Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

costa

costa

08-12-2009 om 19:15

Barbie gekregen en het niet durven vertellen

Geen probleem of zo, maar ik wil het gewooneven kwijt. Dochter van bijna 9 heeft met sinterklaas twee (!) barbies gekregen, een"fee" en de haarsalon. Ze is er heel erg blij mee en speelt er veel mee. Op school (groep 5) mocht iedereen vertellen wat ze hadden gekregen en dochter had verteld dat ze oorbelletjes had gehad (is ook zo). Maar ze "durfde"eigenlijk niet te zeggen dat ze barbies had gekregen omdat de meiden in de klas (waarvan er een paar al ruim 9 zijn) dat waarschijnlijk kinderachtig zouden vinden zei ze....Ben ik nou zo'n muts, ik speelde in de 6e klas volgens mij'nog met barbies. Da's toch leuk?

Linda99

Linda99

08-12-2009 om 19:31

Barbies zijn ook op deze leeftijd nog leuk. Maar dat de mening van een klas anders kan zijn heb ik helaas gemerkt. Dochter van net 8, groep 5 (jongste van de klas) had een Barbie kapmodel gekregen en vond hem geweldig. Maar tot mijn grote verbazing (en verdriet) werd ze uitgelachen in de klas toen ze het vertelde :-(

Groep 5

hoi
dochter van 7, groep 5, had een knuffel in de vorm van een varkentje gekregen waar ze helemaal weg van was. Liefst had ze dat kadootje meegenomen naar school afgelopen maandag, maar ze bedacht dat haar klasgenootjes haar dan vast uit zouden lachen.

Ik heb het idee dat veel kinderen zich toch stoerder voordoen dan ze thuis zijn. Wel jammer hoor. Mijn dochter is ook nog dol op haar poppen en little pet shop. maar dat zal ze niet mee nemen naar school!

Gruffalo

costa

costa

08-12-2009 om 20:28

Ben blij

met jullie herkenning! Sneu toch he dat die meiden zich op deze leeftijd al ouder/groter voor "moeten" doen....Maar ik ben blij met mijn meisje hoor, liever dit dan dat ze zich vervelen en een beetje buiten rondhagen....

Tineke

Tineke

08-12-2009 om 21:06

Sneu hoor

Maar het komt goed...:)) laatst hier een stel vriendinnen van dochters over de vloer, en dan heb ik het dus over 14-jarigen. "Mama, mogen we de barbies van zolder halen?" Tot 's avonds tien uur heb ik ze niet meer gehoord! ;)

reina

reina

09-12-2009 om 07:06

Jammer

Gelukkig weerhoudt het er haar niet van er thuis wel lekker mee te spelen, begrijp ik. Ja, het is altijd jammer als klasgenoten of vriendjes een kado afkraken omdat het kinderachtig is (heb ik hier een keer meegemaakt vanwege een boekje, gek genoeg vergeet ik dat nooit meer...) In de klas kan een juf hierin een belangrijke rol spelen als ze zoiets merkt bij klassengesprekken.

Groep 8

Nou is jongste hier nooit erg barbie-minded geweest...Ze heeft de barbies van oudste en misschien 1 van haarzelf die ze ooit al heeft gehad....Zij is meer van de polly-pocket en de mini-babyborn. Maar in haar klas waren nog zeker 2 meisjes die barbies hadden gehad (voorzover ik weet) en dat dus ook gewoon vertelden. 1 van die meisjes was hier spelen mét de nieuwe aanwinsten. En ik geloof niet dat iemand er 'raar' over deed....Ikzelf vondt het wel enigzins verbazigwekkend. Ik weet van oudste die tot groep 8 ook erg barbieminded was dat het na het wisselen van school érg snel 'over' is en ik vindt het voor zo'n half jaartje toch een beetje 'weggegooid' geld....en als je dan nog niks hebt, allá, maar deze kinderen hebben al een heleboel barbies.(en erg goedkoop zijn barbies nu ook weer niet...)
Ik vindt het helemaal niet kinderachtig, dat is het niet.Maar ik zou het zelf nooit gegeven hebben als ze al 11/12 zijn.
groeten albana

Balletmama76

Balletmama76

09-12-2009 om 10:39

Nooit echt barbieminded

geweest. Mama wel, balletdochter niet.

Balletdochter vindt deze wel erg leuk:
www.americangirl.com

Zij heeft er 4 van en deze zijn erg in smaak sinds zij 5 was. Zij speelt er nog steeds mee. Niet verkrijgbaar buiten de VS, maar aangezien zij er al zo lang plezier aan heeft, hebben deze poppen de invoerkosten wel weer binnen gehaalt...;-) Ook bij op visite komende vriendinnen zijn deze poppen erg in trek.

Ook Jolina Ballerina (van de Sint gekregen) vindt zij erg gaaf.

Maar Barbie was nooit haar wereld.

PDD-ertje

PDD-ertje

09-12-2009 om 12:09

Ook verbaasd

dochter van 8 ook groep 5 speelt nog erg graag met poppen. Heeft laatst van haar eigen geld zelfs een flip de beer gekocht. Koopt ook regelmatig kleertjes voor haar poppen en beer. Maarrr ook hier mogen de kinderen uit de klas dat niet weten. Poppenspeelgoed moest zelfs verstopt worden op haar kamer. Dat ging me echt te ver dus het staat er nog omdat ze er regelmatig mee speelt. En ook kindjes uit haar klas die hier komen spelen, spelen met poppen op haar kamer. Ik vond het ook al zo raar dat ze zich er zo voor schaamt. Komt zelfs voor dat we samen wandelen met de poppenwagen en dat ik dan moet duwen omdat ze zich schaamt.
Ben dus blij te horen dat er meer kinderen dit hebben. Het zal wel zo'n overgangs fase zijn idd met oudere meisjes in de klas zal dit de sfeer wel bepalen.

Aïda

Aïda

09-12-2009 om 13:02

Gelijk soortig

Gelukkig geen angst om te vertelen wat ze van sint had gehad, maar wel...

Mam ik heb in de klas maar verteld dat sint niet bestaat, want alleen de juf en ik geloven dat sinterklaas bestaat, en de rest zegt dus van niet, dus ik heb toen maar gezegt dat hij niet bestaat anders hou ik geen vriendinnen over.. Maar gelukkig weten wij wel beter he mam???!!!

Dit vond ik zo zielig en ook zo leuk!! Ik had verwacht dat ze nu wel helemaal over haar geloof heen zou zijn. Maar blijkbaar nog niet. En erg jammer dat ze het gevoel had de rest naar hun mond te moeten praten.

Noelia

Noelia

09-12-2009 om 13:14

10 jaar

Mijn dochter speelt veel met knuffels. En op het schoolplein speelt ze ook nog met haar vriendinnen groep 6 of dat ze een dier is etc. Een meisje in haar klas vind het allemaal maar kinderachtig van hun. Ik heb ook geen idee of het kinderlijk is. volgens mij was ik vroeger ook niet zo kinderlijk, gewoon omdat ik niet zoveel speelgoed had hahaha. Ik heb mijn dochter maar gezegd dat ze nog zo lang oud kan zijn en dat ze er nu maar van moet genieten. Maar van mij mag het allemaal de vuilnisbak in hihi.

Mathilde

Mathilde

09-12-2009 om 16:48

Nou...

Ik kocht nog Barbies voor mezelf toen ik al 14 was. En daar heb ik echt nog een hele tijd mee gespeeld. Het zijn toch tienerpoppen? Nou dan. Ik heb ook nog heel lang met Playmobil gespeeld, tot wel zestien of zo. En ik vond het heel jammer toen ik niet meer zo'n zin had in kinderspeelgoed. Was nog liever wat langer kind gebleven :-).
De kinderen hebben hier voor sinterklaas veel Playmobil gekregen en dat vind ik zelf bijna nog leuker dan zij :-). Als ik later groot ben, wil ik een grote hobbyruimte en dan bouw ik er hele landschappen van Playmobil :-).
Mathilde (40)

Bastet

Bastet

09-12-2009 om 18:19

Dame van tachtig....

Vorig jaar om deze tijd stond er een oude dame bij de toonbank van de speelgoedwinkel alhier,zij kocht accessoires voor Baby Annabelle.Maar nee,het hoefde niet ingepakt te worden,want zei ze schoorvoetend: ik spaar alles van deze pop!Ze was toch wel opgelucht toen ik opbiechtte dat ik elfjes spaar..:)
Groetjes,bastet

@mathilde (ot)

jij schreef "Als ik later groot ben, wil ik een grote hobbyruimte en dan bouw ik er hele landschappen van Playmobil :-). "

Een soortgelijke vage wens heb ik ook altijd gehad : als ik ooit rijk wordt, richt ik een hele kamer in als playmobil-wereld !! :-D Ik vind het gewoon jammer dat lego hier populairder is dan playmobil....

Martine

tonny

tonny

09-12-2009 om 19:33

Barbie

Nou, zelfs ik zou nog gerust de barbies willen verkleden ;) Wat is daar nou kinderachtig aan, vrouwen doen niet anders: voor de kast staan en vaststellen dat er niets is om aan te trekken...

Nee, zonder gekheid, laat de juf haar verantwoordelijkheid nemen en de meiden de kans geven te spelen! Wat is dat voor rarigheid zeg, waarom zou je als 9-jarige tot de pubers moeten behoren. Alles op zijn tijd!

tonny

costa

costa

09-12-2009 om 20:05

Blij

met al die herkenning!! Ik vind ook dat mijn bijna 9 jarige nog lekker kind is en mag (moet) zijn! 'Toen ik trouwens vroeg wat andere meisjes uit dochters klas dan hadden gehad was het, een ipod, een fototoestel...(gelukkig ook wel spellen, oorbellen, pyama's en dat soort cadeaus!!)
Bedankt voor jullie reacties!!

reina

reina

09-12-2009 om 20:22

Costa

"Ik vind ook dat mijn bijna 9 jarige nog lekker kind is en mag (moet) zijn!" Helemaal mee eens, heerlijk toch! En gelukkig heeft ze een moeder die vindt dat ze nog heerlijk kind mag blijven!
Zelf ben ik nog altijd van plan, als ik ooit de tijd en de ruimte krijg :-) het poppenhuis wat we ooit voor m'n dochter maakten nog mooier te maken, ik heb regelmatig spulletjes gekocht, we willen er verlichting in maken etc. Toch leuk, een beetje kind blijven?!

tonny

tonny

10-12-2009 om 00:15

He ja, een poppenhuis!

Dat vind ik ook geweldig! Maar ja, waar zet je het. En 't wordt zo'n stofnest als je er niet dagelijks mee speelt ;)

tonny

Rieke

Rieke

10-12-2009 om 15:00

Bastet! (ot)

Wat een schattig verhaal van die dame.
Ik ken een ouder echtpaar die ook knuffels in de vorm van hondjes op de bank hebben liggen en regelmatig bij V en D plastic boerderijdieren kopen omdat die er zo levensecht uitzien. En dat zijn mensen met kunst uit de haagse school aan de muur.

Bastet

Bastet

10-12-2009 om 16:06

Rieke

Ja,ik vond het ook heel leuk,ze kreeg er blosjes van..:)
Bastet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.