Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Hazelnoot

Hazelnoot

23-09-2008 om 13:09

Bah,die vervelende meiden ook

Mijn oudste dochter van 9 heeft redelijk veel 'vriendinnen',ze maken bijna elke dag afspraakjes met elkaar,maar de laatste paar weken eindigt het altijd in ruzie.Gisteren was het voor de zoveelste keer mijn dochter die ze 'eruit' pestten(zij kan ook heeeel goed een ander pakken,dus nu voelt ze het ook eens)Maar tjonge jonge wat zijn die meiden af en toe al vals bezig,zeg.
"Jij hebt echt geen idee wat er in de mode is,he" en "nee,ga jij nou maar eerst je nagels mooi lakken,dan mag je er ook bij",of echt hele grove dingen,die ik hier niet durf te typen.Pfff.
Gisterenavond in bed zegt ze dat ze voorlopig genoeg heeft van dat stomme geleuter.Goed zo,zei ik,doe jij maar lekker waar je zelf zin in hebt.
Maar ik vind dit wel heel moeilijk,nu al letten op kleding,je haar,wat je doet/zegt.
Zo,dat ben ik kwijt
gr Hazel

Bah

Hier een meid van 10, die een beetje onzeker is. Ze heeft een paar superleuke vriendinnen, maar in de groep daaromheen ook van die stokerige, pesterige rotmeiden. Dochter en vriendinnetjes zijn goed aan elkaar gewaagd en weten conflictjes onderling ook weer goed op te lossen. Maar die zelfuitgeroepen 'populaire' meiden hebben overal commentaar op: draag je een jurk, dan moet het een broek zijn, roze is kinderachtig, op je tas mag geen Bratz staan maar er moet High School Musical op staan, bruine laarzen zijn uit, zwarte in (en de week daarop andersom), heb je zongebleekte strepen in je haar van de vakantie, dan heb je foute highlights want ze moeten donkerder zijn dan je eigen haarkleur. Zit je op ballet dan is dat stom, want tennis (of hockey) is dé sport, haal je een 8 dan moet het óf een 9 óf een 4 zijn, al naar gelang wat degene die het zegt heeft gehaald. Heb je een sportieve fiets, moet het een omafiets zijn, maar IEUW, natuurlijk niet roze. In je kamer moet je een loungehoek hebben, maar NIET met spullen van Ikea, heb je een computer (oude van opa) moet het een laptop zijn...

hump

hump

23-09-2008 om 13:44

Zooooooo herkenbaar

Hier ook een dochter van net 10. Ik ben zo blij dat ze geen meeloper is, maar daardoor heeft ze het wel heel moeilijk op school!! Want als je je eigen ding doet en niet met de meute mee doet, dan lig je er uit he?
Dochter heeft het daar heel moeilijk mee, maar ik prijs haar elke dag de hemel in. Ze is goed zoals ze is en ik ben er trots op dat ze geen meeloper is. Volgens mij komt ze daar veel verder mee in de toekomst. Maar voor dochter valt het niet mee om om te gaan met reacties zoals stoepkrijt ze zo goed omschrijft!!!

Ook herkenbaar

Van die meiden politiek ook al vaak iets meegekregen.
Mijn ervaring is dat de kinderen die vaak van die onnozele opmerkingen maken vaak niet lekker in hun vel zitten. Ze willen dan opvallen door op die manier aandacht te krijgen , m.n. stoerdoen afkeuren etc.
Niet teveel op reageren dus, want ze krijgen hun portie wel terug.
Wie het laatst lacht.......

Nog beter!

Of nog beter: lees het voor aan je dochter! Ik lees niet meer elke dag voor, maar dit soort boeken wel. Dan kun je er meteen met je dochter over praten: wat vind je daar nou van, herken je dat, gebeurt dat bij jou ook wel eens? Dochter vond het boek erg spannend en heeft er ook veel van opgestoken. Het zijn inderdaad vaak meiden die zelf niet lekker in hun vel zitten die zo gemeen zijn, maar als 10jarige is het moeilijk dat te zien. We hebben hier vaak leuke discussies met dochter en vriendinnetjes. Dan komt er eentje met de vraag 'wat is nou eigenlijk populair en wie bepaalt dat?' En dan laat ik ze zelf antwoorden geven en nadenken. Want als je zelf zegt dat je populair bent, maar dochter en vriendinnen vinden je een kreng, dan ben je bij hun in ieder geval niet populair. En dat brengt het hele concept populariteit mooi aan het wankelen!
Jammer genoeg vinden de jongens het zelfuitgeroepen populaire meisje wel leuk (is knap om te zien en rijk en heeft alle nieuwe gadgets en tongzoent al, tot gruwel van dochter een vriendinnetjes). Dus meisje krijgt bij de jongens alles gedaan. Toen ze dochter weer eens vreselijk voor paal had gezet heb ik heel onpedagogisch uitgeroepen: "Ach kind, nu heet dat populair, over vijf jaar heet dat slet." Ik schaam me er nog voor...

Poeh ik schrik hier wel van...

bij dochter in de klas(groep 8) is dit dus helemaal niet. Net gevraagd voor de zekerheid maar dochter geeft ook aan dat er wel eens wat gezegd wordt over kleding of zo maar dat er niet gepest wordt.( dochter heeft nogal eens flink wat puistjes maar ook daar wordt niks van gezegd) Dit is ook wel een erg hechte groep hoor dat moet ik wel zeggen.Ze hebben al heel wat meegemaakt samen misschien dat dat scheelt?
Lijkt me ook erg moeilijk om je te ontplooien in een klas die je zo afvalt.

't is allemaal zelfvertrouwen

hier een 10-jarige die 't geen bal uitmaakt wat anderen van haar kleding vinden. die d'r eigen stijl heeft wat behoorlijk afwijkt van de middelmoot (wel leuk hoor, maar gewoon heel anders, opvallend, kleurrijk). en 't staat en valt allemaal met zelfvertrouwen. dochter gelooft in d'r eigen stijl en als er commentaar is zegt ze gewoon dat zíj dat wel leuk vindt en dat ze tenminste een 'eigen smaak' heeft. aan de andere kant kan ze b.v. wel in tranen thuis komen omdat anderen haar middageten erg vies vonden en allemaal jakkie bah riepen. wat etensvoorkeur betreft moet d'r zelfvertrouwen dus nog iets opgekrikt worden.
er wordt aan gewerkt!
groeten albana

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.