Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Maartje70

Maartje70

02-04-2011 om 22:51

Dochter van 4 lastiggevallen.......

Elke week ga ik met mijn drie kinderen naar hun sportclub. De twee oudste gaan dan eerst gymen en de jongste speelt in de kantine bij mij en ook in een leeg gymzaal waar ook andere kinderen spelen. Nu is het volgende gebeurd. Ik ben bezig mijn twee oudere kinderen te helpen met omkleden en iets te eten geven. Daarna loop ik naar de gymzaal waar dochter van 4 speelt om te kijken of ze oke is. Daar zie ik een van de oudere jongens (10 a 11 jaar oud) op mijn dochters rug liggen op een gymmat. Wat gebeurd hier vraag ik nog? De jongen zegt "niets hoor ik laat alleen mijn Nintendo zien". Ik ben nog te verbaast om echt een conclusie te trekken. Terwijl ik nog in twijfel ben van wat ik gezien heb roept mijn oudste dochter me dus ik loop even weg, kom ik terug na een minuut ongeveer. Hoor ik een van de aanwezige jongens roepen. "Snel daar komt d'r moeder". Dit bij elkaar opgeteld weet ik zeker wat er gaande is. Ik vraag dochter van 4 op de terugweg naar huis wat er is gebeurd. Zij zegt dat de grote jongens om de buurt op haar gingen liggen. De mamma's mogen het niet weten zeggen de grote jongens (er waren 4 jongens aanwezig) Ik heb gezegd tegen dochter dat ik het goed vind dat ze het toch aan mij verteld. Verder natuurlijk gecheckt of dit vaker gebeurd is en of dit alles was. Ja, gelukkig was het maar 1 keer gebeurd en alleen dat. (hoop ik)

Natuurlijk ga ik haar niet meer daar laten spelen. Ook mijn twee oudere kinderen niet. Ik vertrouw dit groepje jongens nu niet meer.

Maar nu het volgende. Wat zouden jullie verder doen. De jongens erop aanspreken natuurlijk. De ouders ook inlichten zo ja wat zeg ik dan? Ik vind het wel moeilijk.
Het is niet zo zeer dat het nou heel erg is wat er gebeurd is maar ik realiseer me wel wat er kan gebeuren en hoe kwetsbaar mijn kleine meid eigenlijk is. Ik vind het ook zo stiekem van die grote knullen. Zeker omdat ze steeds vragen of ze op mijn dochter mogen passen. Wij letten wel op haar. Getver ik word hier echt misselijk van. Wat zouden jullie doen?

Wel vervelend

Je kunt je dochter daar dus echt geen moment alleen laten. En ik zou de leiding daar attenderen op dit gedrag.

Ik snap niet

ik snap niet zo goed waarom je je dochter niet meteen vroeg wat er gebeurt is zodat je direct de jongens kon aanspreken?
achteraf is er weinig te zeggen denk ik, zoveel is er niet gebeurd. maar op het moment zelf zou ik de jongens te kennen geven dat je niet accepteerd zoals ze met een meisje omgaan

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.