Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Monica

Monica

12-09-2011 om 21:21

Dochter (7) wil niet slapen

Hallo allemaal!

Ik heb een probleem met mijn dochter van 7.
Ze wil niet slapen, maar wordt 's morgens wel altijd moe wakker, is humeurig en niet uit haar bed te krijgen.
's Avonds is het om half 8 bedtijd voor haar, ze mag dan nog even lezen als ze dat wilt. Maar vanaf ongeveer 8 uur komt ze steeds maar weer haar bed uit met allerlei smoesjes: "ik hoor een mug in mijn kamer", "er zit een haaltje aan mijn nagel", "ik heb buikpijn", "ik hoor rare geluiden" enz. Dit kan ze gewoon volhouden tot midden in de nacht!
Het is elke avond raak en het is niet zo dat ze onbenullige redenen gebruikt om naar ons toe te komen.

Soms heb ik het gevoel dat ik in een of andere val terecht ben gekomen. Want ik kan haar niet straffen of boos op haar worden, want stel dat haar "smoesjes" nou eens echt waar zijn... Maar aan de andere kant hou ik zelf ook helemaal geen tijd meer over voor een beetje ontspanning, want elk kwartier staat ze weer voor mijn neus!

Bij mijn jongste dochter (5) is dit gelukkig geen probleem, die leg je op bed en ze slaapt :-)

Heeft iemand een oplossing?

Alvast bedankt voor de reacties!

Groetjes,
Monica

Guinevere

Guinevere

12-09-2011 om 21:47

Later naar bed

Is dit altijd al zo geweest met haar?
Wat er zou kunnen spelen is dat ze juist te vróeg naar bed gestuurd wordt. Dat ze nog niet slaperig is. Probeer zelf maar eens te gaan slapen voordat je slaperig bent. Probeer haar eens wat later te laten gaan, onder voorwaarde dat ze daarna niet meer stoort.
Ik neem aan dat ze voor het slapen gaan een normaal rustig bedritueel krijgt natuurlijk, anders is dat de eerste stap.

De tip

Ik heb deze tip vaker gegeven, met succes: het boekje Relax Kids. Er staan korte meditatie-sprookjes in. Door rustig zo'n verhaal voor te lezen ontspant je dochter en daarna gaat het in slaap vallen veel makkelijker. Mijn dochter van bijna 10 heeft er enorm veel aan gehad en zo af en toe vraagt ze nog om een Relax-kidsje :-)

100%mama

100%mama

13-09-2011 om 12:25

Maar

reageer jij op haar als ze haar bed uitkomt of pak je haar hand en leg je haar zonder wat te zeggen terug in bed....

Hier ook een tijdlang gehad met zoon (7), de mooiste smoezen kwamen te voorschijn, zo knap gevonden dat we er eigenlijk om moesten lachen (natuurlijk niet gedaan, hihi). Uiteindelijk zijn we gewoon naar hem toe gelopen, hebben gezegt "nu is het bedtijd" en terug in bed gelegd. Duurt een paar avonden, maar als er niet meer gereageerd wordt merk je al snel dat ze het "opgeven".

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.