Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

caropiet

caropiet

20-02-2012 om 10:35

Advies van zwemjuf

Mijn zoontje van zes zwemt inmiddels bijna een half jaar in het diepe (badje 4), maar komt geen stap verder. Het advies van de zwemjuf is dat hij 'meer speklapjes moet eten'.

Sja. Hij is niet groot en nogal mager, maar wel sportief: naast 1x zwemles in de week heeft hij ook 2x gym met school en 1x judo, aan zijn conditie kan het toch niet liggen...

Wat moet ik hier nou weer mee?

Tango

Tango

20-02-2012 om 10:40

Niets

Je kunt daar niets mee, tenminste niet in het kader van meer en vetter eten. Als hij goed en gezond eet zou ik dat lekker zo laten en als hij niet goed eet, tja dan doe je daar ook niet zoveel aan vrees ik. Het enige dat je kunt doen is regelmatig met hem gaan zwemmen en hem banen laten zwemmen om zijn kracht te trainen.
Het komt me erg bekend voor hoor, hier ook een kleine en magere zoon van 7 die al eindeloos bezig is met het behalen van het A-diploma. Heeft die van jou het ook altijd zo koud in het zwembad?

dc

dc

20-02-2012 om 12:26

Pff

bedoelde ze dat niet grappig ofzo? Kan me er weinig serieus bij voorstellen. Een mager kind verander je niet in een stevig kind.

Laat hem gewoon lekker zwemmen. Zolang hij het leuk vindt, maakt het toch niet uit dat hij langer over doet?

Mijn zoon is net weer voor de 3e keer naar groep 3 met schaatsen gegaan. Maakt me echt niet uit, ik zie de grote grijns elke keer als hij op het ijs staat, en hoe hij meer bezig is met lol hebben dan met luisteren :-)

T&T

T&T

20-02-2012 om 12:29

Gespierde haring

Hier ook zo'n "gespierde haring" ach, meer "speklapjes eten" is ook maar zo'n uitdrukking voor; je mag wel wat steviger worden. Toch heeft dat met conditie heel weinig te maken, daar is maar 1 ding aan te doen; trainen! dus gewoon lekker geregeld blijven sporten en daar niet teveel druk op leggen, het moet vooral leuk blijven. Sommige kinderen hebben op die leeftijd simpelweg de spierkracht nog niet om de benodigde baantjes te zwemmen, die moeten gewoon nog een stukje groeien (en dan niet alleen in de breedte ;)) dat komt vanzelf.
Mijn zoon bouwde met zijn magere lichaampje een indrukwekkende conditie op; hij zwom zo 20 baantjes, maar durfde niet met zijn hoofd onder water; resultaat: geen zwemdiploma! das dan weer een ander probleem. Zwemmen kon hij! en dus zijn we op den duur maar gestopt, hij vond het echt niet leuk. Als jou zoon graag zwemt zou ik hem gewoon lekker door laten gaan, misschien kun je zelf een 2e keer in de week met hem gaan zwemmen? dat zet meer zoden aan de dijk dan een speklapje ;)
groetjes, Tess

Kan hij het echt niet?

Kan hij het echt niet of ziet de juf alleen maar een klein schriel jongetje?
In het eerte geval: kijken wat hij dan niet kan en zien of daar wat aan de te doen is. In het tweede geval: kijken of er ook een andere zwemschool in de buurt is. Of de truc die Miriam Lavell in Ouders en School altijd aanbeveelt: na een vakantie zeggen dat ie de laatste tijd zoveel gegroeid is en sterker is geworden (of waar het dan ook aan schort), en dat je gewoon ziet dat hij hard vooruit gaat, en verdraaid, na een tijdje ziet de juf het ook :-)

Groeten,

Temet

koentje

koentje

21-02-2012 om 10:25

Nou,

ik geloof niet dat dat ermee te maken heeft. Mijn zoon is altijd een kleine eter geweest, zit net niet officieel op ondergewicht maar heeft een flinke conditie hoor.

Grapje...

Zo'n tekst neem je toch niet serieus en is gewoon als grapje bedoeld: overdrachtelijk voor: nog effe wat meer meters maken, wat sterker worden en dan komt het wel goed.
Zo zou ik het althans oppikken. Maar ja... die onzekerheid hierover komt vooral omdat je je met een kluitje in het riet hebt gestuurd.

Als je serieus twijfelt aan zijn vorderingen en meer info wilt: bij haar polsen wat ze er concreet mee bedoeld heeft en wanneer zij denkt dat ie kan afzwemmen en wat zij eraan gaan doen om dat zo snel mogelijk te bereiken..

Succes!

Vic

Vic

22-02-2012 om 12:50

Massa

Er zit wel een kern van waarheid in. Mijn nichtje is net zo lang als mijn dochter maar een heel stuk steviger. Ze heeft dus een veel beter drijfvermogen en ligt heel stabiel in het water. Ik zie bij aquarobics ook dat de stevige dames met heel wat meer kracht die dumbells door het water smijten, dan ik met mijn schriele armpjes (die helemaal niet schriel zijn, maar in vergelijking met de rest wel).

Stevig of dun

Ik weet niet of vet nou zoveel uitmaakt hoor. Mijn zoon is erg dun, maar ligt zeer stabiel in het water. Een jongetje in zijn A-zwemgroepje was groot, sterk en stevig maar vorderde desalniettemin minder snel dan de rest van zijn groep. Volgens de badmeester had hij te weinig 'stuwing'. Hij kon zijn kracht dus niet omzetten in snelheid en dat was gewoon een kwestie van techniek.

Vraag die badjuffrouw maar eens wat ze nou precies bedoelde met die speklapjes. Is je zoon echt niet sterk genoeg, of schort het aan zijn techniek?

Chris

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.