Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Sientje

Sientje

25-04-2010 om 21:15

Boek fantasia leuk?

Ik zag bij de boekhandel het boek Fantasia staan. Ik ben even de naam van de schrijver kwijt. Maar mijn vraag heeft iemand dit boek en is het leuk?? Mijn 7 jarige dochter houdt van Harry Potter. Maar ze kan het nog niet lezen. Ik zoek iets wat een beetje hierop lijkt. Zou ze fantasia leuk vinden??? Is het een boek waar ze lang plezier van kan hebben?

Het is

van Geronimo Stilton. Dat vinden de meeste kinderen erg leuk. De boeken lezen makkelijk en er zijn ook leuke "extra's" in, zoals bladzijden met geur en puzzeltjes.

Marleen

Marleen

25-04-2010 om 21:44

Super

Zoon en vele klasgenootjes met hem vinden het super. Pas wel op met Fantasia deel 3 (geloof ik), daar zit een echte stinkpagina in. Maar het is echt heel leuk, met raadseltjes, geurbladzijdes, landkaarten etc. En ze kan een tijdje vooruit, en zijn heel erg veel geronimo Stilton boeken. Groetjes, MArleen

margje van dijk

margje van dijk

25-04-2010 om 23:05

Die boeken zijn hier bijna net zo'n hype als Harry Potter, maar dan voor een categorie jongere lezers. Nou, OK, Dolfje Weerwolfje scoort ook erg hoog.

Wij hebben een stuk of 3 of 4 van die boeken (ze zijn wel erg duur!), in principe gekocht voor jongste (7). Maar de andere twee (10 en 12) hebben ze net zo intensief gelezen, hoor. En niet een of twee keer, maar -tig keer.

Grappig detail: oudste leest op dit moment "Eerste liefde" van Toergenjev (!! - ideetje van zijn vader) en is dat momenteel letterlijk aan het verslinden. Terwijl hij het volgende moment weer Fantasia kan lezen, of een boek over dinosaurussen.

Kortom, ja: Fantasia is leuk, en de aanschaf waard, zeker als je nog meer kinderen hebt.

Margje

ayla

ayla

27-04-2010 om 08:58

Ook voor 6 jarige?

Dochter wil het boek graag hebben voor haar 6e verjaardag. We hebben al piratenplaneet met haar gelezen en dat vond ze erg leuk. Maar nu zag ik dat fantasia eigenlijk voor oudere kinderen is. Het is volgens mij ook veel dikker.

Primavera

Primavera

27-04-2010 om 09:55

Ja, ook voor 6-jarigen

Fantasia is ook prima geschikt voor jongere kinderen door al die gekleurde teksten, schema's en plaatjes. Het laat juist avi (en daaraan gekoppelde leeftijden) helemaal los en geeft gewoon teksten die leuk en interessant zijn ipv die kunstmatige eenvoudige teksten, die sommige kinderen juist ontzettend vervelend vinden. Ik ken menig kind dat tot lezen is gekomen door Geronimo Stilton boeken.
Groeten Primavera

vlinder72

vlinder72

27-04-2010 om 19:53

Fantasia. mwah.

Vond ik zelf niet zo heel erg leuk. In het begin is het leuk om voor te lezen maar vanaf de aardmannetjes had ik er wel genoeg van. Zeker toen het begon over milieu en meer van dat geneuzel. Fantasia heeft trouwens ook van die reukpagina's maar gelukkig niet zo vreselijk sterk. Ik heb in ieder geval niets vreemds in huis geroken. Pfff, wat zal je anders schrikken zeg. Wij zijn nu Reis in de tijd aan het lezen over dinosaurussen, Egypte en de Middeleeuwen. Bevalt veel beter dan Fantasia. Leuker om voor te lezen en ik merk dat mijn kinderen het ook leuker vinden. Mijn kinderen zijn 7 (hij leest Geronimo zelf), 6 en 4 jaar.

+ Slimme Brunette +

+ Slimme Brunette +

28-04-2010 om 01:05

Ik: mwah, dochter (6j): geweldig!

Ik heb het voorgelezen voor het slapen gaan en nu neust ze er zelf in, het is momenteel haar absolute favoriet, het boek moet ook mee naar bed (bij wijze van knuffel).

ayla

ayla

28-04-2010 om 09:18

Vlinder

ik heb reis door de tijd ook eens op gezocht en dat ziet er inderdaad ook heel leuk uit. Jammer is dat de boeken van geronimo gewoon niet te rkijgen zijn bj de bieb, altijd uitgeleend en door diverse mensen gereserveerd

Sientje

Sientje

28-04-2010 om 09:57

En.....

We hebben Fantasia voor dochter gekocht! Ze heeft net haar A diploma gehaald en daarom wou ik haar iets leuks geven. Wel een duur cadeau maar haar broertjes en zusjes gaan er hopelijk ook nog plezier van hebben. Dochter is er echt helemaal weg van. Wil er de hele tijd in lezen (kijken eigenlijk). Ook haar broertje van 5 is er helemaal weg van. Ik heb er nog niet eens uit voorgelezen... Maar het ziet er zo leuk uit dat ze er zo natuurlijk ook al zo veel plezier van hebben. Ik heb altijd de boeken van Richard Scarry voorgelezen. Dit was en is bij ons ook favoriet. Boeken over het dinosaurussen vinden ze ook leuk. Vlinder, Ik ga zeker kijken naar de boeken van Reis in de tijd. Mijn zoontje gaat binnenkort ook afzwemmen voor zijn A diploma. Dan is dat misschien iets voor hem. Bedankt allemaal.

vlinder72

vlinder72

28-04-2010 om 11:22

Reis in de tijd

is echt heel leuk. Mijn zoon is dino freak dus de informatie over de dino's was niet nieuw voor hem maar wel leuk om te lezen. Zeker omdat de verschillende tijdperken erin worden beschreven en de verschillende theorie├źn waarom de dino's zijn uitgestorven. Wij zijn nu bezig met Egypte. De piramide hebben ze net gehad en nu zitten ze op een bootje op de Nijl. Toen zwommen daar nog nijlpaarden. Mijn kinderen hebben ook de playmobil piramide dus het boek zorgt gelijk voor veel speelinspiratie.

ayla

ayla

28-04-2010 om 11:41

Staat op het lijstje

ik heb hem meteen op haar verjaardagslijstje erbij gezet;-)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.