Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

sabje

sabje

25-03-2010 om 16:39

Dochter doet haar eigen zin met speelafspraakjes

Dochterlief van 6,5 neemt regelmatig een vriendinnetje mee om te spelen.Prima maar vooral als het mooi weer is en dochterlief wil buitenspelen gaat ze daar haar eigen gang met de vriendjes die bij ons in de buurt wonen.
Het vriendinnetje laat ze dan een beetje links liggen ze mag meedoen als ze doet wat dochterlief wil.
Net ook vriendinnetje wou binnen spelen dochterlief niet die wou buitenspelen. Ze komen er niet uit dus ik zeg ieder kiest een half uur.Dus ze gaan eerst een half uur buiten spelen lees ze doen allebei wat anders vriendin speelt alleen en dochterlief zit bij de andere vriendjes. na een half uur komt vriendinnetje dochter wil niet binnen.Dus ik roep haar en zeg wat we hebben afgesproken boos in tranen want ze speelt nooit buiten (echt wel lees elke dag).Ik zeg dat het ook niet aardig is tegeover het vriendinnetje die voelt zich niet welkom.Maar goed na 5 min mopperen zijn ze toch boven aan het spelen.
Maar goed hoe ga ik hier mee om ik vind het n.l,helemaal niet aardig van dochterlief.Op het moment zelf vind ze het echt leuk om met het vriendinnetje te spelen maar als die er is is de lol er vanaf lijkt wel.
Dus graag tips of zoiets.

maan.

maan.

25-03-2010 om 17:17

Andersom

Mijn dochter heeft die situatie ook gehad met een vriendinnetje.. vriendinnetje wilde afspreken ze hadden zelfs al bepaald wat ze wilden gaan doen (een binnen-iets) nee hoor komen ze bij haar thuis wil vriendinnetje dus buitenspelen met een buurmeisje.. dochter is toen gaan schommelen maar moest toen van vriendinnetje van de schommel af want zij wilde met buurmeisje schommelen. Oké ik hoor het verhaal van één kant maar bij ophalen bevestigde moeder inderdaad dat mijn dochter er maar een beetje voor spek en bonen bij was geweest..

Met dit meisje wilde dochter dus nooit meer afspreken. Meisje is daar later boos om geworden, is ruzie geworden en nu zijn ze helemaal geen vriendinnen meer.

vader

vader

26-03-2010 om 06:20

Goed zo!

Kennelijk moet jouw dochter hier nog iets leren. en dat doe je zo dan toch heel goed? Je kunt ook proberen een plan te maken als jouw dochter een speelafspraak heeft: bijvoorbeeld dat je ze meeneemt naar het bos, een park of een andere speeltuin waar ze alleen elkaar kennen? Dus: helemaal zelf kiezen lukt nog niet op een 'sociale' manier, dan help je ze en daarmee leren ze!
Vader

Pleun

Pleun

26-03-2010 om 07:18

Ook zo

ik hanteer ook vaak de regel zoals jij doet. Een half uur Marietje's voorkeur en een half uur Pietje's voorkeur.
Daarbij weten we inmiddels ook precies welke kinderen niet van buiten spelen houden. Mijn dochter spreekt ook op mooi weer dagen liever niet met deze vriendinnetjes af. Juist omdat ze dan het liefst de hele middag buiten speelt. Op regenachtige dagen kan ze juist weer heel leuk spelen met zo'n vriendinnetje, misschien ook iets om te onthouden?

sabje

sabje

26-03-2010 om 14:43

Misschien wel een goeie

door als het mooi weer is erop te wijzen dat ze heel graag buiten speelt en dus niet een vriendinnetje kiest die liever binnen speelt.
Nu nog zorgen dat ze na een half uur haar zin ook de zin van het vriendinnetje gaat doen maar goed dat komt ook wel vast goed.

Inge M

Inge M

26-03-2010 om 15:37

Laat je dochter het tweede half uur kiezen (en niet andersom)

Dan is dat probleem er niet.
Ik laat meestal het meest overheersende kind het laatst kiezen. Uiteraard vermeld ik de reden niet.

Jesse_1

Jesse_1

26-03-2010 om 21:39

En vooraf zeggen

Onze jongste (nu nog 5) heeft er ook een handje van. Meestal zie ik van tevoren al aan hem dat hij een niet-coöperatieve bui heeft en als hij wil gaan afspreken, waarschuw ik hem dat hij dan ook echt samen met dat vriendje moet gaan spelen.
Dat komt misschien niet zo leuk over op het vriendje/de ouder daarvan, maar een vriendje waar niet mee gespeeld wordt in huis is ook niet zo leuk (en dan vooral niet voor vriendje)...
Jesse

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.