Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Dochter is onaardig geweest, is het echt erg?

Toen ik vanmiddag mijn kinderen om 12:15u van school ging halen stond ik met de moeder van een klasgenoot te praten. Onze kinderen zitten in groep 3. Een moeder van een meisje van groep 2 kwam op ons af. Op de manier waarop wist ik al dat ze niet zomaar kwam.

Wat was er gebeurd, mijn dochter zou haar dochter gezegd hebben "peuter" en klasgenootje van mijn dochter had erom moeten lachen.
Op dat moment kwamen mijn dochter en haar klasgenootje net aangelopen.

Moeder van het klasgnootje vroeg op een luchtige manier wat er gebeurd was.Wat blijkt: groep 3 mocht langer buiten spelen. Groepen 1 en 2 waren ook buiten. Groep 3 moest eerder dan groep 1 en 2 naar binnen. Dat meisje uit groep 2 heeft tegen mijn dochter en klasgenootje gezegd dat hun lekker naar binnen moesten en zijn nog buiten mocht blijven. Hierop heeft mijn dochter gereageerd dat dat is omdat zij nog een peuter is en zijn de dames giegelend weg gelopen.

Alle 3 de dames beamen dat het zo is gegaan. De moeder van het groep 2 meisje is echt boos!
Moeder van klasgenoot weet niet wat ze ermee aan moet. Ik heb zoiets van het is niet netjes om peuter te zeggen en heb dat mijn dochter ook gezegd en verder vind ik dat de dames het zelf maar moeten regelen.
(de 3 dames hebben vorig jaar veel samen buiten gespeeld in de kleutergroep.)

Wat vinden jullie?

Gr Pham

m ik

m ik

29-09-2010 om 17:12

Ach

als ik het zo bergijp was het een beetje over en weer. Meisje groep 2 zegt iets op een treiter(?) toon en daar wordt op gereageerd. Om daar nou zo moeilijk over te doen en zo boos te zijn op de 2 anderen? Nou nee, beetje overdreven.
En het was dan ook wel juist geweest van die moeder dat zij ook iets had gezegd van het is niet leuk om te zeggen "dat hun lekker naar binnen moesten en zijn nog buiten mocht blijven"

Ipje

Ipje

29-09-2010 om 18:08

Die gaat t nog lastig krijgen

Die moeder gaat het nog knap lastig krijgen als ze zich hier al door van de wijs laat brengen.

En die dochter gaat het ook nog moeilijk krijgen met een moeder die haar wil overbeschermen.

Succes

Bastet

Bastet

29-09-2010 om 18:47

Ohje

Die moeder weet half niet wat een haaienpinnen meiden kunnen zijn onderling.Hele drama's spelen zich af,en zodra jij het verhaal snapt en dochter wil adviseren,zijn ze al weer aan het afspreken.Daarbij,het gebeurt op school,dan moet je het ook daar laten.Aan de meoeder de schone taak kinderen te leren dat je geen drama moet maken van ieder akkefietje,dat vinden plagers alleen maar leuk.....
Bastet

Fianna

Fianna

29-09-2010 om 20:26

Tja

Wie de bal kaatst. Haar dochter begon, als we toch kinderachtig willen zijn.
Mijn hemel dat ouders zich daar mee bemoeien. Dit hoort bij opgroeien hoor! Zo creeer je natuurlijk wel huilenbalken en klikspaans.

Tirza G.

Tirza G.

29-09-2010 om 20:31

Kleuters

Dit hoort enorm bij kleutergedrag. Kleuters zijn bezig hun geweten te ontwikkelen en de regels te doorgronden. Kleuters checken 10 keer in het uur bij een volwassene of iets al dan niet klopt. Juf! Hij Pakt Zomaar De Schaar! Dat Mag Niet He?????? En dan hoeft juf alleen maar te zeggen: als je de schaar wilt pakken moet je dat altijd eerst even vragen. En klaar is kleuter. Het klopt weer.
Sociaal gedrag is nog veel lastiger. Uitschelden/uitlachen mag niet, daar raken ze langzaam van doordrongen. En dus wordt dat constant afgecheckt. Zij Zei Peuter Tegen Mij!!! Nou, dat is niet erg aardig - zegt de volwassene dan. En klaar is kleuter. Behalve als die volwassene haar eigen moeder is :-)

Tirza

Pham

Pham

29-09-2010 om 20:53 Topicstarter

Reacties

Bedankt voor de reacties. Heb het dus goed opgelost.

Heb het aan hubbie verteld en die zei al, gelukkig is dat meisje nog lang geen brugpieper!
Hubbie was ook erg verbaasd dat moeder naar die andere moeder en mij kwam. Het is op school, onder schooltijd gebeurt (dinsdag, gisteren dus.)

Gr Pham

Laminaat

Laminaat

29-09-2010 om 22:48

Sukkel

Pham,

Het is zo moeilijk om te weten wat erg is om te zeggen en wat niet. Mijn zoon kwam op die leeftijd een keer uit school met de mededeling dat een vriendje van hem heel erg gepest werd. Toen ik vroeg naar de toedracht, bleek dat een ander kindje het vriendje "sukkel" had genoemd. Ik vond dat niet zo naar klinken. Maar nadat ik wat vaker op het schoolplein na schooltijd had rondgehangen, bleek dat sukkel echt Het Scheldwoord was. Iets wat je echt alleen heel gemeen en gemeend zegt. Tja, en als alle kinderen dat zo ervaren, dan Is het ook een scheldwoord en mag het van mij niet. Dan zijn excuses op hun plaats. Ze noemden in de kleuterklassen elkaar ook soms baby, en dat was iets waar de juf ook steeds erg fel op reageerde ("babies zitten op de creche. Hier op school zijn geen babies!")
Kortom, het kan best zijn dat je dochter welbewust iets echt heel gemeens heeft gezegd. Ik zou er toch nog eens met haar over praten.
Groetjes,
Laminaat

Jessica de Vries

Jessica de Vries

30-09-2010 om 08:01

Moeder maakt zich druk om niks

Dat die moeder zich daar druk over maakt zeg... nou dan staat haar nog wat te wachten als dit al een reden is om boos te worden. Kinderen zijn nu eenmaal niet altijd aardig en beleefd tegen elkaar maar dit stelt niks voor en is gewoon een beetje over en weer sarren, echt niks om je druk over te maken. Mijn zoon (nu 10) heeft een meisje uit zijn klas ook weleens voor trut uitgescholden en daar belde haar moeder mij toen over en ging compleet over de rooie want haar dochter was daar helemaal kapot van. Vervelend dat ze zich rot voelde maar dan ben je wel gauw van slag. Ik vind dat je het goed hebt afgehandeld: beide partijen aanhoren, even toespreken en verder laten regelen.

nyed

nyed

30-09-2010 om 10:11

Nee helemaal niet erg

Ik moet hier eigenlijk wel om lachen, vind er eigenlijk niks ergs aan, de ene maakt een opmerking en de andere zegt wat terug. Ik maak me om dit soort dingen nooit druk kinderen zeggen zoveel. Wel erg dat die moeder zo hoog van de toren blaast beetje erg overdreven.

Goh

nog nooit meegemaakt. Volgens mij heb je nu toch goed gereageerd, pesten is niet leuk ongeacht wat er nu precies gezegd wordt etc, klaar. En de dag na zo'n incidentje spelen ze weer samen is mijn ervaring.

Starry Night

Starry Night

30-09-2010 om 10:49

Arme moeder

Ze gaat het nog zwaar krijgen, als ze zich hier al druk om maakt;-)

Puck

Puck

30-09-2010 om 11:44

En arm kind

Met zo'n moeder die als een bok op de haverkist springt bij het minste of geringste.
En verder heb ik geleerd dat je als je er niet zelf bij bent geweest je al helemaal voorzichtig moet zijn met verklaringen van kinderen. Hoe vaak ik al niet heb meegemaakt dat er dingen verdraaid werden door het klagende kind of dat dingen gewoon heel anders over kwamen dan bedoeld.

Fianna

Fianna

30-09-2010 om 11:48

Laminaat

Kan best hoor, mijn zoon is ook een paar keer voor sukkel uitgemaakt en dat vond hij ook erg.
Maar 2 dingen:
ten eerste vind ik dat je je kind weerbaar moet maken door het te leren daar niet zo zwaar aan te tillen (ik heb het over incidenten, niet over continu pesten, en dit geval lijkt een incident)
ten tweede vind ik dat dat meisje zo'n reactie uitlokt door te zeggen dat zij nog lekker buiten mogen spelen:

'Dat meisje uit groep 2 heeft tegen mijn dochter en klasgenootje gezegd dat hun lekker naar binnen moesten en zijn nog buiten mocht blijven. Hierop heeft mijn dochter gereageerd dat dat is omdat zij nog een peuter is en zijn de dames giegelend weg gelopen.'

Een kinderachtige opmerking veroorzaakt een kinderachtige reactie. Gaat mij echt veel te ver dat de moeder zich er mee bemoeit en boos wordt op dochter van Pham. ik vind het krankzinnig. wat mij betreft vraagt dat meisje om zo'n opmerking na wat ze zelf zei en hoort dit toch echt bij groter worden. Ik vind dit echt niks met pesten te maken hebben.

emma43

emma43

30-09-2010 om 13:27

Jemig

Dit gebeurt met kinderen onder elkaar.Het was een reaktie op een nare opmerking.Het klinkt dan misschien wel niet aardig dat je dochter dit zei,maar wees blij dat ze reageerd en voor zichzelf opkomt.Ik heb 2 gevoelige kinderen,te gevoelig,niet fijn.Die zouden op die leeftijd onder de indruk geweest zijn van de opmerking van het peutermeisje.Dan zou de reaktie geweest kunnen zijn:Mam,wij moesten eerder naar binnen en toen zei.......dat zij nog lekker buiten mocht blijven en ik niet.Dat is toch gemeen,dat mag je toch niet zeggen???Snap je,wat ik bedoel.Je dochter heeft volgens mij prima gerageerd.Dat andere meisje mag ook leren dat als zij iets zegt dat ze een reaktie terug kan krijgen.Er wordt zo vaak iets gezegd,zolang het geen pesten wordt,moeten kinderen toch leren daar mee om te gaan.Het wordt alleen nog maar erger ,hoor.Ik heb mijn kinderen juist moeten leren dat het soms nodig is om onaardig te zijn,je kunt niet alijd aardig zijn.
Nee,hoor ,maak je niet druk,in principe was het andere meisje ook niet aarig en kwam jouw dochter voor zichzelf op.Prima gedaan.En pas op voor ouders die de fouten van hun eigen kind niet zien alleen die van een ander.

Pham

Pham

30-09-2010 om 22:22 Topicstarter

Thanx

voor de reacties.

Heb vanmorgen nog de moeder van klasgenootje van mijn dochter gesproken en zij laat het nu gelukkig ook varen. Gisteren wist ze echt niet wat ze ermee moest.

Voor mij is het ook klaar. Heb dochter gezegd dat haar rol niet aardig is en daar is zijzelf verantwoordelijk voor. Heb het niet boos gezegd, dochter is er ook nuchter onder en is het allang vergeten. En dat gaan moeder van klasgenootje en ik ook doen!

En zoals iemand al zei, uit verhalen van dochter begrijp ik dat er vanmiddag weer samen met groep 1, 2 en 3 gespeeld is en de 3 dames alweer samen speelden!

Gr Pham

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.