Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Sunja

Sunja

09-05-2012 om 22:14

Bed

Vandaag was de grote dag: we zijn een bed gaan kopen voor onze kersverse kleuter (net 4)! Maar thuisgekomen zie ik ineens dat de maten van de aankopen nogal verschillen... (tja, ik ben zwanger - niet goed opgelet natuurlijk). MAAR: klopt het dat Ikea andere maten hanteert dan Hema - DUS dat ik geen hoeslakentjes en moltons bij de Hema kan kopen (70x150) omdat ze niet op het juniorbed van Ikea passen (70x160)? Of maakt die 10 cm niet uit bij dit soort spullen?
Ik zag dat de Hema ook dekbedden+overtrekken heeft van 120x150 - zou dat niet beter passen bij een bedje van 70x120 dan de dekbedden+overtrekken die Ikea suggereert van 140x200? Get, ik baal hiervan. Ook al omdat ik het in de Ikea zelf al raar vond dat ze zeiden dat het normaal is om een hoeslaken van 90x200 op een bedje van 70x160 te doen. Maar dat komt dus misschien omdat ze zelf die juniormaten niet verkopen ofzo.
Overigens zag ik dat ook veel mensen gelijk een 1-persoonsbed kopen voor een kleuter en juniorbedjes voor nog jonger zijn, maar ik vond de 1-persoonbedden wel erg groot eigenlijk. Hm. Misschien heb ik dus alles verkeerd ingeschat?!

elsje78

elsje78

09-05-2012 om 22:44

Klopt helaas

Wij hadden hetzelfde probleem, peuterbed bij Ikea gekocht, matras elders. Paste dus niet. Ze doen dat omdat je dan verplicht bent ook de matras en beddegoed daar tekopen. Wij hebben toen toch een matras bij ikea gekocht en ook de passende hoeslakens. Die hadden ze toen wel precies op maat, lagen bij de bedden in een schap. Onze dochter heeft van 2 tot 4 in het peuterbed geslapen en heeft nu een gewoon 1 persoons bed. Ze is nu 1.24m dus ik zou als ik jou was het bed terugbrengen en een 1 persoonsbed kopen. 1 meter 60 matras en een kleuter van 1.20, hou je 40 cm over. Als je beetje naar beneden ligt heb je niet extreem veel ruimte over. Over 2 jaar moet je dan toch weer een ander bed kopen...

Slimme winkeltechnieken hè!

Fonneke

Fonneke

10-05-2012 om 08:57

Hier ook ikea + hema

Onze jongste heeft ook een kinderbed + matras van Ikea en hoeslaken + dekbed van de Hema. Ik wist eigenlijk niet dat die maten verschilden. Het hoeslaken past bij ons prima. Een kind van 4 kan ook best in een groot bed. Wij hebben het kinderbed gekocht i.v.m. een kleine slaapkamer. Met een groot bed bleef er wel erg weinig speelruimte over. Als zoon wat groter is krijgt hij een hoogslaper, maar dat vond ik voor een driejarige nog niet geschikt.

caropiet

caropiet

10-05-2012 om 09:10

Freestyle opmaken

Mijn zoontje is met 1,5 jaar verhuisd naar een groot bed van 200x90. Het ging prima, al was het geen gezicht. Hij kon er ook overdwars in :-) Mijn dochter heeft een klein kamertje en die heeft met 2 jaar een meegroeibed van ikea gekregen, met bijpassend (meegroei)matras.
Opmaken is altijd een beetje freestyle, met ikea maten en normale maten door elkaar, maar zolang het dekbed in het overtrek past, krijg ik de rest wel voor elkaar :-)

Anne

Anne

10-05-2012 om 13:39

Meteen een groot bed!

Meteen een groot bed, dan kun je er zelf ook nog eens bij kruipen en als ze ziek zijn kunnen ze in het grote bed en kan jij of je partner in hun bed verder slapen.

Groot dekbed kan ook

Hier een driejarige in een Ikeapeuterbed met bijpassend matras (het is een krijgertje). Op dat peuterbed gaan peuterhoeslakens van de Hema en een groot dekbed (90 x 200) met dekbedhoes van Ikea, want Ikea verkoopt merkwaardig genoeg geen peuterbeddengoed.

Had geen zin om een peuterdekbed bij de Hema te kopen en dat over 2 jaar af te danken dus heb de tip van iemand ter harte genomen dat je ook best een groot dekbed op een klein bed kunt gebruiken. Het teveel stop je gewoon onder de matras.

Overigens is de standaard maat slopen van Ikea (50 x 60) kleiner dan de NL standaard (60 x 70), maar passen Ikea slopen daardoor wel weer perfect om de Hema peuterkussens, want die zijn ook 50 x 60.

Groeten,

Temet

Mama_Lynn

Mama_Lynn

10-05-2012 om 14:53

Ook groot bed

Dochter ging met 2.7 jaar over naar een groot bed, omdat het kleine bedje weer gebruikt ging worden voor de tweede die toen op komst was. Inmiddels is ze 5 en zoon is ruim 2. Hij ligt nog in zijn ledikantje (met de zijkant eruit, dus hij kan er zelf in en uit). Maar in de vakantie heeft hij in een groot bed geslapen en dat ging supergoed. Kortom...wij moeten ook voor een groot bed gaan kijken. wel hier ook een heel klein kamertje, dus nog maar even bedenken wat hierin handig is.
Maar met 4 zou ik zeker een groot bed doen!

Lynn

Sunja

Mijn dochter kreeg een peuterbed+matras+hoeslaken+kussen van Ikea, maar wel dekbed+overtrek van een 90x200 bed, gewoon kort opdekken. Ik had geen zin om daar weer een apart, klein dekbed voor te kopen. Een bed van 90*200 vond ik destijds veel te groot en trots dat ze nu is op haar "grote-mensenbed"!

elsje78

elsje78

10-05-2012 om 17:01

Temet

Wij hebben er 2 jr geleden wel bijpassende hoeslakens dekbed en overtrek bijgekocht, gewoon bij de Ikea. Wat stom dat ze dat nu niet meer verkopen!

Guinevere

Guinevere

10-05-2012 om 17:37

1.65

Hier een IKEA-bed van 1.65 (matras 1.60). En ik vind dat voorlopig groot zat, het scheelt veel speelruimte in de kamer. Bovendien is zoon nog maar 1.05 lang dus hij kan nog 60 cm groeien voordat hij klemvast ligt. Waarom je 40 cm in de lengte over zou moeten houden zou ik niet weten, dat heb je bij je eigen bed toch ook niet?
Het dekbed etc hebben wij hier inderdaad van een normale afmeting, alleen de hoeslakens hebben we op maat gekocht bij ikea en daar zijn ze ook nog eens goedkoop. Maar dat zou je net zo goed met een groot hoeslaken van elders kunnen regelen.

Gewoon een groot dekbed

Mijn dochter van 5,5 slaapt ook nog in een peuterbed (weliswaar niet van Ikea), maar ze heeft een groot dekbed. Gewoon wat verder onder het matras omslaan, kan het ook niet van het bed afvallen, en ze kan er heerlijk diep onder kruipen. Ik heb wel een peuterdekbed, maar die vond ik zo kort, het lag altijd los over haar heen (of half op de vloer).

moe

moe

10-05-2012 om 22:55

Groot bed

Onze zoon wilde nooit in zijn baby/dreumes/peuterbedje slapen, hij sliep het liefst bij ons in het grote bed (dat was eigenlijk als baby ook al zo, maar toen hij iets ouder was kon hij dat duidelijker laten merken), en omwille van ieders slaapbehoefte hebben we daar maar aan toegegeven.

Uiteindelijk bleek de oplossing: hij wilde gewoon niet in een klein bed slapen, maar wel in een groot bed. Toen hij een eigen kamer kreeg met daarin een oude 1-persoons volwassen logeermatras, toen is hij van de ene dag op de andere alleen gaan slapen. Achteraf is dat hele kinderbed-gedoe dus zonde van het geld geweest.

Voordeel van een groot bed is dat het enorm veel geld bespaart, want ouders en/of kind hebben er hun hele leven wat aan en het kan ook als logeerbed gebruikt worden.

Als dekbed hebben we een goede wollen 4-seizoensdekbed gekocht, dat is een investering die het dan waard is want zoiets kun je altijd gebruiken. En je kunt gewoon je oude 1-persoons dekbedovertrekken gebruiken.

En kind is heel gelukkig in zijn grote bed onder zijn grote deken. Een voordeel is inderdaad dat een ouder er ook bij kan liggen. Trouwens, nu hij 4 is lijkt het 'grote' bed al helemaal niet zo groot meer...

Tink

Tink

14-05-2012 om 00:24

Hier ook

... Ikea peuterbedje, omdat in het kamertje van onze jongste niks groters past.
Hoeslakentjes voor de matras hebben we ook bij Ikea vandaan (stom trouwens dat die niet via internet verkopen!), maar kleine dekbedden + hoezen hebben ze inderdaad niet meer. Dus gewoon een groot eenpersoons dekbed erop. Dat zit dan half onder het matras gevouwen, ligt prima.
Met de kussenslopen hadden we deze keer geen moeite. Twee dekbedhoezen bij Ikea gekocht met bijbehorend sloop, en die pasten allebei met gemak om het kussen heen. Voor ons eigen bed daarentegen hebben we ooit een Ikea hoes gekocht met slopen die echt piepklein zijn, heel onhandig. Ze hadden ook losse slopen bij die dekbedhoezen (wij hebben meerdere kussens op bed dus ik wilde er zo'n los setje bij) en die zijn dan gek genoeg weer wél groot genoeg :)

Ook merkwaardig: de lattenbodems bij Ikea zijn ook bijna zonder uitzondering veel te groot voor het peuterbed. Tja, moet je maar gewoon een paar latten eraf halen, of teruguit vouwen. Uiteindelijk vonden we er toch eentje die er wel strak in paat, alleen dat zijn geen buigzame latten maar gewoon plankjes. Wel heel stevig trouwens.

amk

amk

14-05-2012 om 23:29

Meegroeibed

mijn dochter van 6,5 ligt in een ikea meegroeibed in de stand 80*165. Ze heeft er de hoeslakens van haar ledikant om. Zitten wat strak maar na een dag ligt het matras weer plat. Ze heeft een ikea peuterdekbed met hema hoezen dat gaat prima, het is wat aan de korte kant als je het opgemaakte bed ziet, maar ze slaapt er prima onder. Nogal mix en match dus.

Sunja

Sunja

21-05-2012 om 21:24

Mix en match

Heb ik uiteindelijk gedaan! Ik heb dat juniorbed gehouden want een 1-persoonbed nam echt te veel ruimte in samen met het ledikant van zijn broertje. Maar wel met dekbed voor 1-persoonsbed inderdaad, Ikea is overgegaan op de standaardmaten hiervoor. Dus deze spullen kunnen wel een tijdje mee. En de hoeslakens heb ik nog bijgehaald, bleek dat ze ze wel hebben voor een juniorbed, maar dat de dame die ons hielp dit niet wist. Ik vind trouwens dat het best goed past, dat dekbed op dat juniorbed, hij verzuipt er niet in en ik kan hem wel lekker goed instoppen.
Nu slapen ze dus met z'n 2-en op 1 kamer! OT natuurlijk, maar een uitdaging op zich. Na het eerste succes (de een doet zachtjes voor de ander) ben ik net 3 kwartier bezig geweest met de oudste kalmeren zodat hij op zou houden met roepen + het wakker houden van zijn broertje...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.