Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Brigitta

Brigitta

25-03-2010 om 21:11

4 jaar en hij begint steeds meer in de broek te plassen en poepen.

weer eens een plas en poep probleem. Onze zoon van 4,5 jaar heeft het weer. Vegen in zijn broek en de natte plekken worden steeds groter. S'nachts is het ook een probleem, s'morgens is hij vaker zo nat dat alles nat is. Kreeg al comentaar van een vage kennis: als je hem ook nooit de luier af laat wordt hij ook nooit droog s'nachts. Wat moet ik hier mee en nu we er zo op aan het hameren zijn begint hij over dag ook alweer. En als ik hem er op aan spreek begint hij te lachen en zegt omdat ik dat wil. Wat moet ik hier mee.

Tango

Tango

25-03-2010 om 21:45

Eerst maar eens

Die luier 's nachts weer aantrekken en je niets aantrekken van wat anderen daarover zeggen. Dat is onzin natuurlijk. Als hij er niet aan toe is 's nachts zindelijk te worden, kun je daar niets aan doen.
Het probleem overdag kun je dan misschien aanpakken door hem regelmatig naar de wc te sturen en evt. belonen voor een hele dag een droge broek. Vegen in de broek hebben we hier ook weleens bij Tangozoon van 5. Afvegen is niet altijd zo makkelijk. Besteden we hier eigenlijk niet echt aandacht aan. Wel benadrukken dat hij af moet vegen, wordt hier namelijk weleens 'vergeten' en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

ijsvogeltje

ijsvogeltje

25-03-2010 om 22:45

Brigitta

"en nu we er zo op aan het hameren zijn begint hij over dag ook alweer"
Maar zijn jullie precies op aan het hameren? En hoe gaat dat hameren dan? En wat verwacht je ermee te bereiken?

100%mama

100%mama

26-03-2010 om 14:03

Hameren

geef het kind niet de motivatie om weer droog te blijven.......Onderbroeken in de wc, broeken in de wc en als hij in zijn broek geplast heeft of gepoept, geen stennis maken, zelf omkleden. Gene woorden verder aan vuil maken. Hier een "medische" verklaring voor het niet zindelijk zijn, maar dat geeft geen vrijbrief voor het niet proberen. Ongelukje prima, maar zelluf even verschonen. Billen afvegen lukt hier (5,5) ook echt niet altijd hoor, daar is niets "raars" aan. Waar je zelf op kunt letten is hem op gezette tijden even naar de wc sturen. En dan ook echt laten gaan ondanks dat hij 5x zal zeggen niet te hoeven. Maar geef er vooral geen (negatieve) aandacht aan, daar wordt hij alleen maar onzeker door. Succes hoor!

Prakje

Prakje

27-03-2010 om 12:48

Ben ik weer... het schema

Hier ook een broek plasser/poeper gehad... alles geprobeerd... niets hielp.

Wat uiteindelijk 'de' oplossing was: een schema. Wij hebben samen met zoon een schema opgesteld, waarop ca 7/8 WC-momenten stonden. De afspraak gemaakt dat wij hem hielpen herinneren, en dat hij dan naar de WC zou gaan. Geen discussies, geen gemopper, geen excuses, het schema had altijd gelijk!

En zie daar... het hielp vanaf dag 1. Hier vanaf dat moment nooit meer vieze broeken...

2x per dag (ochtend en na het eten 's avonds) moest hij langer blijven zitten, dan lazen wij een boekje voor. Dan kon hij rustig poepen.

Als je zoon overdag goed plast/poept is de kans dat hij 's nachts droog is ook veel groter.

suc6!

koentje

koentje

28-03-2010 om 14:53

Belonen

van een droge luier?
En die opmerking 'omdat ik het wil' is heel treffend. Waarschijnlijk is het zijn grote frustratie dat het hem niet lukt maar dat hij eigenlijk wel wil. Het is de wens tot controle erover die hier spreekt!

Talia

Talia

28-03-2010 om 16:29

Brigitta

Nachtzindelijk is iets heel anders dan overdag zindelijk, dat kun je (en dat kan je zoon) echt niet zo gemakkelijk sturen. Probeer die opmerking van je kennis naast je neer te leggen. Overdag regelmatig naar de wc, 's nachts DryNites aan en rustig wachten tot ze veel vaker droog dan nat zijn. Dan kun je ze proberen uit te laten, eerder niet hoor! Pas bij een jaar of 7 a 8 hoef je te verwachten dat ze droog zijn 's nachts. Eerder komt veel voor, maar dan pas is OOK normaal.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.