Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Betrouwbaar castingbureau

Mijn dochtertje van 11 heeft onlangs meegespeeld in een korte film.
Ze heeft daarvoor een cursus/workshop gevolgd. Over 2 weken gaat die film in premiere in onze woonplaats.
Eind januari start een vervolg cursus op de eerste en uiteraard wil ze daar weer aan mee doen.

Ze zou het liefst doorgaan hiermee. Nu wil ze zich graag in laten schrijven bij een casting bureau.

Wie heeft er ervaring met een betrouwbaar casting bureau. Ik heb zitten zoeken op internet maar zie door de bomen het bos niet meer.
Overigens voel ik me toch wat huiverig tov een castingbureau maar ik realiseer me dat dat uit onwetendheid voorkomt.

Wie heeft er tips e/o advies voor mijn meiske?
Inge

Fiorucci

Fiorucci

07-01-2011 om 11:36

Inge

Ik informeer even bij een kennis die hiermee ervaring heeft, je hoort van me.

Sancy

Sancy

07-01-2011 om 13:00

Deze

http://www.elskeskast.nl/
Hier heeft dochter ooit eens auditie gedaan voor een rol in een film. Ik vond het een goed bureau, en ze casten ook voor in mijn ogen goede kwaliteitsfilms en programma's.

Tweets

Tweets

07-01-2011 om 13:14

Kosten?

en krijgen ze ook salaris/vergoedingen ? En gaan die mensen leuk met die kinderen om tjidens opnames ? En is alles netjes geregeld en duidelijk van te voren gecommuniceerd wat er van het kind wordt verwacht ?

Mijn oudste dochter van bijna 8 lijkt het ook leuk om in een film of serie oid te komen, ook ben ik aan het kijken naar een castingbureau als model voor kinderkleding ed. Ik wil alleen zeker weten waarmee we dan in zee gaan, voor het geld doen we het zeker niet, wel voor de ervaring.

Fiorucci

Fiorucci

07-01-2011 om 16:10

Inge

http://www.anti-models.nl/
http://www.hebbes.nl/index.php?p=home
http://www.marthamojet.nl/
http://www.riedelcasting.com/
http://www.typtop.com/
Dit zijn betrouwbare bureaus waar je niks hoeft te betalen.
In welke korte film heeft ze gespeeld?

Tweets

Tweets

07-01-2011 om 22:12

Pelle

ja ik heb het gezien, hmm, ik ben toch huiverig, gesleep en gedoe, stress, hoge verwachtingen en spanningen en vooral afwijzingen. Hmm, ik vraag mij af of je kinderen daarmee moet confronteren

Inget

Inget

08-01-2011 om 00:01 Topicstarter

Fiorucci en sancy

bedankt voor de links van de casting bureaus. Ik ga me in deze verdiepen

De korte film draait vooralsnog alleen in onze woonplaats. Het leuke is dat ze gastlessen heeft gehad van "Rudolf" uit Spangas en "Taffie" uit Zoop

Inge

Sancy

Sancy

08-01-2011 om 11:32

Tweets

"En gaan die mensen leuk met die kinderen om tjidens opnames ? En is alles netjes geregeld en duidelijk van te voren gecommuniceerd wat er van het kind wordt verwacht ?"
Ja, dat vond ik wel. Dochter was uitgenodigd voor een auditie waar honderden meisjes waren uitgenodigd, maar het was allemaal heel goed geregeld. per groep van 12 gingen ze de auditie in, en werden gesplitst in 2 groepen van 6 die eerst op hun gemak gesteld werden, even mochten oefenen met wat kleine opdrachtjes en daarna werden er proefopnamen gemaakt. Het viel mij op dat de dames van de casting heel goed het tempo erin hielden maar toch echt individuele aandacht gaven aan ieder kind, en ze op een leuke, opbouwende en positieve manier benaderden. Er heerste een heel goede sfeer.
Het was een heel positieve ervaring voor mijn dochter, die toch licht faalangstig is.

Hmm

ze zit nu op musicalles, vindt dat erg leuk en in de zomer is de grote voorstelling, ik ben erg benieuwd hoe ze dat gaat beleven op school doet ze bij optredens niet vol mee, beetje verlegen voor vreemd publiek.

Ik zit ook te twijfelen of ik haar naast musical nog op klassiek ballet moet doen, om haar bewegingen wat verder op te krikken. Ze heeft ook een paar keer op toneelles mee gedaan (eens per maand, leuke mensen) maar dat vond ze te saai. Eerder zat ze ook op streetdance en ballet maar dat vond ze niet leuk genoeg (werd ook wel saai gegeven moet ik zeggen, veel wachten en wat tuttige juffen).

Ik heb haar inmiddels ingeschreven bij dat bureau en mocht ze uit zichzelf er ovreblijven door gaan dan kan ga ik dus mij verder orienteren op extra ballet of toch weer die toneellessen eens per maand. Ik vind haar namelijk wel talentvol qua expressie en ze vindt het erg leuk.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.