebt gelijk puck

Ze zit nu in de 2e VO. En ze is volgens mijn herinnering in haar hele schooltijd 1x jarig geweest buiten de herfstvakantie (weekend ervoor of erna tel ik hier ook bij).
Waarom een feest juist in de vakantie?
Ik neem meestal de week van de herfstvakantie vrij. Voor mij is dit daarom een perfecte week voor feestjes.
Er zijn geen sportwedstrijden
degenen die niet op vakantie zijn vinden een verjaardagsfeestje een prima activiteit,
er komen twee vriendinnen van verder weg die dan ook kunnen,
het mag laat worden in de avond,
familie komt in het weekend dus niet alles achter elkaar.

Redenen genoeg voor ons dus ;-)

Als zij het zelf niet zou willen, wordt het een ander verhaal.

Tuurlijk laten gaan

Je dochter maakt er geen punt van, ze klinkt niet onzeker. Misschien zou jij het, als het je zelf overkwam, wel vervelend hebben gevonden. Je kunt misschien nog iets van haar leren ;) Wees maar trots op haar !

groetjes Damajo

Heel praktisch

Voor komend verjaarspartijtje van dochter heb ik van de zomer al kaartjes gekocht. Mocht nu blijken dat een van de dames die door de strengen selectie zijn gekomen niet kan, dan wil ik op dat kaartje graag een ander meisje meenemen. Zonde om dat kaartje niet te gebruiken, toch? Of ben ik nu te praktisch?
Engeltje

Vic

Vic

28-09-2010 om 22:09

Och

Mijn dochter is wel eens anderhalve dag van tevoren gevraagd voor een partijtje. Dat lijkt me duidelijk een gevalletje reservelijst, maar ik heb dat natuurlijk niet tegen mijn dochter gezegd. Dat maakt toch helemaal niet uit.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.