Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Sandra A

Sandra A

05-11-2008 om 09:18

Afscheid 's ochtends is drama

Sinds een week ongeveer is het afscheid nemen van mijn zoontje, 4 jr (in augustus op school begonnen) 's ochtends op school heel moeilijk. Hij wil niet dat ik wegga, heeft het er duidelijk erg moeilijk mee, klampt zich aan me vast en gaat uiteindelijk hard huilen. Ik herken het wel van hem, hij heeft het altijd een beetje gehad, ook bij de creche. Maar zoals het de laatste dagen is, zo erg was het nog nooit. Ik kwam huilend thuis! Ik voelde me zo tekort schieten. Ik wou dat ik wist wat ik tegen hem kon zeggen of doen zodat hij me vol vertrouwen kan laten gaan.
Ik weet dat het niet aan school ligt, want hij heeft het er erg naar zijn zin. Bovendien was het afscheid afgelopen zaterdag bij scouting ook een drama terwijl hij de scouting echt geweldig vind. Daar mocht ik overigens net zo lang blijven tot hij op zijn gemak was en kon ik uiteindelijk zonder al te veel problemen weggaan, maar ja, dat duurde wel ruim een half uur! En op school kan dit niet.
Ik weet me even geen raad. Herkent iemand dit? Hoe pakken jullie dit aan?
Sandra A

Puck2

Puck2

05-11-2008 om 10:51

Herken het

Ja, ik herken het ook van oudste. Na zomervakantie begonnen en geen probleem, ineens na een paar maanden wel een probleem. En tja, ik ben dan misschien heel kil en een ontaarde moeder maar er ook heel duidelijk in. In overleg met juf (die mijn aanpak ook zag zitten) zette ik hem gewoon bij juf neer, nam duidelijk afscheid: "kus, mamma komt je om 12 uur weer halen, veel plezier, dag" En dan ook zonder blikken of blozen de klas verder uitlopen. En juf heeft hem echt wel eens van mij af moeten trekken, zo klampte hij zich aan mij vast. Als ik dan wel eens stiekem door het raam keek dan zag ik dat onze drama-king alweer aan het spelen was voor ik goed en wel het lokaal uit was. Reden te meer om me er zelf niet druk om te maken en mezelf niet rot erover te voelen of verwijten te maken.
Overigens heeft hij dit gedrag tot ergens in groep 3 volgehouden. Niet altijd, en het werd steeds minder.
Ik zou als ik jou was met juf overleggen en vragen hoe snel je zoontje weer bijtrekt en gewoon meedoet in de klas. En is hij het snel vergeten dan zou ik er verder niet in mee gaan en gewoon duidelijk afscheid nemen en weg gaan. Blijft hij lange tijd verdrietig dan is er misschien meer aan de hand en dan zou je kunnen achterhalen wat er speelt.

MaximeM

MaximeM

05-11-2008 om 15:00

Overleggen met juf

Hoi,

Mijn zoontje heeft in de 2 jaar dat hij naar de peuterspeelzaal ging, iedere keer bij het afscheid gehuild...erg moeilijk vond ik dat. Ook in groep 1 startte hij met weer huilen. Wat bij mij het beste werkte (want ik wist dat hij zodra ik weg was, best snel weer opknapte) was hem bij juf op schoot zetten. Ik kwam wat laat binnen, dus niet als álle moeders nog rond lopen. Dan begon juf nét met het kringgesprek en was het al rustiger in de klas, ik zette hem dan bij juf en zei dag, een kus en meteen weg. Dit ging nog het beste. Als ik nog even bleef zitten, ging rekken en nóg en kusje enzo...ging het steeds moeizamer. Uiteindelijk nog in groep 1 is het over gegaan en ging hij vrolijk naar school.

Maxime

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.