Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Zus

Zus

07-08-2011 om 17:54

Dochter kan nog steeds geen klok kijken!

Hallo,
Mijn dochter van ruim 8 jaar, gaat nu naar groep 6, kan nog steeds niet goed klok kijken. Ik heb het haar op verschillende manieren uitgelegd, veel geoefend (steeds mijn horloge geven) en met een website, maar ze moet er steeds zo hard over nadenken. Ze haalt bijvoorbeeld ook door elkaar wat de grote wijzer en de kleine wijzer aangeven, wat voor en over is. Ik vind het zo vreemd, omdat ze ook verder wel een normale intelligentie heeft, wel mild dyslectisch.
Wie heeft de gouden tip waardoor het nou eens 'klikt' bij haar hoe dat klokkijken moet?? Ze kan het zelf niet uitstaan dat ze het niet kan, ze is dus wel gemotiveerd.

Digitaal?

Mijn dyslectische dochter heeft ook heel veel moeite met klokkijken op een klok met wijzers. Maar op een digitale klok ziet ze wel in één oogopslag hoe laat het is.

skik

Zus

Zus

07-08-2011 om 19:34

Wat fijn die herkenning!

Ik heb geen idee of ze het digitaal makkelijker vindt, zal het eens proberen. Het lijkt erop dat het wel met de dyslexie te maken heeft? Ze heeft, net als Pelle's zoon, ook enorme moeite met de tafels onthouden, voor langer dan een dag dan :-) Ik hoop steeds dat het iets simpels is wat ze niet snapt en dat er een moment moet komen waarop ze het ineens door heeft of zoiets. Als ik jullie nu hoor, lijkt het toch meer een kwestie van volharding en oefening. Ik oefen met haar op deze site http://www.kedg.nl/mont/klok.html en ik ga de tip van Pelle eens proberen, eerst de grote wijzer oefenen en dan de kleine, wie weet.

Tineke

Tineke

08-08-2011 om 08:58

Hier ook :)

Alleen is dochter al 16. Alles is geprobeerd en meer. Dus ik heb geen tips. Wel heeft dochter inmiddels een dyscalculie-verklaring.
Op haar mobiel heeft ze de tijdsaanduiding staat op 12 uur, dus bijv. 19 uur heet dan gewoon 7 uur. Dat scheelt wel iets.

lowski

lowski

08-08-2011 om 10:09

Die van mij ook

En ik zelf vind dat gedoe met die wijzers ook nog steeds maar niets. Ik moet er altijd over nadenken, en dat na 30 jaar oefenen :-/ Misschien dat ik het daarom ook nauwelijks kan uitleggen. Eigenlijk is het gewoon niet logisch...

Om het geheel wat in perspectief te plaatsen:

http://www.youtube.com/watch?v=0QVPUIRGthI

:-)

Zus

Zus

08-08-2011 om 20:35

Grappig

Leuk filmpje inderdaad, ook heel herkenbaar wat betreft proberen iets uit te leggen dat eigenlijk helemaal niet logisch is, haha.
Ik wist niet dat het niet ongewoon was als kinderen boven de 8 nog moeite hebben met klok kijken. Ik dacht dat ik iets cruciaals vergat uit te leggen of zo. Daarom ben ik blij met jullie reacties.

Nog sterker

Onze 23 (!!!) jarige heeft nog altijd (veel)moeite met: klok kijken, tafels, volgorde van de dagen van de week en de maanden. Maar hij een universitaire studie afgesloten waarin hij nog 2 jaar wiskunde heeft gevolgd. Hij heeft deze "gemissen" vaak op een of andere slimme wijze kunnen camoufleren. Niet altijd natuurlijk en nu mist hij nog weleens een bus, trein of zelfs vliegtuig :o)

Tango

Tango

09-08-2011 om 11:31

Hier ook

Tangodochter was ook erg laat met (wijzer)klok kijken. Digitaal lukte wel goed. De hele en halve uren lukte wel, maar verder eigenlijk niet. Op school was er ook niet echt veel aandacht voor, volgens mij. Op haar rapport stond gewoon dat ze het kon. We hebben wel een poosje intensief geoefend en toen had ze het door. Ik denk dat ze 8 of 9 was toen.
Tangozoon is er weer heel slim in, die kan met nu 6 jaar al digitaal en analoog klokkijken. Hij zegt het nog niet altijd helemaal goed, maar het inzicht heeft hij zeker.

Lowski, briljant filmpje!

Geweldig, ik heb hem gelijk naar mijn ouders gestuurd.... Ik heb er zelf ook jaren over gedaan om te leren klokkijken.
Mijn zonen kunnen wel klokkijken, maar oudste (13) heeft nog steeds helemaal geen idee hoe het zit met maanden en jaargetijden.
Dank Shonagh, voor je posting. Je kunt er dus zelfs de uni mee doorlopen ;)

Anoniempje2

Anoniempje2

09-08-2011 om 20:37

Linkje

Vv
Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Anoniempje2

Anoniempje2

09-08-2011 om 20:37

Sorry ging even verkeerd ;-)

Foutje

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Zus

Zus

10-08-2011 om 22:20

Inderdaad

Leuk te lezen dat het niet perse een mooie schoolcarriere in de weg hoeft te zitten (zolang je op tijd op school kunt komen :-)
Voor mijzelf is het klokkijken zo logisch en zonder nadenken, dat ik het erg lastig vond om het uit te leggen. Bij mijn oudste ging het ook makkelijk: die gaf ik op een gegeven moment een horloge en na een dag kon ze klokkijken.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.