Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Bioscoopfilm-dilemma

Wie o wie is er naar de film Alvin & de Chipmunks the Squeakquel geweest?
Mijn zoontje (8 jaar) wil samen met z'n vriendje die ook 8 wordt, voor z'n kinderfeestje naar de bioscoop.
Hartstikke leuk, maar nu hebben ze de film waar ze naar toe wilden ('t Regent Gehaktballen) verschoven naar 16.00 uur ipv half 2. Valt ons hele schema in het water! De bedoeling was nl. half 2 naar de film en daarna naar de Mac. Leuk bedacht, kaartjes geschreven maar nu gaat de bioscoop lsatig doen. Ik vind om 16.00 uur naar de bioscoop veel te laat. Voordat je thuis bent is het 19.00 uur. Beetje laat voor een kinderfeestje (btw we hebben op de kaartjes vermeld van 12.00 - 17.00 uur).
Nu begrijpen jullie misschien mijn eerste vraag. De alternatieve film Alvin en the chipmunks begint om 13.30 uur. Mooie tijd, maar is het een leuke film en ook voor die leeftijd? Help, help!!

Groetjes,
MamaLevi

Hanne.

Hanne.

15-03-2010 om 11:10

Eerste mac dan film

Ken de beide films niet, maar als je nu eerst gaat eten en dan naar de film?

Mac om 15.00, 16.00 Fim, film is om 17.30 klaar, ben je om 18.00 thuis. Scheelt niet heel veel met je oorspronkelijke planning denk ik.

Overigens vind ik 19.00 thuis ook geen slechte optie, mits de uitgenodigde kinderen ook kunnen.

zomaar een naam

zomaar een naam

15-03-2010 om 11:35

Leuke film

Mijn dochter van 9 vond het een erg leuke film. Misschien kan je even deel een huren of van iemand lenen dan kan je kijken of hij die leuk vind. Ook op internet kan je vast wel een trailer van Alvin en de chipmunks vinden.
Heb je geen andere bioscoop in de buurt.

mirreke

mirreke

15-03-2010 om 12:07

Alvin juist saai

Ik ben er met vier kinderen tot 11 jaar heen geweest, en alleen jongste (5 jaar) vond het echt leuk. Ik vond het zelf een standaard spin-off met een niet denderend goed verhaal, en heb me tijdens de film zelfs zitten vervelen.
Het Regent Gehakballen daarentegen vond ik erg leuk, dreigend, spannend, en ook grappig.
Ik zou gewoon het omdraaien. Eerst naar de Mac, dan naar de leuke film!

Maylise

Maylise

15-03-2010 om 15:03

Alvin of omdraaien of 19h

Eigenlijk vind ik alle drie de opties wel kunnen. Alvin and the Chipmunks heb ik laatst gezien met drie kinderen tussen de 5 en 10. Die vonden het alle drie een leuke film.Het is inderdaad niet heel spannend of zo maar de kinderen vonden het wel grappig en hebben zich prima vermaakt. Het regent gehaktballen ken ik niet.

Echter als je zoon echt heel graag het regent gehaktballen zou willen zien zou ik daarvoor gaan. Ik vind 19h niet te laat voor een kinderfeestje zeker gezien de kinderen al gegeten hebben dus als ze thuis komen kunnen ze gelijk gaan slapen. Als je het echt te laat vind dan kan je het gewoon omdraaien. Het enige nadeel is dat je de Mac dan op lunchtijd moet doen (13h maximaal lijkt me) want anders hebben de kinderen al gegeten want ik denk dat de meesten tot 14h of later wachten met eten niet zal lukken. Dus dan heb je wel een tijdsgat tussen de Mac en de film. Dat is misschien wel onhandig. Hangt er ook vanaf of je vlakbij de Mac woont en dus tussendoor even naar huis kan gaan met de kinderen om daar even wat te spelen.

Maylise

Tango

Tango

15-03-2010 om 15:39

Alvin

Ik ben met mijn kinderen (5 en 8) jaar geweest naar Alvin en the Chipmunks en zij vonden het heel leuk. Vooral Tangodochter van 8, ook vriendinnetje van haar dat er bij was van dezelfde leeftijd vond het leuk. Later is Tangodochter nog geweest met een ander vriendinnetje dat het ook een leuke film vond. Zij zouden toen eerst naar Anubis gaan, maar omdat we daar veel reacties op hoorden dat het eng was, gingen ze naar The Chipmunks. Ik wist eigenlijk niet dat hij nu nog steeds draaide, want wij zijn al in januari geweest.
Ik zou er voor kiezen om naar die film te gaan. Maar ik ken de andere film ook niet hoor. Je moet anders de tijden zo gaan aanpassen en krijgt dan misschien weer negatieve reacties van ouders die dit toch te laat vinden. De andere film kun je altijd later nog met je zoon kijken in de bios of op dvd.

renske35

renske35

15-03-2010 om 19:00 Topicstarter

Nog 'n vraagje

Bedankt alvast voor al jullie reacties (wat is dat toch handig zo'n forum;-)
Wat mij opvalt dat diegene die het gezien hebben, meisjes waren... Ben er nog steeds niet helemaal uit. Zijn er nog meer reacties??
Gr. MamaLevi

Alvin

Hoi Renske,

Ik ben naar allebei de films geweest met mijn kinderen; twee jongens van 12 en 10 en een meisje van 7. Ze vonden ze allebei heel leuk, met een lichte voorkeur voor Alvin denk ik. Maar dat kan ook omdat ik die zelf leuker vond...

Tango

Tango

16-03-2010 om 21:53

Renske

Ik was wel met een jongen erbij hoor, maar die is 5 jaar, dus niet van jouw zoons leeftijd. Maar hij vond het wel een leuke film, zal er alleen nog niet alles van begrepen hebben.

renske35

renske35

17-03-2010 om 15:32 Topicstarter

Dank je wel

Voor alle reacties!
We gaan voor de oplossing van Hanne en gaan eerst naar de Mac en dan naar de film. Dan zijn we inderdaad rond zessen weer thuis. We hebben iedereen een kaartje gegeven met de aangepaste tijd, prima!
Groetjes,
MamaLevi

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.