Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Muizemeis

Muizemeis

21-09-2011 om 09:53

Afscheid nemen met huilen

Mijn kleine meis is 5 en gaat met veel plezier naar school. Maar in de klas gaat niemand naast haar zitten in de kring, dat deed haar vandaag erg verdriet. Niemand vraagt ook ooit of ze met haar willen spelen. Als we speelafspraken maken, dan willen de kinderen wel, maar ze komen nooit naar haar toe.
Verder heeft ze er erge moeite mee als ik 'smorgens weg ga, eg huilen en zch aan mij vastklampen, uiteraard hb ik het daar ook moeilijkmee, maar ik zet haar dan bij juf op schoot, maak haar vastgeklampte handjes van mij los en geef haar een kus en loop zonder om te kijken weg.
Uiteraard is het allemaal heel logisch, w zijn gescheiden(nog niet zo lang) we hebben co-ouderschap, en daar is van mijn kant nog alleens verdriet over(en ik kan niet alles weghouden). Ze moet haar papa en haar huis nu met andere kinderen delen. Allemaal niet makkelijk voor een kleine meid. Iemand nog tips om haar wat steviger en sterker te maken?? Uiteraard probeer ik zoveel mogelijk er voor haar te zijn, maar red dat ook niet altijd.
Muizemeis

Guinevere

Guinevere

21-09-2011 om 10:01

Juf

Muizemeis, wat naar voor je kleine meid. Ik zou met de juf gaan praten. Misschien kan die haar koppelen aan een ander kind? Een beetje hulp kan een kleuter soms echt wel gebruiken, nog los van alle moeilijke omstandigheden.

Valkyre

Valkyre

22-09-2011 om 20:20

Wat wij deden

(dat was nog op de creche) is extra vroeg komen en het kind aan het spelen zetten, liefst met een ander kind samen. Ik ging nooit weg als hij nog huilde, maar bleef dan gewoon nog wat langer (is natuurlijk lastig op school). Een leidster van de creche (invaller) wilde hem een keer uit mijn armen rukken toen hij zich aan me vastklampte, nou dat vond ik dus niet zo'n goed plan. Wat bij ons ook goed werkt, is de wekker zetten (telefoon) en duidelijk afspreken "ik ga nu nog even met je kleuren/lezen/weetikveel, maar als de wekker gaat, moet ik weg." Of afspreken bij welke bel je weggaat. Bij Spruitje werkt die duidelijkheid icm extra tijd goed.

Ik denk dat het ook goed werkt als de juf een soort mentorkind zoekt trouwens, lijkt me een goeie tip. Of misschien kun je zelf eens het initiatief nemen en een kindje uitnodigen om te komen spelen? Als ze thuis leuk spelen, is de kans groot dat ze ook op school wat meer naar elkaar toe trekken.

Heel veel sterkte - ik kan me voorstellen dat je het naar voor haar vindt.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.