Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

lola

lola

31-08-2011 om 11:04

Dochter wil papa niet

Hallo

Mijn dochter is bijna vier en heeft nogal een temperamentje. De laatste tijd wil ze niet meer door papa uit bed gehaald worden. Ze gaat dan vreselijk nukkig doen, en zodra ik kom is het weer prima. Vannacht weer een drama: ze werd wakker, manlief er heen en dochter helemaal over de zeik! Gillen, krijsen, en niet tot bedaren te brengen. Totdat mijn man haar uiteindelijk bij mij bracht, toen werd ze gelijk stil. Ik haar weer in bed gelegd, zonder er iets van te zeggen overigens, en ze sliep weer in.
Aan de ene kant denk ik dat het gewoon weer een fase is (wordt een running line zo onderhand...), en dat het vanzelf wel weer overgaat, maar het duurt nu al weken (maanden?) en ik vind het wel erg vervelend. Ik kan niet bedenken waarom het misgaat: hij is lief, geduldig enz enz.
Herkent iemand dit?
Groetjes

Polly Shearman

Polly Shearman

31-08-2011 om 12:11

Zolang

jij het over blijft nemen van je man, krijgt dochter steeds de bevestiging dat mama het idd beter doet, je neemt het immers over.
Niet meer doen dus!!

Maak anders een schema: op maandag, woensdag en vrijdag word ze door mama naar bed gebracht op de andere dagen door papa.
En dan mag ze best moeilijk doen, wat zij wil, maar ze kan nukkig doen wat ze wil en drammen hoe ze wil. Maar papa dag is papa dag en dan brengt HIJ haar naar bed, of ze wil of niet.

Het went wel... papa is geweldig, en mama is niet leuker, of beter, dus daar doet ze het maar mee... komt wel goed hoor.

groet, pol

dc

dc

31-08-2011 om 12:19

Grenzen

Lijkt me gevalletje van dat je man niet te geduldig moet zijn en hier een grens moet aangeven. (Maar daar zou ik niet midden in de nacht mee beginnen trouwens).

En het kan gewoon een moederskindje zijn hoor. Mijn oudste is een typisch vaderskindje, en met hem heb ik dit soort taferelen ook meegemaakt. Jammer voor hem, maar hij moest het dan gewoon met mij doen :-) Hij is ondertussen 5 en het is nu geen issue meer hoor.

lola

lola

31-08-2011 om 12:25

T zit anders

hoi pol
bedankt voor je reactie.
ik neem het niet over hoor, ik laat papa het zelf oplossen. Alleen vannacht werd ze naar mij gebracht omdat ze totaal niet kalmeerde. Overigens voor de eerste keer. Wi jzijn er erg op gespitst haar niet haar zin te geven door de favo-ouder op te laten draven, ze doet het maar met wie haar toevallig op dat moment naar bed brengt. Wij brengen haar om beurten naar bed, en nemen het nooit van elkaar over. Bij mij heeft ze ook een tijd moeilijk gedaan, jammer dan voor mij maar het loste zichzelf op. Nu is kennelijk papa aan de beurt.

liora

liora

31-08-2011 om 13:11

Lastig

Ik weet hier niks van want hier in huis geen vader, maar heb weleens bij een opvoedprogramma gezien dat dan juist de vader alles moet afmaken, dus inderdaad niet overnemen. En de moeder moest juist extra lief tegen de vader doen als het kind vader afwees.

Liora

jds

jds

04-09-2011 om 11:12

Doen of je niet thuis bent?

Bij ons was het in het begin ook bijna net zo, totdat ik op een gegeven moment echt niet thuis was. En toen mijn dochter dat in de gaten had, was het snel gedaan.... Misschien ook een optie, om papa en dochter een uurtje samen te laten blijven, en jij lekker even naar buiten? Kan schelen hoor!

lola

lola

05-09-2011 om 08:41

Verdelen

Wij verdelen de zorgtaken gewoon hoor, dus mijn dochter is samen met papa op de dagen dat ik werk, en bij mij op de dagen dat mijn man werkt. Ook het naar bed brengen doen we om beurten waarbij we het nadrukkelijk niet van elkaar gaan overnemen, ook al maakt dochter een drama.
Vaak ga ik 's avonds lekker weg als het mijn man's beurt is om haar naar bed te brengen. Daar ligt het dus niet aan. Het is alleen zo jammer dat het zo moeilijk gaat als het mijn man's beurt is. Nou ja, zal wel weer een fase zijn die weer overgaat...

buzz

buzz

06-09-2011 om 14:40

Hier ook

en het heeft een half jaar geduurd, als je tegengas geeft gaat het nog langer duren, volgens mij als papa niet een stoute papa is, of de man die het vlees komt snijden, of wat dan ook, maar dus gewoon een lieve papa, denk ik echt dat het gewoon een machtspelletje is, net als eten bij sommige kinderen of broekplassen.
Gaat vanzelf over, maar kan hardnekkig zijn.
Maar wel vervelend ook voor papa, die zijn stinkende best doet en liever ook niet afgewezen word natuurlijk.
Mijn dochter was een aanhouder maar het is over nu.
Ik voel het nu met mijn zoon.
Zoon heeft nu liever dat papa voorleest, en dat doet me pijn, het komt omdat papa mooier kan lezen zecht hij, kan hij goed gelijk in hebben, ik ben hardstikke woordblind tot op hede ging het goed, maar nu de boeken wat moeilijker worden begint het op te breken en hakkel ik me soms suf. Ik dacht dat de tijd (op school enz) dat ik er echt op nagewezen werd voorbij was, maar hop daar is ie weer.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.