Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Avi floddertje?

Weet toevallig iemand welk avi niveau Floddertje (A.MG. Schmidt) is?

Loopt dacht ik op

Ik dacht dat Floddertje een boek is waarin het avi niveau oploopt hoe verder je in het verhaal komt. Ik meen iets van avi 1/2 tot en met 4.

Staat geen avi in

Floddertje staat bij de A-boeken, leesboeken tot 9 jaar. Ik vind het zelf vooral een leuk voorleesboek. Het is absoluut geen AVI-1, het niveau loopt ook niet op.
Maggietel, ik denk dat jij de verhaaltjes van Vos en Haas bedoelt, van Sylvia Vanden Heede, in Het grote boek van Vos en Haas loopt het AVI-niveau inderdaad op van 1 tot 4 (oude AVI-niveaus dan, zie ook het artikel in het OO magazine).
Beschrijving op Bol.com:
"Zes verhaaltjes met steeds weer andere belevenissen over het zich voortdurend vuil makende meisje Floddertje en haar onafscheidelijke hondje Smeerkees. Oorspronkelijk zijn deze avontuurtjes uitgegeven als reclame voor een wasmiddel. Humor voert de boventoon, en water en wasmiddel lossen het (grote-mensen) probleem wel weer op. Het taalgebruik is wel wat uit de tijd: "In een oogwenk was het portaal vol schuim". Veel zinnen beginnen met En, Toen of Maar. De humoristische stijl maakt veel goed. De grappige, gekleurde tekeningen zijn verweven met de tekst, soms aanvullend in een eigen stijl met stereotiepe figuren. Voor 4- tot 8-jarigen om voor te lezen en zelf te laten lezen."

Irma

Irma

07-10-2008 om 15:50

Programma

Ik heb ooit eens op internet een free-ware programma begonnen voor AVI-bepaling. Je tikt daar gewoon een stuk tekst in (over geschreven uit het boek dat je dus wilt weten) en het programma berekend wat het AVI-niveau is. Waar ik het gevonden hebt weet ik niet meer maar misschien gewoon even googlen. Dat heb ik toen vast ook gedaan.

Irma

Annet

Annet

07-10-2008 om 22:47

Dat programm heb ik ook gehad (of nog misschien)

Ik heb daarmee ooit het avi-niveau van Jip en Janneke bepaald. Dat was geloof ik avi 5.
Floddertje heb ik hier niet staan maar volgens mij is Floddertje een beetje moeilijker lezen dan J&J

Programma avi-bepaling

http://users.skynet.be/aginfo/AVI-bepaling.htm
(google is your friend)

En dan

komt Floddertje uit op AVI 7.

Sasvangent

Sasvangent

08-10-2008 om 11:46 Topicstarter

Hey bedankt

Ik wist wel dat er iets bestaat als AVI-programma-bepaling maar computer van het werk is geblokkeerd van dat soort dingen (net als you-tube dingen enzo).

Avi 7 is dan wel goed voor mijn groep 4 kind - het lijkt echter toch nogal gemakkelijk voor AVI 7 te zijn?

Sinds dit weekend vindt zoon alles "te gemakkelijk", behalve Geronimo Stilton. Ik weet hier het Avi niveau ook niet van maar er staan wel veel moeilijke woorden in. Maar moeder moet daar natuurlijk niet in tussenkomen. 'Als de juf zegt, dat je thuis moet lezen, mag je lezen wat je wil'. En zo doen we dat.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.