Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

rozenstruikje

rozenstruikje

02-12-2010 om 20:45

Bouwtijd safarihuis playmobil?

Ik heb voor mijn oudste van playmobil het safarihuis gekocht. Nu staat er op de doos: let op de opbouwtijd is 60 minuten. Heeft iemand dit al eens geprobeerd en klopt dat? Een uur lijkt me wel erg lang. Het gaat om een huis en veel spulletjes en diertjes maar die worden toch altijd kant-en-klaar geleverd bij playmobil?
Nu zit die doos nog dicht en het lijkt mij het leukste om die doos in te pakken en te geven. Dan heeft ze die doos om uit te pakken en kunnen we het huis samen opbouwen en kan ze alles zelf uit zakjes halen en stickertjes plakken. Dat vindt ze leuk. Maar een uur lang aan 1 playmobilhuis bouwen duurt haar weer te lang en eigenlijk vind ik dat ook te lang op een verjaardagsfeest. Dan heb ik genoeg andere dingen te doen zoals taart snijden, iedereen koffie inschenken, jongste vermaken want die zal vast jaloers worden.
Dus het alternatief is vantevoren openmaken, alles zelf opbouwen en zo inpakken dat het kant-en-klaar speelbaar is.
Iemand ervaring?

Rozenstruikje

Nasha 1st

Nasha 1st

02-12-2010 om 21:25

Welk nummer van playmobiel is dat?

Zoon heeft vorig jaar ook iets van safari gekregen en ik meen dat dat hetzelfde huis is als jij nu noemt maar dan moet ik het even zien. Ik weet dat ze wel lang bezig zijn geweest, oudste en zijn broer, met in elkaar zetten....

Annet

Annet

02-12-2010 om 21:31

Leuk huis!

Wij hebben 'm ook sinds een jaar geloof ik.
Ook wij bouwen nooit iets op de verjaardag zelf.
Als de nood hoog is, mogen er vast wat dieren uit de verpakking gehaald worden en dat is het dan.
Iets van tevoren in elkaar zetten deed ik alleen bij kleuters. Daarna niet meer want dan zijn ze oud genoeg om een dagje te wachten en is het veel te leuk om het samen te doen.
Wat ik nooit meer doe is samen met een vriendje laten opbouwen. Wij waren gelijk essentiële onderdelen kwijt, van die onderdelen die na het opbouwen nooit meer kunnen verdwijnen omdat ze dan goed vast zitten. Ook kinderen die op het feest komen, mogen geen lego of playmobiel alvast gaan bouwen.

Bennikki

Bennikki

02-12-2010 om 21:55

Ervaring hier

(en wij hebben hem ook maar geen idee hoe lang het in elkaar zetten duurde) Ervaring is dus dat er op elke verjaardag van de kinderen minstens 1 volwassene is die staat te popelen om Bennikkind te helpen met in elkaar zetten van lego dan wel playmobil. Eerlijk gezegd is de animo zó groot dat de volwassenen (2 opa's)soms aan het bouwen zijn terwijl Bennikind al naar bed is. (Dat gaat wel wat ver)
Zijn er andere volwassenen dan jij die het leuk vinden te helpen?
Groeten, veel plezier, Bennikki

Puck

Puck

02-12-2010 om 21:57

Playmobil is niet kant en klaar

Playmobil wordt allemaal prefab geleverd en is bepaald niet kant en klaar. Als er opstaat de de opbouwtijd een uur is kan je daar denk ik wel van uitgaan. Ik heb ooit de speeltuin opgebouwd en die kostte ook een uur en onlangs heb ik de school opgebouwd en dat heeft me een hele ochtend!!! gekost. Wel leuk om te doen overigens.

rozenstruikje

rozenstruikje

02-12-2010 om 22:38

Een dag wachten

Het is een goed idee om het op de verjaardag zelf in de doos op de kast te zetten. Maar ik denk zomaar dat dat drama's gaat opleveren. Ze is niet goed in geduld en dan een dag wachten met spelen met dit grote cadeau wat ze al best lang wil, ik denk dat dat teveel gevraagd is. Wij hebben deze regel namelijk niet dus die zou ik dan nu met verjaardag 7 moeten invoeren. Daarbij is het feest op zondag. Maandag en dinsdag werk ik en zijn we dus laat thuis. Dan is er echt geen tijd meer voor een uur opbouwtijd. Dan zou het pas woensdag worden en dat vind ik dan weer sneu. Ik zou zelf ook niet zo lang kunnen wachten.

Het is nummer 4826, een huis met daaronder een dierenhok en vooral veel spulletjes en diertjes.
Dan ga ik denk ik voor vooraf bouwen en dan opgebouwd inpakken en cadeau geven. Op de verjaardag komen niet zo veel mensen en weinig kinderen dus niet zoveel kans op kwijtraken. Het partijtje is een andere dag. Zeer weinig kans dat mijn ouders het huis met haar willen opbouwen.

Goh ik moet nog wel een en ander bedenken en voorbereiden, bedenk ik mij nu. Een feestje organiseren het weekend ervoor, doordeweeks verjaardag, weekend erna partijtje. Ik zie er bijna een beetje tegenop, een kinderverjaardag en dan ook zo vlak na sint en kerst en oud en nieuw. Hebben jullie dat ook wel met kinderverjaardagen of stel ik teveel eisen aan mezelf en maak ik het mezelf te lastig?

Rozenstruikje

Maxime.M

Maxime.M

02-12-2010 om 23:41

Past het dan nog in de doos

past het opgebouwd nog in de doos? Of pak je het dan los in?
Ik heb ooit eens een playmobiel vuilnisauto gekocht en om te voorkomen dat het een zooitje zou worden (ook met stickers plakken enzo) heb ik het zelf van te voren al helemaal mooi in elkaar gezet. Ik heb inderdaad wel eens speelgoed bij een ander verpest zien worden omdat stickers op verkeerde plekken geplakt werd of helemaal scheef, door de jarige of vriendjes...dat is zo zonde. Dus ik zou het alvast maken en desnoods maar een deel in de doos doen (als het in elkaar gezet niet past) en dan nog een los pakketje erbij.

tim

tim

03-12-2010 om 00:09

Wel opbouwen

ach ja, ik bouwde altijd alles van te voren op. Ik vond het hartstikke leuk om te doen en zoon kon meteen aan het spelen slaan. Hij vond/en vind het opbouwen helemaal niet leuk om te doen, maar het spelen wel. Geen Lego kind dus :-) maar met de playmobil kwamen de verhalen los

Hier

was dochter eergisteren jarig en heeft ook het safarihuis gekregen. Gewoon in de doos.
Dochter heeft de doos opengemaakt en met dieren gespeeld.
Huis op tafel gezet en in de loop van de dag opgebouwd. Duurt idd wel even, maar is erg leuk!

Tessa

Tihama

Tihama

03-12-2010 om 10:08

Wat gek

Het in-elkaar-zetten is toch deel van het spelen? Ik vind dat Playmobil juist niks meer aan als het al in elkaar zit.

Overigens: het is op zondag. Dan kun je het cadeau toch uren van te voren geven?
Ik neem niet aan dat de visite om 8 uur al op de stoep staat?

Tihama

Vic

Vic

03-12-2010 om 12:42

Lego

Wij hebben geloof ik wel ergens een lego-autootje in huis, maar verder niet. Ik word daar ook helemaal iebel van. Dochter demonteert het steeds, en dan ben ik weer een half uur bezig om het in elkaar te zetten. Die kleine onderdeeltjes raken ook aldoor kwijt.
Met playmobil is het makkelijk. Dat zit in een grote kist, en met een kwartiertje heb je alles neergezet (kinderboerderij, speeltuin, huis, kapsalon etc). Dochter heeft nu het zwembad gekregen, dat ga ik vanmiddag even in elkaar zetten.

Fiorucci

Fiorucci

03-12-2010 om 13:55

Ehm vic

Het in elkaar zetten van dat lego autootje is juist waar het bij lego om draait....:) Dat moet jij toch niet doen?

Maylise

Maylise

03-12-2010 om 14:33

In elkaar zetten juist leuk

Mijn kinderen hebben altijd veel plezier beleefd aan het inelkaar zetten van de playmobil. Ik denk dat mijn zoon het helemaal niet leuk zou vinden als ik dat zou doen.

Ik zou je dochter zondag ochtend bij het ontbijt het cadeau geven en dan kan ze het zelf in elkaar zetten (eventueel met een beetje hulp van jullie). Is er tijd genoeg voor de visite komt. Wachten met cadeautjes uitpakken tot de volgende dag heb ik nooit gedaan. Alleen tijdens het kinderfeestje hield ik dingen wel in de verpakking omdat het anders vaak chaos wordt. Zeker bij lego en zo.

Ik denk dat een uur wel aan de ruime kant is maar voor een ouder kind met veel playmobil ervaring maar afhankelijk hoe handig je dochter is met bouwen kan ik me voorstellen dat het voor jongere kinderen wel klopt.

Maxime.M

Maxime.M

03-12-2010 om 16:29

Ligt aan kind en leeftijd

Mijn zoontje wilde toen meteen met die playmobiel vuilniswagen spelen, hij had toen echt niet het geduld om dat ding in elkaar te zetten. (maar hij houdt ook niet van lego, dus het is geen bouwer zeg maar)

Nasha 1st

Nasha 1st

04-12-2010 om 14:25

Het is dezelfde inderdaad

Hij is erg leuk maar er zit best wat tijd in het opbouwen....

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.