Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Boven spelen ? en met wat dan?

Nu met de nieuwe bulk speelgoed vraag ik me af, spelen jullie kinderen vaak boven ? En wat staat er dan aan speelgoed op hun slaapkamer ?? Laatst kwam een vriendinnetje hier spelen bij mijn dochter (5 jr) en zij vond het raar dat ze beneden "moesten" spelen, zij had alleen speelgoed op haar eigen kamer...Hoe gaat het bij jullie ?

Judy

Hier

teken-en knutselspullen staan beneden. We hebben een ladenkast en die zit barstensvol met spelletjes, poppetjes en puzzels e.d. En de rest van het (vele) speelgoed en de pc voor oudste staan boven op de slaapkamers. Als ze daarmee willen spelen blijven ze boven, of ze nemen wat spullen mee naar beneden. Dat gaat 's avonds weer mee naar boven.
Als er vriendjes zijn zitten ze eigenlijk altijd of boven, of buiten. Lekker rustig ;-)
Mijn kinderen zijn trouwens 8, 5, en 2. De jongste speelt natuurlijk wel beneden.

Gedeeld

hoi
bij ons staan ook de teken- en knutselspullen beneden, aan een aparte tafel. Daarnaast hebben we de playmobil en lego beneden staan. Alle poppen-, barbie- en prinsessenspullen staan op hun kamers boven. ik heb het een beetje verdeeld, en met name de grote spullen boven staan.

ik vind het wel zo gezellig als ze ook vaak beneden spelen, lijkt me helemaal niet gezellig als ze altijd boven zijn?

Groetjes
Gruffalo

Sjillie

Sjillie

06-12-2008 om 17:26

Bij ons

ook verdeeld.

Houten fornuis met bijbehoren, lego en boerderij met toebehoren staan beneden net als knutsel en tekenspullen.

Bij zoon van 6 staat houten rails, Thomas de trein rails en alles wat erbij hoort bij hem op zijn kamer, net als de playmobiel en auto's.

dochter van 4 heeft poppen zowel boven als benden, verder op haar kamer wat auto's, houten rails en trein, my little pony en evi poppen.

In principe spelen ze met wat beneden staat ook beneden en wat boven staat boven, maar als ze overleggen kan er gewisseld worden met de kratten.

Gr Sjillie

Hier

voorlopig nog 1 kind en zij neemt regelmatig meisjes mee naar huis om te spelen. Spelletjes en knutsel/tekenspul/klei is n de woonkamer. De rest is op haar eigen kamer, lego, playmobiel, verkleedkleren (ook op zolder), knuffels, poppen, schoolbord. Verder kan ze ook de hele zolder gebruiken, dat is een rommelzolder met dekens en daar kunnen tenten gebouwd worden, dan zitten ze in een zelf gemaakte 'tent' met de zaklamp.

Ze mogen ook in de badkamer spelen maar dan moeten ze dat wel vragen, dan kunnen ze het poppenbadje vullen. In de zomer mogen ze ook buiten in de tuin met water spelen, dan doe ik de tuinslang aan en vul ik gieters en emmers. Verder op de stoep met de fiets en skelter, stoepkrijt, dekens, springtouw.

ik wil ze ook liever niet beneden hebben de hele tijd, ze moeten van mij vooral met elkaar spelen en mij niet te veel 'nodig hebben'. Als de baby er in de zomer is dan denk ik dat de woonkamer verboden terrein wordt als de baby slaapt zodat ze de rest van het huis wel als speelterrein kunnen gebruiken. Maar daar ben ik nog niet uit.

En hier

Ook inderdaad de teken- en knutselspullen en spelletjes beneden, verder voornamelijk het speelgoed van de jongste (21 maanden) en een houten kist met speelgoedjes waar ze alledrie mee kunnen spelen. O.a. dierentuin/boerderijdieren, wat stevigere grotere auto's, goedkope leesboekjes e.d.
De rest (playmobil, lego, barbies, racebaan, poppenspul) staat boven op de slaapkamer van de oudste 2, maar dat mag altijd naar beneden gehaald worden. Als er vriendjes en vriendinnetjes komen mogen ze wel boven spelen maar in deze tijd van het jaar is het bij ons boven bijna net zo koud als buiten en laat ik ze dus liever beneden spelen.

Mathilde

Mathilde

08-12-2008 om 10:25

Sinds kort

Boven staat bij ons alles behalve de knutsel-, teken-, en kleispullen. En de houten treinbaan staat beneden en de binnen-fietsjes. Oudste (5) speelt eigenlijk pas sinds een half jaar of zo met vriendinnetjes of met jongste (bijna 3) boven. Als ze met z'n 2-en thuis zijn, spelen ze het liefst waar wij zijn en slepen dan het benodigde spul erheen.
Mathilde

Chantelle

Chantelle

08-12-2008 om 11:18

Speelkamer

Wij hebben de luxe van een speelkamer beneden. Zo kan ik een beetje de boel in de gaten houden. Ik ben bang als ik boven de lego, Duplo en Playmobil neerzet dat elke avond alles door elkaar ligt.
Het enige wat nu boven ligt zijn de verkleedkleren. Als ze die kist op de kop hebben gezet lijkt er wel een bom ontploft te zijn in de slaapkamer, maar het is binen een minuut opgeruimd. Het leuke van de verkleedkleren boven is ook dat ze in allerlei creaties naar beneden komen...

Jjfay

Voor mijn meisje van vijf heb ik in de eetkamer haar houtenkeukje met toebehoren staan. De knutsel/frutsels/en een aantal spelletjes ook (de spelletjes en puzzels worden regelmatig afgewisseld met degene die boven in de kast staan) en wat boekjes ook. Voor de rest heeft ze een grote leuke en gezellige meidenkamer met een groot bed Queen kast vol met spelletjes en puzzels, verkleedkist, K3 microfoon/poppenhuis/barbiespullen/opmaakpop etc. groot spul staat eigenlijk allemaal op haar kamer. Dus daar speelt ze regelmatig; niet heeel lang want ze vind het bij mama erg gezellig maar dan neemt ze gewoon het eea mee naar beneden en dat gaat 'savonds weer naar boven.

Zo is het beneden leefbaar maar speelbaar maar niet overvol. Als er vriendinnetjes komen spelen dan gaan ze vaak naar boven... wat soms resulteerd tot een speelgoed ontploffing.. maar goed dat is opgeruimd. Maar ook met vriendinnetjes speelt ze wel beneden.

Klein huis

We hebben een vrij kleine woonkamer. Dus beneden 1 bak met speelgoed voor kleinste (net 1), loopwagen en kralending. Voor 4 jarige beneden hele dressoir vol met knutsel/tekenspul, spelletjes en al zijn boeken & 1 la voor zijn prullen.

4 jarige heeft kamer op zolder, speelt ie alleen mét kindjes, amper alleen. Hiervoor hadden we appartement met zijn kamer naast de woonkamer en toen speelde ie vaak in eigen kamer. Was ook heel dichtbij.

Ik ruim regelmatig tussendoor op en hij mag 1 bak naar beneden halen om te spelen (duplo, treinen etc). Dat weer opruimen en omruilen voor iets anders.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.