Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Neytiri

Neytiri

28-01-2010 om 19:03

8 jaar en naar de film avatar?

Beste mensen,

Ik ben 2 weken geleden naar Avatar geweest, was diep onder de indruk, vond het een prachtige, maar ook best spannende en indrukwekkende film. Mijn dochter (wordt in mei 9 jaar) wil nu ook erg graag naar de film (advies is 12+) toe, maar ik twijfel. Het is een stoer, maar gevoelig meisje. Bang aangelegd is ze totaal niet, ik denk dat ze de film inderdaad super zal vinden, maar ben bang dat ik het verkeerd inschat.
Is iemand van jullie met jongeren kinderen naar deze film geweest en zo ja; wat raad je mij aan?
Hoor graag jullie reacties!

bertje1

bertje1

28-01-2010 om 23:03

Nee

niet gezien de film; maar 9 ... dat scheelt wel veel. laat haar toch eerst genieten van dingen van de eigen leeftijd;

Pippin

Pippin

28-01-2010 om 23:08

Pff

Ik heb hand in hand met mijn dochter van 13 gezeten...
En dat was niet omdat zij het zo erg/zielig/spannend vond. Ik zou mijn dochter van 8 nooooit meenemen naar deze film.
Thuis op een dvd is weer wat anders, maar ik vind deze film in de bioscoop zo indrukwekkend. Prachtig, maar heel indrukwekkend.

Ans

Ans

28-01-2010 om 23:45

9 jarige is geweest

Ik ben wel met zoon van net 9 naar Avatar geweest, zelfs al twee keer omdat hij hem zo geweldig vindt/vond. Hele indrukwekkende film, op een bepaalde manier ook spannend, een moeilijk uit te leggen spannend. Ik heb de 2 1/2 uur ook stijf in mijn stoel gezeten om maar eens een voorbeeld te noemen. Het 3D versterkt dit natuurlijk enorm, 2d is meteen een stuk minder indrukwekkend.Ik vind het één van de beste films die ik ooit gezien heb trouwens.

Je kent je eigen kind het beste. Zoon kijkt al veel spannende films als Spiderman, Superman, Fantastic Four ed. Dit weekend gaat hij ook, samen met ons, 2012 kijken. Hij is dus wel wat gewend en kan ook goed met dit soort films omgaan.

bibi63

bibi63

30-01-2010 om 14:15

Erg vermoeiend

Onze dochter (net 11) is met vriendinnetje en vriendinnetjes vader geweest. Ze kan best wel wat hebben, dus qua spanning ging dat wel. Maar het was erg vermoeiend voor haar. De film was Engels gesproken, dus ze moest de ondertiteling lezen. En dat is in 3D errug vermoeiend. Vriendinnetje en zij zijn halverwege de film een tijdje uit de zaal geweest omdat ze hoofdpijn kregen en het heet hadden. Dus, ik denk dat 8 jaar nog erg jong is.
Groetjes,
Bibi

Nee

Persoonlijk vind ik dat je je als ouders beter aan de adviesleeftijd houden kunt van films en spelletjes. Toen onze oudste 3 was, kwam mijn man met 'Nemo' aanzetten en ondanks mijn bezwaren gingen ze toch (samen) kijken. Ik stond in de keuken en kreeg kippevel van de spanning: de visjes verkeren bijna voortdurend in levensgevaar. En die film was voor alle leeftijden, toch?
Volgens mij vergeten veel volwassenen dat voor kinderen de hele wereld nieuw is en zo al spannend genoeg, zonder die dreiging met de dood.
Onze oudste van 9 heeft op de Wii een Lego-spel, 'indiana Jones' en ik ben al niet zo weg van het geweld wat daar wordt gebruikt. Avonturen, prima, maar boeven neerknallen, nee. En nu wil hij ook graag de film zien. Ik heb overlegd met mijn man en we gaan de film eens huren, eerst zelf kijkn en dan zien of het kan. En dan met z'n drieën kijken natuurlijk. Maar misschien ook niet.
Sommige films voor volwassenen kun je wel met je kinderen gaan kijken, bij mij mag er geen geweld inzitten en geen immorele sex. Vroeger keken wij als gezin ook naar (Nederlandse) films op vrijdagavond, Nederland 2. En mijn ouders legden dan uit wat ik niet begreep.
Mijn man is afgelopen weekend naar Avatar geweest en was onder de indruk van de effecten. Het verhaal vond hij echter dun.
Succes met het maken van je keuze!

Anonix

Anonix

01-02-2010 om 16:10

Hier wel

Ik hou me niet strikt aan de kijkwijzer, ik kijk naar mijn kind en naar de film. Op deze site (http://www.kids-in-mind.com/a/avatar.htm) kan je trouwens precies zien wat er in de film te zien is.

Mijn zoon van 8 is dus wel geweest en hij vond het geweldig! Waar ik nog het meest mee zat was de 166 minuten-zonder-pauze, maar hij heeft 166 minuten op het puntje van z'n stoel gezeten!

Verbaasd

Toevallig waren gisteren vrienden bij ons op bezoek. Ze vertelden dat ze laatst met hun zoon en dochter (5 en 7 jaar) de film Avatar hebben gekeken. Ik liet merken dat ik verbaasd was en vroeg me af of dit wel verantwoord was. Zij vond van wel. Mij lijkt dat je zo'n film dan eerst zelf gekeken moet hebben om dit te kunnen beoordelen...

Josje

Josje

09-02-2010 om 09:29

Nee

Ik vind een kind van 8 ook te jong, 9 trouwens ook. Niet voor niets is het advies 12 plus. Joh, ze kan later altijd nog naar soorgelijke film. Kies nu gewoon iets voor haar leeftijd!
Maar dat is mijn mening. Mijn dochter van12 mocht wel, die van 9.5 nog niet.
Josje

Ans

Ans

09-02-2010 om 13:09

Ken je kind

Het is ook moeilijk inschatten als je hem zelf nog niet hebt gezien. Weet je wat het verschil maakt? Hoe kijkt je kind nu naar films, is hij snel bang, nachtmerries naar aanleiding van films, dan moet je dus ook niet naar zoiets gaan. Maar omdat mijn zoon, 9, altijd al naar spannende films(jurassic parc, spiderman, 2012, fantastic four, harry potter ed) kijkt hebben wij ingeschat dat hij deze ook wel kon hebben en dat was dus idd zo. Vriendje bv. kan nog geen spannende tekenfilm zien, met zo'n jongen moet je natuurlijk ook niet naar Avatar gaan.

Die 12 jaar is een kijkwijzer, maar verder ken je je eigen kind het beste.

Tja

Als je zelf twijfelt zou ik het niet doen. Er zullen de komende jaren wel veel meer 3d films komen denk ik zo.
Wij zijn vorige week met het hele gezin geweest, de jongste is 9 (bijna 10). We hebben genoten, en eigenlijk vond alleen middelste (12)het wat te lang duren en vermoeiend vanwege ondertiteling lezen. Maar ik vrees dat onze 9-jarige niet helemaal representatief is, gezien zijn filmvoorkeuren.

Foske

Foske

11-02-2010 om 21:47

Nee

Mijn zoons van 11 en 12 zijn geweest en juist door het effect van 3d wordt zo'n film nog indrukwekkender en niet geschikt voor een 8 jarige lijkt me.
Mijn zoons waren erg onder de indruk.

Ook nee

Ik ben vorige week samen met man naar Avatar geweest en we hebben allebei 3uur lang op het puntje van onze stoel zitten kijken met onze 3-D brilletjes op, ha ha. Het eerste deel van de film is denk ik best wel te doen voor een 8-jarige, (hoewel ik me kan voorstellen dat de scène met die honden in het oerwoud behoorlijk eng kan zijn voor jonge kinderen) maar vooral in het tweede deel wordt er flink uitgepakt met vuur, explosies en grootschalige vernietiging (shock and awe). Dat is iets waaraan ik een achtjarige nog niet zou willen blootstellen.

Chris

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.