Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Alleen door het donker fietsen

Laatst was hier een draadje over en nu staat dit onder archief en kan er niet meer op gereageerd worden.
Het ging dus over de vraag van iemand of ze haar 9 jarige dochter vroeg op de avond door het donker kon laten fietsen van de manege naar huis...

Ik ben net bij AH en lees daar op de voorpagina van de krant dat er gisteren een 13 jarig meisje dat om half 8 naar school fietste door het bos, van de fiets is getrokken, een auto ingesleurd en mishandeld en verkracht.
Koude rillingen en nog maar weer eens de bevestiging van wat ik al vond; je kunt een kind NIET alleen door het donker of over verlaten wegen laten fietsen. Het is vragen om moeilijkheden. Dat blijkt maar weer.

Puck2

Puck2

17-12-2009 om 10:13

Ach fairy

Ik denk dat het niet zozeer met donker te maken heeft. Dit soort vreselijke dingen gebeuren helaas ook veel te vaak op klaarlichte dag. Ik denk dat verlaten plekken een veel groter risico is dan donker of licht.
Verder vind ik dat je erg ongenuanceerd reageert: het maakt nogal uit of je alleen fietst of in een groepje en of het dus idd een verlaten stuk is of midden door de stad. Je kunt niet zo zeggen dat het door dit bericht maar weer eens blijkt dat je je kind niet alleen kunt laten fietsen. Dat is van veel meer factoren afhankelijk.

Guinevere

Guinevere

17-12-2009 om 10:46

Ach fairy 2

Ik kan me je reactie wel voorstellen, het was om eerlijk te zijn ook het eerste waar ik aan dacht. Maar wat Puck zegt is ook waar: we weten niet hoe de situatie was en van die &*%$ randdebielen zul je helaas altijd houden. Ik hoop dat ze hem snel te pakken krijgen, die smeerlap.

emma43

emma43

17-12-2009 om 11:18

Stukje plaatselijke krant

"De Moerkantsebaan is een drukke fietsroute voor kinderen uit de Zuidwesthoek die in Bergen op Zoom naar school gaan."

Ik ken de weg,80 kilometerweg met bomen langs de kant,een kant weilanden en af en toe een huis en andere kant bosrand,met een breed fietspad.
Een weg waar ook veel auto verkeer is naar Bergen op Zoom.Gewone doorgaande weg waar je denkt dat je kind veilig fiets,dus niet.Vreselijk,wat dit meisje meegemaakt heeft.Ik hoop zo dat de man gepakt wordt.
Klasgenootjes van mijn dochter hadden fiets en tas zien liggen,kinderen herkennen hier elkaars fietsen en tassen,dus gisterochtend wisten leeftijsgenootjes uit het dorp dat het meisje vermist was.

Asa Torell

Asa Torell

17-12-2009 om 12:48

maar ja, op je 22e, 35e etc kan dit ook nog steeds gebeuren. En wat wil je dan doen? Ik vind dat je los van zulke incidenten, een bepaald beleid moet bedenken om je kind langzaam los te laten zodat het als volwassene zelf kan beslissen wat het veilig vindt of niet.

Dit was 's ochtend hoor

Ik weet niet hoor, en misschien ben ik wel helemaal achtelijk.....maar bij mijn weten fietsen álle leerlingen van vrijwel álle voortgezette scholen in het donker alleen (of met anderen in ieder geval zonder ouders) naar school...
Ik weet 99 % zeker dat er geen 1 op de scholen van mijn kinderen door hun ouders gebracht worden. Die gaan állemaal zelfstandig! Hetzij lopend, hetzij fietsend en in het donker dus. Even zien....oudste school van over de 1000 leerlingen, jongste school van 800 leerlingen...Dat is dus kans van 0,01% dat dat jouw kind gebeurd...En dan nog de dagen dat ze niet naar school gaan...dat maakt (schatting) 0,005% en dan nog in alle plaatsen in nederland...dat maakt...(schat maar raak).
Het is zo weinig % kans dat het niet eens uit te rekenen is.
Tuurlijk Fairy, je hebt groot gelijk dat je om die inieminienie kans je kind elke dag naar school brengt hoor. Túurlijk....(zeker nog geen ervaring met pubers hé?)
groeten albana

Wat dan?

Even aansluitend bij albana: wat is het alternatief dan voor pubers die naar school moeten???
Het is zonder meer vreselijk, maar ik hou het toch maar op een afschuwelijk maar gelukkig niet dagelijks voorkomend iets. En ik ben niet van plan om daarom mijn 14-jarige dochter elke dag naar school te brengen en op te halen (want ja, om 4 uur is het ook al donker...)
[email protected]

emma43

emma43

17-12-2009 om 13:52

Albana

ik heb overigens wel vorig jaar om die inieminie kans mijn dochter naar school gebracht.Dit soort situatie's blijft moeilijk.Natuurlijk is de kans heel klein,maar je kind zal met net die ieniminie kans dat het gebeurt meemaken.En je kunt het niet voorkomen,het kan altijd en overal.Maar zo een stuk verlaten weg.Ik ben na jouw berichtje na gaan denken.De kinderen moeten hier 15 kilometer fietsen,wij wonen in een ander dorp,kinderen fietsen naar dezelfde stad,op een fietspad,ik schat 3 ,4 kilometer door een bos.Ik weet dat deze week,weinig kinderen fietsen.Ze worden gebracht,dat wordt geregeld met ouders onder elkaar of gaan met de bus.Het is dan natuurlijk een stuk rustiger met fietsers.Het gaat hier dus duidelijk heel anders dan bij jullie.Hier worden veel kinderen gebracht en gehaald of gaan met de bus.Juist omdat ze anders alleen moeten fietsen.dochter kiest er soms ook voor om de bus te pakken ,omdat ze weet dat ze anders alleen moet fietsen en dat mag ze niet.

emma43

emma43

17-12-2009 om 13:55

[email protected]

en jouw dochter moet ook over een onverlichte verlaten stuk weg,door het bos??

Men ingsverschilletje

Men ingsverschilletje

17-12-2009 om 14:17

Contrast

Toen ik de reacties las op mijn draadje hierboven, over een blokje om met de kinderwagen, verbaasden mij de reacties nogal, inderdaad met nog vers in gedachten de draad over de 9-jarige die van de manege mocht terugfietsen. Vond de reacties daar, waar sommigen dit toch wel vonden kunnen, nog al in contrast met de reacties op mijn posting.

Wij zelf hebben een aantal jaren geleden de keus gemaakt om naar de binnen te verhuizen, waarbij het een uur moeten fietsen naar de middelbare een overweging was. Wij wilden dit pertinent niet. Natuurlijk wisten wij daarbij dat ze samen kunnen rijden enzo, maar wij wilden daarin niet afhankelijk zijn. Ik zeg natuurlijk niet dat iedereen maar naar de binnen moet verhuizen, maar heb dus ook zoiets van het alleen over stille stukken fietsen: nee.

Bejaarde brengt volwassene?

Ik snap, als je uitgaat van deze gedachte ook totaal niet, wanneer je dan je kind wel 'verantwoord' kan laten gaan. Want of ze nu 13 of 19 zijn dat maakt in een kwestie als deze geen fluit uit. De kans is eerder nog groter lijkt me (gezien het aantal oproepen bij opsporing verzocht van verkrachtingen van volwassenen).
Dus tot hou oud wil je dan blijven brengen?
Tot je zelf bejaard bent ofzo?
Buiten dat vindt het ongezond voor een puber om zo beschermd te worden opgevoed.
Ik ken ook trouwens niet 1 puber die dat zomaar 'goed' zou vinden, mijn dochter zou hemel en aarde bewegen als wij dat zouden doen. Die wil gewoon zélf weg, zonder chaperonnes. En dat lijkt me d'r goed 'recht'.
Pubers hebben namelijk ook rechten.
groeten albana

ijsvogeltje

ijsvogeltje

17-12-2009 om 16:57

Ik ben niet zo angstig

Als ik sommige andere reacties lees, kan ik alleen maar constateren dat ik erg nuchter ben, en zeker niet angstig. Misschien omdat ik als puber zelf vier jaar lang 's ochtends voor dag en dauw in mijn eentje door de stad fietste om kranten te bezorgen? Daarvoor moest ik ook een heel stuk langs een bos fietsen, in het donker.
Ja, het kan mis gaan. Zoals er zovéél mis kan in het leven. Weet je hoe groot de kans is dat je iets overkomt in het verkeer? Of dat je kind tijdens het spelen uit een boom valt? En als het om sexuele delicten gaat: het grootste deel hiervan speelt zich af in de kennissensfeer. Er staan gewoonweg niet zo veel mannen achter een boom te wachten tot er een leuk pubertje langs komt fietsen.
Dus nee, ik ga mijn kinderen niet verbieden om alleen in het donker te fietsen. Ik probeer ze wél weerbaar te maken en het zelfvertrouwen te geven dat ze sterk genoeg zijn voor deze wereld. En ze te leren hoe ze moeten handelen als er dingen gebeuren die niet pluis zijn. Ik vind mij zelf overigens absoluut niet naïef hoor. Maar wel realistisch.

Tirza G.

Tirza G.

17-12-2009 om 18:36

De binnen?

Meningsverschilletje, wat bedoel je met: naar "de binnen" verhuizen?

Tirza

Meningsverschilletje

Meningsverschilletje

18-12-2009 om 01:55

Tirza

Het is zo dat wij zijn verhuisd van een gehuchtje naar een plaats die net groot genoeg is om wel alle (nou ja) voorzieningen te hebben. Dat bedoelde ik ermee.

Dit overigens zeer fijne gehuchtje lag op zeker een uur fietsen van de eerst mogelijke plaats om naar de middelbare te gaan en er reden van daar helaas ook amper bussen. Dit wilden wij niet voor onze kinderen. Het is niet de enige reden geweest voor de verhuizing, maar hij woog zwaar. Niet alleen de afstand (twee keer een uur, door weer en wind is nogal wat) speelde daarbij een rol, ook de veiligheid van de kinderen. En dan heb ik het over verlaten stukken, onverlichte wegen, onveilige wegen zonder fietspaden, landbouwverkeer (gebeuren heir veel ongelukken mee), sluipverkeer (nog vaker een probleem), de vele brommerongelukken die gebeuren als kinderen eenmaal op de brommer mogen.....Dat woog voor ons allemaal zwaar.

De binnen

Bestaat dat nog dan? Hier is de middelbare al een 14 km en daar fiets je lang geen uur over..en omdat het zo ver is en ze hier wel een redelijk 'groot'afzetgebied hebben qua klanten, moéten ze (een of andere wet) zelfs de mogelijkheid beiden iom de eerste 2 leerjaren zowiezi hier te laten doen.Dus is hier een depandance waar alle richtingen en niveau's de eerste 2 jaar terecht kunnen en afhankelijk van welk niveau/richting kun je (soms, zijn maar 2klassen) hier blijven maar moet bijna altijd naar het hoofdgebouw. Dus vandaar die verbazing. Als 14 km al te ver is en al verplichtingen schept voor een depandance, terwijl er ook nog een goede treinverbinding is....hoe kan dat dan?
groeten albana

emma43

emma43

18-12-2009 om 09:08

Albana

Blijkbaar zijn mijn dochter en de de pubers waar ze mee omgaat heel anders dan de pubers die jij kent.
Hier fietsen de kinderen in groepjes,als het slecht weer is,dan geef je door of je met de bus of auto gaat,met de auto vraag je de andere mee.Zelfs dat is geregeld,iedere ouder ,heeft steeds dezelfde kinderen in zijn auto,dat zijn ook weer vaste groepjes.Je moet echt niet 1 kind alleen op de verzamelplaats laten wachten.Verder is het fietsen hier echt meer een moeten,hier hoor ik echt geen geklaag als ze met de bus mogen of met de auto.Vinden de kinderen alleen maar fijn.Verder gaat mijn dochter ook naar de bioscoop,feesten ,winkelen in de stad enz enz,mag ze net zoveel weg als haar klasgenootjes die in de stad wonen.Alleen met de bus of met de auto.De jeugd weet
ook niet beter ,dat ze alleen kunnen ,als ze weggebracht worden.als ze iets doen is dat in die stad 15 kilometer verderop,moeten ze over dat onverlichte bospad,4 kilometer lang,ander dorp door en dan weer ongeveer 5 of 6 kilometer lange doorgaansweg zonder huizen.ik vind dit persoonlijk niets te maken hebben met te beschermend opvoeden.Ze mogen wel weg,maar niet op de fiets.
Vorig jaar bracht ik ze iedre dag weg,omdat ze toen de bus nog eng vond.Nu gaat ze met de bus,is ook veel gezelliger ,kan ze bijkletsen met klasgenootjes van de lagere school ,die naar een ander middelbaar gaan.
Enals ze strakjes 19 is,neem ik aan dat ze de auto pakt!
Ik vind dat zelfstandig worden niets te maken heeft met alleen fietsen over onverlichte paden door het bos.
Ik vind dat dit niet te beschermend opvoeden is,ze mag net zo goed weg ,als een andere puber,maar niet alleen op de fiets.

Tirza G.

Tirza G.

18-12-2009 om 11:38

Snap ik het nog steeds niet meningsverschilletje

Je schrijft dat je van een klein gehuchtje naar een iets grotere plaats bent verhuisd. En dat noem je dan: wij zijn naar de binnen verhuisd. Ik snap dat nog steeds niet :-) Wat is dan "de binnen"? Is "de binnen" een plaats? Is het een uitdrukking?
Overigens: je hebt daarmee jezelf naar een schijnveiligheid toe verhuisd. 100% veiligheid is een illusie, wáár je ook woont.

Tirza

Tirza G.

Tirza G.

18-12-2009 om 11:40

Albana

Daar snap ik niets van. Hier op het eiland staat één middelbare school en je kunt daar makkelijk zomaar 20-25 km vandaan wonen. Die school heeft géén dependances. De enige school met een dependance voor de eerste leerjaren die ik ken is (op een ander eiland) een school van een bepaalde signatuur, reformatorisch (ofzoiets). Die biedt ouders de mogelijkheid hun kind eerst "in de buurt" op school te doen, voordat ze naar de grote stad moeten bussen.

Tirza

Eiland?

Ja hallo een eiland...daar zijn een heleboel andere dingen anders geregeld. Maar nu bedenk ik pas dat heeft vast ook met het aantal leerlingen te maken...En die zijn er vast weer minder op een eiland (lijkt me)
groeten albana

Meningsverschilletje

Meningsverschilletje

18-12-2009 om 12:34

De binnen

...daarmee bedoelde ik een grotere plaats waar wel alle voorzieningen zijn, zonder dat er een uur gefietst hoeft te worden. Als je het niet erg vind ga ik verder niet stechelen over een woordkeus, ik denk dat het zo wel duidelijk kan zijn waar wij voor gekozen hebben.

Dat ik mezelf naar een schijnveiligheid heb verhuisd raakt wat mij betreft kant nog wal. Ik heb nooit gezegd dat ik me waar dan ook 100 procent veilig waan (je moest eens weten wat wij achter de kiezen hebben), ik heb alleen gezegd dat wij het voor onze kinderen niet wilden dat ze ruim een uur moesten fietsen en dat de onveiligheid die dat met zich meebrengt daarin een rol speelt. Als een ander dat fietsen geen probleem vind is dat ook prima, ik gaf alleen aan hoezeer wij het niet wilden, daar is het volgens mij een forum voor.

Tja,

Ik fietste vroeger 12 km naar school, weg met grotendeels vrijliggend fietspad. Terug ging ik het liefst door het bos, ook alleen. Soms hadden we 's avonds een film op school, ik ben daar een paar keer met de bus heen gegaan en later ook gewoon met de fiets. Ik vond zelf dat ik minder gevaar liep als ik ging fietsen, want anders moest ik ruim een half uur wachten op de bus. Bij de bushalte, want de school ging dicht. Dan fietste ik dus tegen 10 uur 's avonds naar huis, ik mocht dan niet door het bos.
Er is nooit wat gebeurd met mij, maar ik weet niet of mijn dochters dit zo ook zouden mogen. Wel naar school fietsen hoor, maar zo laat denk ik niet. Wij hebben ook een auto, die hadden mijn ouders vroeger niet.
In de tijd dat ik op school zat is een schoolgenootje bij de bushalte opgepakt door en bekende, en door hem verkracht en vermoord....

Tirza G.

Tirza G.

18-12-2009 om 16:06

Eh.......minder?

De middelbare school hier heeft ruim 1000 leerlingen. Ik woon in Zeeland, niet op de Wadden. Enne: wet is wet hoor, ook op de Wadden.

Tirza

Schooltijden

Nou ik heb een oplossing waar de meeste pubers het wel eens zullen zijn: school gaat pas open als het licht is (en je in het licht naar school hebt kunnen fietsen) en een uur voor het donker gaat weer dicht.

Met een auto brengen vind ik persoonlijk een heel slechte gewoonte, daarmee train je je puber de auto al in. Een 19-jarige die met een auto naar school gaat? Gekker moet het niet worden hoor!
We moeten juist afleren altijd maar op auto's te vertrouwen, willen we de komende decennia droge voeten houden.

Basisschool

Hier 2 basisschoolleerlingen (groep 6 en 8) die in de winter aan het eind van de middag zo'n 10 minuten in het donker moeten fietsen. BSO ligt aan de andere kant van het dorp en ophalen is zelden een optie (dan ben ik te laat bij BSO van jongste en 2 fietsen + 3 personen past niet echt in m'n auto...).
Nee, dit heeft ook niet mijn voorkeur, maar was in ons geval helaas de enige oplossing (gescheiden, verhuisd, fulltime baan, eigen huis etc etc)
Gelukkig kunnen ze allen vanaf januari naar dezelfde BSO vlakbij school en huis, dus probleem is voor nu opgelost.
Volgend jaar moet oudste op de fiets naar VO in andere plaats. Dan begint het weer opnieuw.... Gelukkig heeft hij er zelf geen enkel probleem mee, 't zijn slechts mijn eeuwige moederzorgen (gaat dat ooit over??)

School tijden

Of die schooltijden aanpassen wel zo zinvol is lijkt me ook niet...'s zomers is het veel vroeger licht en dan zouden ze dus méér uren naar school moeten? Dat is toch ook geen prettige verdeling lijkt me. Overigens vertrekt ook man in donker en ik ook als we werken en we komen (meestal) ook in het donker terug en 1 van ons zal toch ook moeten fietsen (in het donker dus) want er is maar 1 auto.
Voor Tirza, dat van die scholen.....eens even denken hoe dat toen ging. Kwestie was er is 1 school v.o. hier openbaar. Andere school is de cristelijke school. Cristelijke school bestrijkt gróót gebied (50 km in de rondte?) als enige cristelijke school. Omdat er al jaren gemiddeld 300 leerlingen van verder weg dan die 50 km kwamen (weet precieze km aantal niet meer) was de gemeente verplicht om de school ruimte te geven om een dependanche te openen. Of deze gemeente óf een buurgemeente. Want school had 'aangetoont' dat ze een aanbod hadden dat anders binnen dat aantal km niet voorhanden was (door die leerlingen die ondanks de afstand van zo ver kwamen) en de leerlingen hadden recht op onderwijs dichter bij huis. Er is nog behoorlijke tijd gesteggeld over onze gemeente of buurgemeente geen van beide gemeentes voelden ervoor een gebouw beschikbaar te stellen (was er ook gewoon niet). Ook stikt het in de gemeenteraad van mensen van de concurerende school en die waren ook niet enthousiast. Uiteindelijk moest onze gemeente toegeven omdat de buurgemeente al 2 soorten v.o. had, katholiek aldaar en openbaar bij ons binnen die afstand. Er is een gebouw 'geschikt'gemaakt en dat huurt de school dus nu. Er zijn 8 klassen (totaal) 3 1ste, 3 2de en een 3de en 4de. Er zitten verschillende niveau's bij elkaar in die dan wel weer sommige lessen appart krijgen. Maar de 3de en 4de is niet zo 'geliefd' omdat je dan de enige klas bent van die leeftijd en verder alleen 'kleintjes' en omdat je qua keuze in richtingen en vakken erg beperkt bent. Dus gaan er heel veel na de 2de toch naar het hoofdgebouw verderop (14 km).
En voor Emma43. Gisteren heb ik dochter+3 vriendinnen naar een feestje gebracht (vriendin werd 16), omdat dat ergens in de binnengebieden(zandweg dus) is én ver weg (zeker 35 km) was dat niet te doen in de sneeuw en zo koud. Dus ik bracht ze en moeder van vriendin haalde ze weer op. Er was ook 'disco' er is hier 1 grote disco en die heeft om de 2 weken groot feest. Ik heb onderweg op het fietspad, langs de rijksweg dus, wel 30 fietsende groepjes jongelui gezien, zowel heen als terug, ook jongelui alleen die w.s. stonden de wachten op anderen, ook meiden alleen. Ook politiecontrole (voor de fietsers dus)trouwens....verlichting w.s. doen ze altijd deze tijd van het jaar. O,ja en rijksweg is onverlicht, alleen op drukke kruispunten staat verlichting. Je kan de fietsers zo goed zien omdat je bocht, na bocht rijd en dan schijnen je lampen op het fietspad om de lampjes van de fietsers.
Wij hebben trouwens moeten praten als brugman om de dames te 'mogen' brengen. Eerst zouden ze met de trein en daar worden opgehaald door deze of gene. Maar omdat de treinen niet reden of erg onregelmatig reden hebben ze toch voor de zekerheid maar voor ons gekozen.
groeten albana

Tirza G.

Tirza G.

20-12-2009 om 12:50

Albana

Dat zit hem dan vast in dat bijzonder onderwijs (christelijk). Volgens mij kunnen die besturen best druk uitoefenen :-) De enige scholen die ik ken die een dependance hebben, zijn inderdaad scholen van een specifieke signatuur (reformatorisch ofzo). De school die hier op het eiland staat, is openbaar. Op 25 km afstand (eiland verder de ene kant danwel de andere kant op), staan scholen van alle mogelijke signatuur.

Tirza

emma43

emma43

20-12-2009 om 14:39

Bos

Albana,Ik heb hier echt even over nagadacht.Het is wel duidelijk dat het hier in de omgeving precies het omgekeerde is hoe het bij jullie gaat.Ik denk dat je jezelf als ouder toch aanpast.Mijn dochter is 14 en gaat nog niet uit.Gewoon omdat daar hier geen mogelijkheid voor is.De dichtsbijzijnde disco laat geen jeugd onder de 16 binnen.jonge jeugd hier uit het dorp gaat daar met de bus naartoe en wordt opgehaald.Oudere jeugd pakt laatste bus heen en komt met de eerste bus weer terug.zo gaat dat hier en dan ga je mee,je laat dan niet je dochter alleen fietsen.
Over het fietsen naar school heb ik ook nagedacht.Ze moet dan ook een stuk provinciale weg,daar heb ik geen moeite mee.Daar is veel autoverkeer en veel fietsers,er fietsen dan kinderen uit 3 dorpen,het laatste stuk naar ons dorp ,moest dochter vorig jaar alleen,dat is 5 kilometer door het bos en geen autoverkeer,dus echt alleen in het donker door het bos en dat mocht ze niet.Dat is heel anders dan wat jij beschrijft over zaterdagavond,met zoveel groepjes fietsers en autoverkeer kun je daar wel als meisje alleen fietsen ,maar je BENT niet alleen.Dat is een heel verschil.Mijn dochter fiets wel alleen naar de rand van het dorp hier naar haar paard en komt dan soms ook in het donker terug,maar dat is langs een drukke weg naar het dorp toe met veel verkeer en huizen langs de kant.
Maar een stuk echt helemaal alleen zonder verkeer en bos,vind ik anders.Overigens mag dochter weer wel alleen met paard door het bos.Dat voelt dan weer wel veilig genoeg.
Vrijdag had ze een feest in een polder, ongeveer 10 kilometer,is ze met nog een meisje(17) en 2 jongens(16 en 19 ) met de auto gebracht en weer thuis gebracht.We hebben een beetje verwende jeugd hier,geloof ik.

tonny

tonny

20-12-2009 om 18:01

Moederzorgen (o.t.)

Nou, moederzorgen gaan nooit over.

Het scheelt alleen wel een stuk als je niet alles weet.

Vannacht werd mijn dochter thuisgebracht door een oud-klasgenote die nog maar net haar rijbewijs heeft (en niet door de ouder die dat had zullen doen). Nou, dan ben ik blij zoiets niet te weten.
Net zoals mijn volwassenen kinderen die bij dit prachtige maar verkeersgevaarlijke weer naar hun werk moeten, met de auto.

En ik weet zeker dat mijn moeder in het bejaardenhuis die zorgen ook heeft.

Niks aan te doen...

Je kunt ze niet altijd beschermen (helaas)

Wij wonen in Duitsland en hier begint de school al om 8 uur. Dat betekent dat onze dochter (10 jaar) om 7.30 uur (dus in het donker) moet fietsen. 3 keer in de week fietst ze samen, maar twee keer alleen. Natuurlijk vind ik het eng, maar ik kan haar toch niet altijd brengen, ze moet ook leren alleen op pad te gaan. Ik hoop van harte dat er nooit iets zal gebeuren, maar weet ook dat er altijd een risico blijft. Maar zijn er ook niet genoeg mensen op klaarlichte dag verdwenen?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.