Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Dendy Pearson

Dendy Pearson

05-05-2012 om 15:34

Boekendraadje

Hallo,

Voor mijn dochter van ruim 9 zoek ik weer nieuwe boeken om te bestellen. Ze leest graag en veel, maar niet te zware kost. Lena Lijstje was een hit, ze heeft vrijwel alles van Marjon Hoffman gelezen en nu is ze bezig in Ravelijn.
Ik zoek nu dus weer schrijvers/ titels die bij haar leessmaak passen. Wie helpt me op weg?

Dendy

dc

dc

06-05-2012 om 17:43

Monsterjacht?

Misschien de serie monsterjacht van Adam Blade? Mijn zoon is die aan het lezen en verslindt ze echt.

Archief

Kijk hier eens, niet zo heel lang geleden kwamen er redelijk wat tips op ongeveer dezelfde vraag. http://www.ouders.nl/cgi-bin/TMMforum/FRshowpost.cgi?actueel=0&archief=1&thread=173297&forum=7&post=2849835
Ik weet niet of ik mijn eigen tips erin had gezet, dus nog maar eens: ik las zelf met heel veel plezier de kostschoolboeken van Enid Blyton (Pitty en de Dolle Tweeling), de Olijke Tweeling van eeeeehhhhh hoeheetzeookweer, kom ik op terug. Allemaal echte meisjesboeken. Tes en Roel las ik ook graag, van Debbie de Jong. Arendsoog. Thea Beckman, zou ze dat al aankunnen? Kan ze ff vooruit. Of valt dat voor haar onder zware kost denk je? Zijn echt heel boeiende verhalen. Moderne boeken voor meisjes ken ik nog niet zo, mijn meisje is pas 5 ;-)
Olijke Tweeling is geschreven door Arja Peters, hoe kón ik het vergeten.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

06-05-2012 om 20:08

Enid blyton

Ik heb de kostschoolboeken van Enid Blyton nog steeds, heb ze laatst weer eens doorgelezen. Maar dochter vindt daar dus geen donder aan, net als de Kameleon-serie die we ook compleet hebben. Thea Beckman heb ik ook in huis, maar voor mijn gevoel is ze daar nog iets te jong voor.
Uit het archief heb ik al veel tips. De serie waarover dc schrijft zal ik straks eens opzoeken.

Dendy

De wilde kippen club

Mijn dochter heeft soortgelijke boeken gelezen als je opschreef. Ze is nu bezig in De Wilde Kipen Club van Cornelia Funke en vindt ze erg leuk

Oh en ...

De Mees Kees boeken van Mirjam Oldenhave worden hier "verslonden" (ook door mij, haha)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.