Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

mijk

mijk

02-06-2010 om 14:51

Denken jullie even mee? zoon wil een mythbusterfeestje!

Zoonlief wordt 8 en had zijn zinnen gezet op een sportfeestje. Dat gaan we dus niet doen met ons mannetje dat nog helemaal niet zo goed tegen zijn verlies kan ;) Alternatief was dus het mythbusterfeestje. Zoon is groot fan en papa natuurkundige met een grote fantasie dus er kan veel..

Maar hoe kondig ik het feestje zo aan dat iedereen weet waar het over gaat? Is het raar om op de uitnodiging gewoon even een programmaomschrijving te doen...
En wat gaan we doen?

Iemand een cool idee? Stoer en veilig ;) En een idee hoe ik aan een buster kom ;)

Mijk

Ilva

Ilva

02-06-2010 om 15:05

Snorren

Koop in iedergeval smink en geef ze alleen een snor (en barret). hihi. Buster kan je misschien zelf maken. Benen en armen van panties gevult met kranten. Hoofd van papiermaché of een panty was voller gevuld. Wat oude kleding aangeven. En je hebt een buster. Niet zo stevig maar toch.
Volgens mij is er ook een site van mythbusters.

Leuk idee, laat je nog wel weten hoe het was. Misschien een idee voor volgend jaar hier. Onze mythbusterfan is net jarig geweest.

Carmen

Carmen

02-06-2010 om 15:42

Wat leuk!

Wat een geweldig idee!
Ik denk niet dat alle kinderen het programma kennen. Ik zou zelf een compilatie maken van een paar leuke mythes. Met begrijpelijke onderwerpen en niet te geweldadig (of juist wel, wat jij wil :-) Eerst de compilatie bekijken, tijdens het taart eten of zo. En daarna zelf aan de slag. Aan de slag waarmee? Dat weet ik nog niet. Ik ga er even over denken.
Of, ik denk even hardop, een DVD met een compilatie in de uitnodiging?

Carmen.

Leuk!

Die uitnodiging dat komt vast goed. Je moet idd een paar mythes verzinnen, die goed te testen zijn door 8-jarigen. Wat iig leuk is, is een colaflesraket maken. IngridT weet wel hoe dat moet geloof ik. Verder wat simpele andere proefjes: smelten marsmellows boven vuur? Hoeveel ringnibbits passen in je mond zonder ze te breken? Passen er echt 8 kinderen op één stoel? Nou ja dat soort werk.
Als je een camara hebt, wél filmpjes opnemen natuurlijk!!

C1000

Ze hebben nu bij ons bij de C1000 het grote experimentenboek. Daar staan een heleboel proefjes in die je na kunt doen. Misschien kan je daar wat dingen uit testen?

Hermiena

Hermiena

02-06-2010 om 21:59

Proefjes

Leuke proefjes kun je vinden op http://www.c3.nl/c3/nl/page443.asp en de mythes verzin je er gewoon omheen....

T&T

T&T

03-06-2010 om 10:29

Cool

Supercool idee trouwens... ik hou hem in gedachte voor als mijn zoon 8 wordt, die is helemaal mythbusters fan. (en extreme explosions, maar dat ga ik toch nog maar even niet zelf proberen)
groetjes, Tess

Wat leuk!

Dingen die je zelf kunt doen:
- eieren naar beneden gooien, in een zelfgemaakte "verpakking" in de hoop dat ze niet kapot vallen
- de mythe van de man die aan een plaat multiplex naar beneden zeilde, dit kun je met een pop doen en zelfgemaakte "parachutes".
- cola light en mentos
- telefoonboeken uit elkaar trekken (http://www.youtube.com/watch?v=AX_lCOjLCTo)
- duct tape special: wat te doen met duct tape?

mijk

mijk

13-06-2010 om 15:54

Voorbij: chaotisch maar geweldig!

IK zie tot mijn schrik dat ik nog niet eens bedankt had voor julliie geweldige ideeën. Vrijdag was het mythbusterfeestje. Omdat het ineens begon te gieten hebben we het eierengooien overgeslagen. Die vond ik zo briljant...

Wat hebben we wel gedaan:

De mythe van de man die met heliumballonnen de lucht in gaat. Balonnen opgeblazen en speelgoed er aan binden om te kijken wat we kunnen laten vliegen. Pop was te zwaar. Uiteindelijk speelgoedauto door de tuin laten zweven. Zijn ze echt eindeloos zoet meegeweest. Toen wat drinken en proberen hoe vaak ze papier konden vouwen.
A4 7 keer
wx paper 8 keer
mythbusters 11 keer

Colafontein.
Man had een vaatje stikstof van zijn werk meegenomen daarmee heeft hij bloemen stukgeslagen en buiten mist gemaakt.

Daarna ngo even zelf gekke stemmetjes maken met helium en het feestje zat er op.

Kinderen vonden het geweldig en zelf had ik het gevoel dat het nog veel mooier had gekund maar daar hadden we gewoon effe geen tijd en energie voor!

MIJK

Ilva

Ilva

15-06-2010 om 14:54

Leuk!

Wat fijn dat het zo leuk was Mijk. Geweldig als kinderen er over napraten met elkaar. Dan weet je dat het leuk was. Wij hadden laatst met behulp van een beamer en laptop een thuis bioscoop. Na afloop (de pizza zat nog in de oven) heb ik ze nog filmpjes van youtube laten uitkiezen. Wat een feest. Maar dat van mythbusters ga ik zeker onthouden voor volgend jaar.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.