Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

kikkervisje

kikkervisje

09-06-2010 om 09:49

Afgewezen voor partijtje

Klein kinderleed hier in huis. Zoontje in groep 1 zit met maar een handje vol andere jongetjes in de klas. Een van hen geeft partijtje en je raad het al: alle jongetjes mogen komen behalve hij. "omdat hij mij niet lief vindt" had ie erbij gezegd.
Dikke tranen hier. Zoon heeft 2 keer met het jongetje gespeeld en dat ging altijd goed. Ik heb geen idee waarom hij hem nu niet meer lief vindt.
Zoon heeft jongetje zelf ook niet op partijtje gehad, maar dat viel niet op omdat hij slecht 1 jochie van het cluppie had uitgenodigd. Dus vielen er meer buiten de boot. Bovendien wisten die niet dat hij partijtje gaf.

Ik heb maar gezegd dat er nog heel veel partijtjes komen, en dat het groepje misschien vol zat en dat hij van zijn moeder niet zoveel kindjes mocht uitnodigen en uiteraard dat hij wel harstikke lief is en gewoon zn schouders moet ophalen: jammer dan! Volgende keer wel, om het luchtig te houden.

Maar hij begint er iedere keer weer over, vanochtend ook in bed. Ik vind het zo sneu.
Is het heel overdreven om de moeder hierover te polsen? Ik ben geneigd om het maar te laten gaan namelijk maar ben benieuwd hoe jullie hiermee zouden omgaan.

Ik zou

niet zeggen dat er nog meer partijtjes komen, want dan praat je zijn verdriet weg. De tweede helft van wat je hebt gezegd zou ik juist wel zeggen.. dat stukje jammer dan. Maar dan wel gekoppeld met bevestigen dat hij het naar vindt. Mijn kinderen vinden het ook vaak fijn om het nog even erover te hebben waarom ze het leuk gevonden zouden hebben, en wat ze dan gedaan zouden hebben, welk kadootjes ze uitgekozen zouden hebben.... dat klinkt nu een beetje overdreven, maar gewoon ff kort benoemen wat ze missen. En daarna weer over tot de orde van de dag.

Ik zou zeker de moeder niet polsen. Dan geef je het te veel gewicht.

Het belangrijkste is om in je gedrag een consistente boodschap uit te stralen: je vindt het vervelend voor je zoontje maar je hebt alle vertrouwen erin dat hij er zelf overheen komt. De moeder polsen gaat daartegen in.

Janna

Janna

09-06-2010 om 10:27

Ach gossie

wat kunnen die kleine kleutertjes toch hard zijn in hun uitspraken :-(

Ik zou het inderdaad laten gaan. Je hebt het goed uitgelegd en je zoontje heeft gewoon wat tijd nodig om het leed te verwerken. Ik weet niet wanneer het partijtje is, maar waarschijnlijk is het leed over als het partijtje geweest is. Wie weet zelfs eerder.
Tot die tijd mag hij er gerust verdrietig om zijn. Heb je weer een goede reden om hem een extra dikke knuffel te geven, want, poeh hé, je kunt je toch niet voorstellen dat iemand hem niet lief zou vinden. Tsk!

vlinder72

vlinder72

09-06-2010 om 14:24

Redenen

Mijn kinderen mochten als kleuter 5 kinderen uitnodigen. Ze hadden er altijd meer en dat kon niet. Ik heb vast ook kinderen/ouders gekwetst. En dat vind ik helemaal niet leuk. Nu in groep 4 mag mijn zoon alle jongens van zijn klas uitnodigen. Het is namelijk of allemaal of maar een paar. Hij mag er niet één of twee buitensluiten. Het zijn ze daarom allemaal geworden. Mijn zoon in groep 2 moest er dit jaar drie af laten vallen. Heel vervelend maar het was niet anders. Niemand is hier ooit over begonnen. Mijn dochtertje in groep 1 werd ook niet op het feestje van haar vriendinnetje uitgenodigd. Het kwetste mij wel een beetje (zucht, waarom nou toch) maar ik hoorde later dat dat meisje heel andere kinderen had uitgenodigd dan haar moeder had gewild. Ze koos de oudste/populairste kinderen niet niet zozeer haar vriendinnetjes. Tja, dat kan dus ook gebeuren. Ik zou er niet over beginnen. Ik heb gemerkt dat bij mijn kinderen uitnodigingen voor feestje pas vanaf groep 2 een beetje beginnen te komen en vaak pas nadat je kind zelf ook jarig is geweest en zelf klasgenootjes heeft uitgenodigd. Vaak krijgt een kind dan ook wel weer een uitnodiging terug.

kikkervisje

kikkervisje

09-06-2010 om 15:04

Oke

Oke, fijn om jullie reakties te lezen. Ik laat het er inderdaad maar bij. Goed om te do's en dont's rondom kinderpartijtjes op een rijtje te hebben!

Janna, ik vind het inderdaad on-voor-stel-baar dat dat jongetje mijn zoontje niet lief zou vinden; hij is nl. om op te vreten zo lief ;-)

Ukkies

Het zijn maar ukkies. Mijn groep 1 zoontje komt regelmatig thuis met een verhaal dat die en die nooit meer met 'm wil spelen. Je raad het al, een half uur later zijn ze weer heel druk in de weer.

Hij heeft een hekel aan een meisje omdat die bevriend is met twee van z'n andere vriendjes. En hij is jaloers op haar, want dat meisje mag niet met zijn vriendjes spelen, dat mag hij alleen!

Onredelijk? You bet! Ik hoop dat hij er voor z'n achttiende overheen is...

Het zijn engeltjes en duiveltjes tegelijk. Ik vind het trouwens nog al een operatie om alle kinderen uit de groep uit te nodigen. Zou ik als ouder denk ik niet aan beginnen.

vlinder72

vlinder72

09-06-2010 om 16:50

Almonde (o.t.)

Alle kinderen uitnodigen klinkt spannender dan het is. Het gaat alleen om de jongens en er zitten er maar 9 in de klas (inclusief mijn zoon). Hij wou er zeven uitnodigen maar dat vond ik niet netjes. Dan sluit je er een buiten. Nodig ze dan maar allemaal uit. Eentje meer of minder maakt dan ook niets meer uit. Hoewel het jongetje die hij niet uit wou nodigen ook wel een erg vervelend kind is maar ja, buitensluiten mag van mij niet. Het is maar een middag dus het moet lukken.

kikkervisje

kikkervisje

09-06-2010 om 19:31

Idd klein groepje jongens

Het is inderdaad redelijk onhaalbaar om alle kinderen van de klas uit te nodigen Almonde.
Maar net als bij Vlinder gaat het in zoon's geval om een groepje van 7 jongens inclusief de jarige job waarvan hij nu dus de enige is die niet mag komen.

Mocht hij over de teleurstelling rond zn 18e nog niet heen zijn, dan weet je tegen die tijd vast nog wel wat tips om ons te helpen hoop ik?

kikkervisje

kikkervisje

09-06-2010 om 19:36

Oh ja: :-)

:-) ik was de smiley vergeten ;-)

vlinder72

vlinder72

10-06-2010 om 09:25

Pelle (o.t.)

Mijn zoon in groep 4 mag 7 kinderen uitnodigen. Wij blijven thuis dus auto stoelen zijn niet van toepassing. Wegens omstandigheden (verhuizingen, kinderen naar SBO, zittenblijvers) zitten er nu nog maar 9 jongens in zijn klas. Om die reden nodigt hij ze allemaal uit. Vorig jaar zaten er meer kinderen in de klas en nodigde hij er 7 uit. Zou jij dan één kind niet uitnodigen? Daar kan ik echt niet bij. Zeker niet gezien alle draadjes over pesten of buitensluiten van kinderen. Mijn zoon was trouwens ook wel op het feestje van die jongen uitgenodigd en ik wil hem toch echt bijbrengen dat je nooit kinderen mag negeren, buitensluiten of pesten. Bij mijn kleuterkindertjes ben ik veel strenger. Zij mogen er vijf uitnodigen. Ik bepaal ook mee wie dat zijn want sommige combi's gaan niet goed. En nee, zij hebben geen zes meisjes of jongens in de klas.

Pelle

'Als je zelf een feestje geeft nodig je die vervelende kennis toch ook niet uit of wel?'

Nee, wrs niet, maar als ik jarig ben en stel ik nodig mijn collega's uit dan nodig ik ze niet allemaal uit op 1 na vanwege logistieke redenen of omdat hij of zij vervelend is. Dan maar allemaal of een kleiner gedeelte zodat er niet eentje buitengesloten wordt

Vlinder

Ik ben het helemaal met je eens. Je kan het echt niet maken om alle jongens in de klas uit te nodigen behalve 1! Dat zou hier ook niet gebeuren, ook niet als jongen in kwestie vervelend is. Bovendien god weet waarom die jongen vervelend doet. Ik vind dat je niet vroeg genoeg kan beginnen om rekening te houden met anderen en andermans gevoelens.

Apartheid

Grappig dat alleen de jongens worden uitgenodigd. Mijn zoontje heeft juist aardig wat vriendinnetjes (wordt waarschijnlijk minder als ze ouder zijn).

Iedereen behalve 1 uitnodigen zou ik ook niet accepteren.

vlinder72

vlinder72

10-06-2010 om 11:43

Jongens en meisjes

In groep 1 en 2 nodigde mijn zoon zowel jongens als meisjes uit. Eind groep 3 opeens niet meer. Meisjes waren stom maar hij gaat wel later met zijn vriendinnetje trouwen :). Mijn zoon in groep 2 en dochter in groep 1 nodigen zowel jongens als meisjes uit.

Maar pelle

draai het nou eens om: je hebt op je werk 8 collega's, eentje geeft een feest en nodigt iedereen uit behalve jou. Hoe zou jij dat vinden?
En, niet elk kind dat er net niet bij kan qua aantal is een vervelend kind, dat is een aanname van jou. toevallig is dat misschien zo in de situatie van Vlinder, maar hoeft toch niet altijd.

Sera

Sera

10-06-2010 om 22:48

Wel eens met vlinder

Ik vind het ook niet kunnen om alle jongens op één na uit te nodigen. Als het in een klas gebruikelijk is om alleen jongens of alleen meisjes uit te nodigen dan valt het wel heel erg op als één kind niet wordt uitgenodigd. Dan verschuift de aandacht van wie wel is uitgenodigd naar wie niet is uitgenodigd. Dat vind ik onnodig kwetsend.

Mijn kinderen nodigen zowel meisjes als jongens uit dus het grootste deel van de klas komt niet op hun verjaardag. Dat is echt een hele andere situatie dan als iedereen behalve 1 kind komt.

Op de vorige school van mijn kinderen was het juist de gewoonte om de hele klas uit te nodigen. Dat was een klein schooltje waar de grootste klas 12 kinderen had. De meeste mensen hielden feestjes daar thuis dus 1 meer of 1 minder was geen probleem. Iedereen mocht dus altijd komen, ook het buitenbeentje, het drukke kind, de pestkop enz. Ik vond dat juist heel fijn. In een gewone grootte klas niet haalbaar maar daar dus wel. Vaak gedragen kinderen zich op een feestje ook anders dan in de klas.

Polly Shearman

Polly Shearman

11-06-2010 om 08:20

Ik ben een hardzak

Ik zou geen andere redenen gaan verzinnen, zoals: misschien zat de auto vol.
ALs dat kind je niet lief vind, jammer dan, dat kan!
Ik vind jou gelukkig wel heel lief, en die en die en die en die ook.
Je hoeft niet door iedereen lief gevonden te worden.
Lijkt me een onmogelijke opgave namelijk, en het lijkt me voor het kind makkelijker als hij met dat idee in zijn achterhoofd door het leven gaat.

groet, polly

Ilva

Ilva

11-06-2010 om 21:12

Kind kiest

Hier kiest het kind wie hij wil. Ik zeg het aantal. Laatste verjaardag van 5 jarige wilde hij ook een jongetje niet uitnodigen waar hij toch veel mee speelde. Ik heb het er nog met zijn moeder over gehad maar zij vond het geen probleem. En ik moet eerlijk zijn, de jongens spelen nu ook bijna niet meer samen. Misschien had ik dat toen nog niet door.
Maar als het kind het niet wil is het erg jammer. Misschien was er ook wel een meisje uit de klas heel erg teleurgesteld omdat ze de jarige een lief jongentje vindt. Helaas zo gaat het op school.

bloem

bloem

12-06-2010 om 22:15

Buitensluiten

Alle jongens of meisjes behalve eentje, tja..Mijn zoon heeft vooral vriendinnen. En die meisjes geven doorgaans meidenfeestjes, waar hij dus niet mag komen. Over buitensluiten gesproken!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.