Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

ayla

ayla

09-04-2010 om 09:56

Buitenspelen met oudere kinderen

wil het toch even kwijt Dochter van bijna 6 was deze week aan het buiten spelen. Ik was zelf niet thuis maar schoonmoeder was er. Ze was blijkbaar aan het spelen met wat oudere buurmeisjes en wat jongens die flink wat ouder zijn. Komt ze opeens helemaal van streek binnen. Blijkbaar hadden de jongens gezegd dat dochter als eerste van iedereen dood zou gaan. Schoonmoeder vertelde dat ze haar aan het plagen waren en dat het echt niet zo was maar ’s avonds begon ze er nog over. Waarom zeggen die jongens dat vroeg ze me. Ik kon die jongens wel wat doen. Ik snap dat het maar gewoon plagen is maar grrrr ik kon ze wel iets doen.

Laat gaan

Misschien was het wel een of ander dom spelletje. Mijn vierjarige zoon was laatst op de BSO in tranen uitgebarsten omdat grotere kinderen een of ander gek spelletje hadden bedacht waarin doodmaken een rol speelde. En zoon is niet zo hard, dus dat soort dingen is hem snel teveel. Gelukkig was het op de BSO, dus de juf heeft die grotere kinderen flink de mantel uitgeveegd en ze voor straf de poppenhoek laten opruimen. Maar ik ga ervan uit dat ze echt geen kwade bedoelingen hadden en gewoon niet beseften dat die kleintjes niet overal tegen kunnen. Hun inlevingsvermogen is natuurlijk ook nog niet optimaal ontwikkeld.

Dat je niet blij bent met die heren kan ik me wel voorstellen natuurlijk.

Groeten,

Temet

Ach ja

mijn dochter hangt ook regelmatig rond bij grotere kinderen (in de pauze school) en dan heb je dus wel eens dingen die zij niet begrijpt en niet goed aan kan voelen.

Ik denk dat je die jongens niet echt veel kwalijk kan nemen, die hebben zelf ook weer nog niet het vernmogen om te beseffen dat zo'n kleiner meisje niet alles invoelt.

Beetje afkappen dus, ze moeten vooral spelen met leeftijdsgenootjes is mijn standpunt, dan heb je veel minder van dit soort gedoe.

*bella*

*bella*

11-04-2010 om 23:56

Nee

Nee, kun je ze niet kwalijk nemen. Ik weet niet wat je bedoelt met ouder, maar zoon hier is 8, dochter 6 en er worden de raarste dingen gezegd. Of eigenlijk vind ik ze niet raar, want het zijn kinderen, ze zijn zoekende en soms worstelend en ook gewoon spelend en inventief enz enz. Dood is een belangrijk thema, logisch, hoe willen ze het anders ooit leren bevatten. Dus hier wordt ook bekeken wie eerder dood zal gaan vermoedelijk etc. Misschien had er net iemand een totaal verkeerde conclusie getrokken nav verkeerd geinterpreteerde informatie, iets stoms zoals kleine meisjes gaan eerder dood. Maar misschien was het wel plagen, dat kan natuurlijk ook. Stoer doen tov je vriendjes, kijk, ik krijg dat kleine meisje op de kast.
Hoe dan ook, ik zou niet gaan panikeren maar je dochter gewoon helpen. Help haar de zaken te relativeren en in perspectief te plaatsen. Het is goed dat ze dit leert want ze zal nog heel wat tegenkomen. Kinderen zeggen de raarste dingen en gedragen zich vaak raar. Hoe beter ze daar mee om leert gaan hoe beter dat voor haar is.
En vooral bij leeftijdsgenoten houden, mmhh, zoiets bedenk je alleen bij je oudste geloof ik. Bij een tweede kind weet je al dat dat onzin is. Hoewel ik het zelf ook niet altijd prettig vind dat dochter in groep 3 zit met groep 4 en 5 samen. Zij is ook heel begaan met wat allemaal speelt in groep 5 maar kan het soms niet helemaal plaatsen.

ayla

ayla

12-04-2010 om 09:19

Ik weet

dat ik er weinig aan kan doen. ik maak er ook geen drama van. Heb 's avonds nog een keer uitgelegd dat het onzin is en dat jongens haar gewoon aan het plagen waren.

Haar bij haar eigen leeftijd houden wordt moeilijk, er wonen hier veel kinderen van verschillende leeftijden en dochter heeft de laatste maanden een vorkeur opgevat voro de kinderen van een paar jaar ouder. Zo speelt ze heel graag met een meisje uit groep 4 terwijl ze zelf in groep 2 zit. In principe vind ik het prima want het gaat echt heel goed, moeilijke alleen is dat die kinderen vaak meer mogen. Stukken alleen fietsen, alleen de buurt door steppen en dat vinden we met hara nog niet zo fijn. Dat geeft wel regelmatig discussies thuis.

Maar betreffende jongens waren denk ik een jaar of 10

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.