Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Bedplassen

Maar weer een een draadje over bedplassen.

Zoon is nu 8. Is ruim een jaar nachtzindelijk. Sinds een week plast hij weer bijna elke nacht in bed. (Zoon ligt op zo'n matje, dus elke dag een nat matje en pyama, schade valt mee, maar toch:()

Zoon is dit schooljaar begonnen in groep 4 (nadat hij 2x groep 3 gedaan heeft.) Zoon zit in een moeilijke klas. Klas is op zich goed van start gegaan maar sinds ruim een week is het omgeslagen. Met name 3 kinderen liggen "dwars" en de juf heeft haar handen er vol aan.

Snap de stress (hij is erg gevoelig en kan niet zo goed tegen een boze juf ook al is ze niet boos op hem) bij zoon wel en we hebben gisteren met de juf de stress besproken en afspraken gemaakt.
Zoon leek ook echt opgelucht, maar vanmorgen toch weer nat.

We halen zoon om 23:00u eruit en hij plast dan. Man moet om 6:00u op en haalt sinds een paar dagen zoon er dan uit, maar dan is hij al nat.

Wie weet raad? Zoon vind het zelf vreselijk! Maar ja, 's nachts slaat hij!

Gr Pham

Puck

Puck

29-09-2010 om 09:53

Niet eruit halen om 11 uur

Om te beginnen zou ik stoppen met hem er 's avonds laat nog uit halen. De kans is namelijk groot dat je kind dan niet helemaal wakker is en half slapend plast. Daarmee leer je nu dus juist weer aan dat je half in je slaap kunt plassen.
Ik zou het gewoon zo laten en je zoontje vooral duidelijk maken dat hij er helemaal niets aan kan doen en dat het vanzelf weer over gaat als het op school weer wat beter gaat.

Vader

Vader

29-09-2010 om 10:08

Eruit verhoogt ook de stress

Ik ben het eens met Puck. Niet eruit halen. Doe er (juist) een beetje nonchalant over. Het gaat vanzelf wel over. Dat is ook een manier om te leren stress hanteren. Soms zijn dingen zoals ze zijn en die verdwijnen vaak ook weer.

Vader

Bastet

Bastet

29-09-2010 om 10:39

Plaswekker

Heel veel info vindt je op www.bedplassen.org
Als je zoon het zelf ook heel naar vindt,is een plaswekker een optie.Zeker als hij al zindelijk geweest is.Dan kan die wekker weer het laatste zetje zijn om het weer goed te laten komen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.