Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Bedplassen

Mijn zoon van 5,5 word nog regelmatig wakker in een nat bed. Als ik hem 's nachts niet wakker maak voor een plasje, heb ik 75% kans dat ik de volgende dag weer lakens kan wassen. Ik vind het geen ramp hoor, om er 's nachts even uit te gaan. Ik zet de wekker op +- 3 uur nadat ie in slaap valt, maar vannacht was het toch weer te laat. Is dit een veelvoorkomend probleem bij 5+jarigen? Ik dacht dat ongelukjes nu zo langzamerhand wel voorbij zouden zijn.. Ook omdat ie 's avonds tot 2 uur voor het slapen gaan niet meer drinkt en net voor het naar bed gaan nog plast. Ik heb gemerkt dat de kans op een nat bed groter is als ie heel erg moe is. Hoe kan ik hem trainen om wakker te worden voor het te laat is?

Polly Shearman

Polly Shearman

20-07-2010 om 10:47

Waarom

doe je hem geen luier om?
scheelt stukke in de was hoor~!
en dat om 3 uur de wekker zetten, llijkt me killing voor je nachtrust..!

buzz

buzz

26-07-2010 om 20:28

Mijn zoon

is 4 en een half, en werd met 3 en een half zindelijk, na heel hard werken lukte het. (hij wilde gewoon geen onderbroek aan, alle type en modelen geprobeerd maar het zat niet lekker) Uiteindelijk dus wel, en toen wilde hij dus binnen een week geen luier meer aan in bed.
Tssaaa, het was echt een strijd om hem een luier aan te krijgen niet te geloven.
Nou dacht ik na 3 dagen vegten, dan maar bed verschonen. Want wat wil ik nu eerst vechten om hem in een onderbroek te krijgen, en nu weer vechten voor een luier snachts.
Wat ik deed was het bed dubbel opmaken met een waterdichte molton, een hoeslaken, een waterdichte molton en een hoeslaken.
Meestal lag hij toch zonder deken dus dan was het hop droog ondergoed aan laken er af en verder slapen.
De oplossing was hier, (hebben alleen beneden een wc) voor het naar bed gaan plassen op de wc. Dan naar boven pyama aan wassen enz, voorlezen, als aller aller laatste nog eens plassen op het potje (moet anders doe ik je een luier om) En heeel goed uitplassen. Nu gaat het alleen nog regelmatig fout als hij ziek is of word. Maar ik je hoort het vaak hoor dat het voral bij jongens lang duurt voor het snachts lukt.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.