Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Autostoeltje groep 1 - wanneer niet meer veilig?

Wie weet wanneer een autostoeltje uit groep 1 (tot 18 kg) niet meer veilig is? Als je kind bijvoorbeeld nog geen 18 kg weegt, maar wel ruim een kop boven de hoofdsteun uitsteekt, lijkt me dat niet echt veilig meer. Onze zoon van 4 zit sinds de zomer in een stoeltje uit groep 2/3 ofwel een zittingverhoger (tussen 15 en 36 kg), maar zijn buurmeisje dat zwaarder en groter is, zit nog altijd in een stoeltje uit groep 1. Ze lijkt er behoorlijk uitgegroeid en ik ben eigenlijk benieuwd in hoeverre de hoofdsteun een criterium is. Ik lees hier nergens iets over op de relevante sites.

Chris

Yaron

Yaron

13-11-2008 om 13:47

Hoofd het belangrijkst

Ons is verteld dat wanneer het hoofd boven de stoel uitkomt, je moet overstappen op de volgende stoel. Hier al ruim voor zijn derde overgestapt, omdat zoon nogal groot en zwaar is.

Vvn

Wij zaten deze zomer ook met dit probleem. Zoon is nogal klein 1 meter en 18 kg (5 jaar) en paste nog altijd in zijn klasse I autostoel. Zijn hoofd ging er echter boven uitsteken. I.v.m. taxivervoer (speciaal onderwijs) heb ik VVN de vraag gesteld of dit nog kon. Hun antwoord is:
"U kunt het stoeltje van 9-18 kg nog gebruiken. U kunt wel overwegen een hoofdsteuntje te laten plaatsen om die paar centimeter op te vangen"
Dus volgens mij als je iets met de hoofdsteun van de auto kunt regelen zou het moeten gaan.
Inmiddels is zoon met winterjas ook in de breedte uit het stoeltje gegroeid. Gelukkig past hij nog wel in een ander merk autostoeltje met 5 puntsgordel (Recaro) Helaas begint hij zich nu weer uit zijn schoudergordeltjes te wurmen...
Judith

Goochem

Op de goochemsite:(www.autokinderzitjes.nl)
Wanneer moet mijn kind van de kinderautostoel overstappen op een zittingverhoger?
Op het kinderautostoeltje staat het maximale gewicht van het kind aangegeven. Als uw kind zwaarder is, moet u overstappen op een zittingverhoger. Als uw kind in het huidige autostoeltje geen steun meer heeft voor het hoofd, is het ook tijd om over te stappen.

ChrisH

ChrisH

14-11-2008 om 11:26 Topicstarter

Lijkt me duidelijk dan

Ik zie inderdaad op de goochem-site staan dat je bij geen steun voor het hoofd moet overstappen naar zittingverhoger. Ik zou het m'n buren eens voorzichtig kunnen noemen, maar zij hebben zo hun eigen idee├źn over dit soort dingen (nemen haar ook regelmatig zonder stoeltje mee op korte ritjes). In ieder geval bedankt voor jullie reacties!

Zag ook ooit zoiets

Een tijd geleden zag ik ook eens een vrouw met een maxicosi aan haar arm waar een baby (of nee: kind) in lag die met zeker zijn halve hoofd er bovenuit stak. Ik wilde er niet iets van zeggen, toen me opviel dat die vrouw hoogzwanger was en een sigaret stond te roken....
Ach laat ook maar....

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.