Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

ayla

ayla

29-09-2011 om 08:59

Aan de deur verkopen

Dochter had gisteren met 2 vriendinnetjes op haar kamer zitten knutselen, na een tijdje kwamen ze naar onderen ze wilde de knutselwerkjes verkopen en het geld verdelen, bakje voor het geld meegenomen en daar gingen ze… na 10 minuten kwamen ze het weer terug, het mocht niet van de oma van vriendinnetje A. ze zijn 6, 7 en 8. Is dit nou weer zo’n geval dat ik te makkelijk ben en dat ook niet had moeten goedvinden? Het ging zich trouwens over de straten waar de dames ook wonen

Hmm

Ik weet niet of je kunt stellen dat oma moeilijk is en jij makkelijk. Ik zou zoon ook niet langs de deuren laten gaan met zelfgeknutselde werkjes, want ik heb daar geen goed gevoel bij. Het voelt een beetje als bedelen. Hij kent die mensen uit de straat en ik zou niet willen dat ze zich verplicht voelen iets van hem te kopen. Zoiets.

Chris

Goh

Met zo'n ideeën is mijn dochter ook al afgekomen, kinderen zijn heel inventief om hun zaakjes te regelen... . Maar van mij mag het niet, ik ben van oordeel dat het niveau van die knutselwerkjes niet voldoende is om dat aan derden te gaan verkopen. En mensen zouden zich verplicht kunnen voelen om zoiets te kopen dat eigenlijk toch niets bijzonders voorstelt. Je kan het hun welcadeau laten doen aan mensen die ze kennen. Of, als er een straatfeest ofzo is, dan kan je een "kraampje" opzetten, maar aan de deur gaan bedelen vind ik niet ok.

+ Brunette +

+ Brunette +

29-09-2011 om 11:24

Niet deur aan deur.

Eens met de voorgangers.

Fianna

Fianna

29-09-2011 om 11:56

Ja hoor

Van mij zou het wel mogen. Vind dat soort acties wel grappig.
Ik heb hier ook wel eens kinderen aan de deur gehad met een of andere frutsel te koop. Leuk toch!
Zonde hoor als ondernemerschap meteen de kop wordt ingedrukt ;-)

Chippie

Chippie

29-09-2011 om 12:07

Van mij mag het niet...

Nee, van mij mag het niet. Omdat ik anderen niet wil verplichten etc. Ze mogen ook geen klusjes doen bij anderen om hun eigen spaarpot te spekken.
Wat wel mag is dat ze vanuit echt goed doel spulletjes verkopen (geen zelfgemaakte) of een heitje voor een karweitje gaan doen. En het hangt van het goede doel af, wie ze mogen benaderen. Is het voor de eigen voetbalclub of school, dan alleen ons en opa en oma. Is het voor een algemeen goed doel dan mogen ze ook wat buren meepakken.

Ik hou ook niet van gebedel

dus van mijn kinderen vind ik het niet goed. Aan de deur zou ik ook niets kopen. Sponsorlopen ed vind ik anders, dat is een betere doel dan de eigen spaarpot. Maar dan nog niet bij vreemden ( en daar hoort de rest van de straat ook bij).

Algebra

Fianna

Fianna

29-09-2011 om 13:40

Gebedel?

Ik zie het niet zo, maar dat zal misschien aan mij liggen. Ik denk dat het bij kinderen op die leeftijd ook gewoon voor de lol is en niet zo zeer om hun spaarpot te vullen.

Ik ging vroeger rond kerstmis met mijn zus de deuren langs met een druipende kaars in mijn handen om kerstliedjes te zingen, kregen we ook wat geld voor. Geweldig vonden we het, niet het geld, het hele gebeuren.
Mensen die er niet van gediend waren zeiden dat gewoon en heel veel anderen (vooral oudere mensen) vonden het leuk.
Goh, wat zijn jullie allemaal streng!

Fianna

Fianna

29-09-2011 om 13:46

Goed doel

Overigens zou ik er weer wat op tegen hebben als mijn kinderen de buren ed zouden benaderen voor een algemeen goed doel. Ik geloof dat ruim 90% terecht komt bij de managers. Laat ik nou net hun spaarpot niet willen spekken, maar dat is een hele andere discussie ;-)

Didda

Didda

29-09-2011 om 13:54

Maar

kopen jullie dan ook de knutsels van die kinderen die er mee aan de deur komen?

Toevallig laatst 2x gehad, kinderen met knutsels voor de deur om te verkopen. Er zat geen goed doel achter. Ik heb hier vriendelijk voor bedankt. Ik heb al genoeg knutsels van mijn eigen kinderen.

Ik sta niet te juichen als ze zelfgemaakte knutsels willen verkopen maar ik zou het niet verbieden.

Jetske

Jetske

29-09-2011 om 14:34

Hier ook niet

Van mij mag het ook niet, langs de deur leuren met zelfgemaakte knutsels. Toch wel jammer, want het is aan de andere kant wel een hele mooie gelegenheid om van die enorme berg zelfgemaakte dingen af te komen (mijn kinderen knutselen graag en vaak....)
Jetske

Merel

Merel

29-09-2011 om 16:23

Nee hoor

Nee mijn kinderen zouden het ook niet mogen en gelukkig krijg ik zelden kinderen aan de deur die met zoiets komen. Een paar keer heb ik meisjes gehad die een heitje voor een karweitje willen doen. Wat moet ik daarmee? Ik werk thuis, moet ik die meiden binnen halen en vermaken ofzo? (ze zijn te jong om iets echt zelfstandigs te kunnen (jaar of 8) Dus ik denk al gauw, ga ff lekker bij je eigen moeder aanbellen ;-)
Kraampjes e.d. vind ik alleen maar leuk, niet dat ik er wat koop, maar daar vallen ze niemand mee lastig en wie het leuk vind gaat naar die kinderen toe. Verder doe ik wel altijd mee met sponsorloop en kinderpostzegels en andere zooi waarmee die andere kinderen vanuit school worden opgezadeld. Gewoon omdat ik het zielig vind dat ze het moeten doen (mijn kinderen hadden er namelijk een afschuwelijke hekel aan)

Annet

Annet

29-09-2011 om 16:41

Hier ook niet

Een tafeltje voor de eigen deur vind ik goed. Geleur vind ik niet goed, overigens ook niet voor een sponsorloop of loten voor de school e.d.
Algemene doelen zoals kinderpostzegels vind ik wel goed.

koentje

koentje

29-09-2011 om 17:03

Sorry

dat het misschien onvriendelijk klinkt maar ik vind dit nu weer typisch zo'n voorbeeld van prinsesjes gedrag, in de hand gewerkt door overmatig zelfvertrouwen in de hand gewerkt door ouders? 'Alles wat ik doe is geweldig, dus mijn knutselarijtjes zijn verkoopbaar'. Ik vind dat je als ouders dit ook een beetje de kop moet indrukken door dit ook niet goed te vinden. I.p. daarvan ook nog gaan staan juichen over de ondernemersgeest van je kind.
PPPPPfffffffffffffff

Leuk

mijn dochter heeft met buurtkinderen ook wel eens tekeningen verkocht. Er worden wel vaker hier door kinderen spullen verkocht, langs de deur of op een kleedje. En als je dan langs dat kleedje loopt dan moet je natuurlijk wat kopen.

ach, ik vind het allemaal prima. Aanbellen trouwens vind ik niet leuk. Hier lopen ze bij elkaar naar binnen, dan koop ik wat en dan koopt de buurvrouw (moeder of vader van het andere kind) een tekening voor 10 cent.

Ik vind de reactie van Koentje overtrokken, hier zijn het net zoveel jongetjes trouwens. laatst heb ik een zakje eikels en kastanjes (ja ik heb er niets aan !) van buurkind gekocht, 10 cent. En aangezien ze mijn deur kennen ben ik ook altijd degene die niet overgeslagen wordt met lootjes voor het 1 of ander, sponsorlopen, etc etc.

Vic

Vic

29-09-2011 om 20:26

Goed dat ze het vragen

Mijn dochter heeft toen ze een jaar of 10 was eens best veel geld verdiend met viool en blokfluit spelen op straat. Ze had van tevoren geen toestemming gevraagd, want dat had ik zeker niet goed gevonden ;-) Bovendien heb je voor dat soort acties een vergunning nodig (ik weet niet hoe dat zit met verkoop langs de deuren).

Winkeltje op straat

doen de kinderen hier ook wel eens, laatst heb ik dat nog aan ze voorgesteld toen ze zich verveelde, met zijn 5'en zaten ze er een hele middag, kregen van de eigenaar van de winkel waar ze voor zaten allemaal een snoepje. EN ze hebben elk 1,50 verdient, keurig gedeelt (ongeacht wie wat verkocht had). Alle moeders hadden wat spulletjes verzameld en daar gingen ze met een kleed, een bakje en wat drinken en chips.

ik zie er echt het kwaad niet in, krijg er ook geen commentaar op, dus hier is het heel gebruikelijk al die bedrijvige ondernemertjes.

Overigens is hier direct om de hoek met koninginnedag altijd een grote kinderverkoop en ander kindervermaak, komt veel volk op af en is erg gezellig.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

29-09-2011 om 22:46

Kleedje op straat

vind ik leuk, geleur aan mijn deur niet. Niet van volwassenen en ook niet van kinderen. Ik heb niet voor niets een " collectes JA, geloofsovertuigers en verkopers NEE"-sticker op mijn deur.
Dus mijn kinderen mogen niet andere mensen lastig vallen aan de deur. Ik vind dat heel storend.

Dendy

koentje

koentje

30-09-2011 om 13:51

En officieel....

heb je dan een ventvergunning nodig!☺

rowan1

rowan1

02-10-2011 om 09:20

Ook mee eens

Nee ik zou mijn dochter ook geen knutsels laten verkopen. Ik weet zelf al niet eens wat ik met de knutsels aan moet, laat staan dat ik de buren ermee opzadel.
Rowan

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Henriet

Henriet

03-10-2011 om 09:15

Ayla

En Ayla, heb je wat aan de reacties?
Ik ben het trouwens met de meerderheid eens, geen geleur met zelf gemaakte knutsels langs de deur. Op een kleedje oud speelgoed/noten/peren uit eigen tuin verkopen vind ik wat anders.
Ik heb trouwens er ook problemen mee dat onze kinderen loten voor de grote clubactie, scouting, school moeten verkopen (je moet minimaal 4 loten verkopen wordt dan gezegd), collecteren moeten voor Jantje Beton, wafels voor de scouting moeten verkopen, bloemen voor de hockey etc. En het liefst ingedeeld in de eigen straat want daar kennen de mensen je. Oudste durft niet eens meer weer bij de buurt aan te bellen voor al deze dingen. Modern gebedel over de hoofden van de kinderen heen.

Henriet

Henriet

03-10-2011 om 10:38

Tja, mijn ouders hebben meer kleinkinderen (en dus nog veel meer acties) dan ons gezin alleen, hetzelfde geldt voor ooms en tantes (die ook nog eigen kinderen hebben) en de (over)buren. Straten indelen is bij de bloem/wafel etc acties en collectes. Loten verkopen is voor iedereen vrij. En ik moet zeggen dat ik er eerst ook veel gemakkelijker over dacht maar na een tig aantal jaren worden wij (ons hele gezin) heel erg moe van dat geleur en gezeur en de kinderen hebben inmiddels ook door dat mensen alleen kopen omdat zij het zijn/ omdat ze kinderen zijn.
Laatst stond onze buurvrouw met zoontje (net een paar weken op de basisschool) met de lelijkst kaarten ooit aan de deur: voor digitale borden op school. Je kunt het niet over je hart verkrijgen om nee te zeggen tegen zo'n kleintje met z'n eerste actie (en wetende dat mijn kinderen ook wel weer binnenkort bij hen aan de deur staan) maar weer zo'n pakje kaarten dat ligt te verstoffen in de la, daar had ik ook geen zin in en al helemaal niet voor 5 euro. Laat de school (andere dan die van mijn kinderen) maar iets originelers verzinnen. Ik heb daarom een paar euro zo in het handje gegeven, het bedrag dat ik wel wilde geven en de kaarten mochten ze houden. Was het niet buurjongetje geweest, dan had ik niets gegeven.

Maylise

Maylise

03-10-2011 om 22:03

Knutsels

Knutsels verkopen zou van mij niet mogen. Hoe leuk en schattig ook, de knutselwerkjes van de gemiddelde 7 jarige zijn nou niet iets wat iemand buiten de naaste familie wil hebben. Daarnaast vind ik een groot nadeel van bij de eigen buren aanbellen is dat deze vaak inderdaad uit een soort plichtsgevoel toch wat geven of willen kopen. Het zou van mij dus niet mogen.

En qua veiligheid?

Of is dat een domme vraag..
Als kind ging ik langs deuren voor de kinderpostzegels, met klsgenootje ofzo. 1 man vroeg ons binnen om zijn sinterklaaskostuum te laten zien. Daarna zei hij dat we niet zomaar ergens maar binnen zouden moeten gaan.

Toen totaal geen benul van wat het inhield maar nu denk ik wel: hmm.. Slecht voorbereid of gewoon kinds?
Beetje o.t., maar stel je kind belt aan en verdwijnt een huis in.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.