Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Peetje

Peetje

06-09-2010 om 10:57

Bovenbouwkamp - bonte avond - goocheltruc?

Hallo,

Binnenkort gaat zoon (10) op schoolkamp, hardstikke leuk en spannend! En natuurlijk is er ook een Bonte Avond, waar iedereen iets kan doen.
Op het vorige kamp heeft hij een goocheltruc gedaan en dit keer wil hij heel graag weer zoiets doen. Niet lang, niet ingewikkeld. maar wat dan..?
Is er misschien hier iemand die een tip heeft voor hem?

groeten,
Peetje

guera

guera

06-09-2010 om 13:20

Weer goochel

of mag het ook iets anders zijn? wat zoon hier hilarisch vindt om te doen is slow motion vechten. Heb je wel iemand anders nodig nog om mee te doen. Dus iemand geeft heel langzaam een 'nep vuist klap', de ander draait heel langzaam al gekken bekken trekkend zijn hoofd om etc. Het ziet er hilarisch uit.
Ook vindt hij pantomime dingen leuk om te doen.
Of ben je op zoek naar een simpele goocheltruc?
Hier doet de vliegende doek het altijd goed..... :)

Peetje

Peetje

06-09-2010 om 14:37

Guera...en instant sneeuw...

Hoi,

Ja, dat pantomime lijkt mij heel leuk, ik zal het vanmiddag voorstellen. Hem kennende vindt hij dat ook leuk, tot puntje bij paaltje komt want dan is het toch wel erg spannend: als het iets is dat langer dan 2 minuten duurt :-)).

En bedoel je met de vliegende doek soms de pollepel eronder? Die heeft hij de afgelopen twee jaar gedaan. Was 'n groot succes, maar de meesten kennen het nu wel (na het 2 keer op kamp gezien te hebben...).

Zonet vond ik wat over instantsneeuw; poeder dat (na toevoeging van water) verandert in sneeuw (nou ja, het lijkt er erg op; tis een polymeer).
Is ook behoorlijk goochel-achtig (en dan bv in een zoutbus doen en het omtoveren in sneeuw, of gewoon in een schaal en dan omkiepen... haha, ik ga helemaal los :-)).

Als je nog een simpele goocheltruc kent, hoor ik het heel graag!
groeten,
Peetje

Een simpele

Ik ken 1 simpele, korte goocheltruc die altijd weer leuk is.
Nodig: beker, stukjes spons, ijsblokjes, glas met een beetje water.
Voorbereiding: sponsjes onder in de beker, zodat ze er niet uitvallen, ijsblokjes erop.
Truc: doe het water in de beker, wacht even en keer hem om. Het water wordt opgenomen door de sponsjes en de ijsblokjes vallen in zijn hand.
Rara...., dat bevriest snel. Probeer hem eens uit, misschien vindt hij het wat.

Tirza G.

Tirza G.

06-09-2010 om 18:23

IJsblokjes

heb je volgens mij niet op een kamp :-)

Tirza

Oei

Ben bang dat je gelijk hebt Tirza.
Maar een koelkast met vriesvak...kun je ze maken. ;-)

Peetje

Peetje

07-09-2010 om 16:31

Er is een plan:

Hallo,

Bedankt voor het meedenken, helemaal fijn! Het volgens is zoon van plan (alleen of met klasgenoot, dat weet hij nog niet): hij gaat de ijsklontjestruc doen en neemt van huis zo'n plastic zakje mee waarin je ijsklontjes kunt maken (eten/drinken wordt op kamp verzorgd, dus er is vast een vriesvak oid) én spons ed. Maar wil eerst nog thuis oefenen (mag natuurlijk niet misgaan :-)).
Daarnaast heb ik van die magische sneeuw besteld (leek ons allemaal heel erg leuk) en ook dat gaat hij thuis eerst proberen (als het spul opdroogt kun je het erna weer gebruiken). Zie bv op: http://www.youtube.com/watch?v=euUit1ZE4nc.
En hij is nu aan het bedenken hoe hij dat dan in een truc kan gaan gebruiken... en dat gaan we vanavond bespreken... het wordt serieus aangepakt, dat blijkt wel :-)).

groeten,
Peetje (wil zelf wel op kamp :-))
Heel erg bedankt voor jullie meedenken

Peetje

Peetje

08-09-2010 om 17:48

Pelle; goed plan!

Hoi Pelle,

Bedankt voor je tips! Op deze manier komt er een "lijn" in de trucs in plaats van dat het één of twee op zich staande dingen zijn. Dat sneeuwspul lijkt op zout (het zou vandaag geleverd wroden, maar ik wacht nog... ligt ws samen met het andere pakje waar ik op wacht ergens gezellig :-)).
Plan is om de witte zoutpot leeg te halen (thuis) en die te gebruiken en ook alles van huis mee te nemen (en in een aparte tas anders is het kwijt voor de bonte avond begint).

En over het publiek uitstrooien, wat leuk... ik zie al die grote meiden al gillen :-).

nogmaals bedankt!
groeten,
Peetje

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.