Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

mammie2

mammie2

02-11-2008 om 15:29

Dochter wordt op school in billen geknepen

Gisteren liep ik met mijn dochter (van 7) over straat, zagen we in de verte een jongen uit haar klas. Mijn dochter zei dat ze die niet aardig vond. Ze zei toen: "Ach laat maar." Ik heb toen wat aangedrongen en het bleek dat deze jongen haar wel eens in de bil knijpt.

Mijn dochter zei dat ze het tegen de juf had gezegd, maar dat de juf verder niets had gedaan. Ik heb mijn dochter toen verteld dat wanneer jongens haar pijn doen, ze altijd terug pijn mag doen en als tip gegeven vooral ze tussen de benen te schoppen.

Ik was vroeger zelf een halve tomboy en heb menig buurtjongetje een goede hengst verkocht. Mijn dochter is een tenger romantisch ballet- en paardenmeisje, ik betwijfel of deze aanpak bij haar zal werken.

Wat denken jullie? Moet ik dit nog verder aankaarten bij de juf? Mijn dochter zal dat waarschijnlijk absoluut niet willen.

mammie2

mammie2

02-11-2008 om 17:13

Maar volgens mijn dochter ...

was ze ook naar de juf gegaan en die had niets gedaan.

Het gaat mij er niet om dat mijn dochter iets terug moet doen, maar dat ze die jongens moet afschrikken, dat ze leren dat ze dat beter niet bij haar moeten doen.

Misschien twijfel ik een beetje hoe te reageren omdat ik altijd vrij streng met mijn kinderen thuis ben dat ze elkaar geen pijn mogen doen, dat doen ze eigenlijk ook nauwelijks bij elkaar. Het is een beetje dubbel, want ik wil wel dat ze zich verdedigen aan de andere kant.

Oog om oog, hmmm

Als je toch voor oog om oog gaat dan zou ik zeggen: "Knijp `m maar terug in zijn billen."
Een trap in het kruis vind ik nogal drastisch.

mammie2

mammie2

02-11-2008 om 20:14

Weer met dochter gesproken ...

gelukkig, het blijkt dat ze een van de knijpers (het zijn er twee) terug heeft geknepen in de bil. Met hem vindt ze het een leuk spelletje. Voor die andere jongen is ze een beetje bang. Ze heeft gezegd dat ze volgende keer aan de juf zal vertellen als hij weer iets doet.

Een paar jaar geleden kneep een jongen in mijn kruis toen we een lift deelden, vandaar dat ik misschien wat te heftig reageer.

Eens met riak

Van elkaar afblijven. Het nodigt alleen nog maar uit tot meer en waar eindigt het.

Bij ons op school is een stelregel: je blijft van elkaar af. Geen geduw, getrek, geknijp enz.

En eerlijk gezegd vind ik je oplossing niet echt sjiek. Terugdoen en eigenlijk het liefst tussen zijn benen schoppen. Lijkt me nou niet echt het goede voorbeeld.

Merkwaardige reactie

Ik vind het heel vreemd dat je enerzijds je kinderen leert dat ze elkaar geen pijn mogen doen, en anderzijds ze leert om een ander maar lekker in z'n kruis te schoppen! Dan spreek je dus jezelf lekker tegen en weet je kind helemaal niet meer waar het aan toe is: pijn doen mag niet, maar soms wel. Verwarrend.
Overigens ben ik het helemaal met je eens dat het lichaam van een kind van hem/haar zelf is en dat een ander daar niet ongevraagd aan mag zitten.
Maar kruisschoppen lijkt mij hier geen oplossing.
gr, Suus

*bella*

*bella*

14-11-2008 om 11:49

Echt?

Niet aan elkaar zitten? Mmmmhh, lastige hoor vind ik. Waar is de grens. Ik zie kinderen eigenlijk de hele dag aan elkaar zitten, en niet alleen de mijne, zie ik alle kinderen doen. Aan elkaar hangen, wat stoeien, knuffelen enz enz enz. Ongewenste intimiteit oke maar lastig de grens aan te geven. Kinderen vragen niet mag ik even aan je arm trekken. En vragen vooraleer je in de billen knijpt (vind ik ook een grensgeval) haalt de lol er wel af. Volgens mij is het ook helemaal niet nodig en absurd. Kinderen voelen normaal gesproken aan wat de ander wil of niet. En anders leren ze het zo. Wel goed lijkt me je kind te leren assertief te zijn als er iets gebeurt dat het niet wil.

+ Slimme Brunette +

+ Slimme Brunette +

18-11-2008 om 14:26

Geen aanranding

Kan me niet voorstellen dat billenknijperij van een zevenjarige jongen dubieuzere bijbedoelingen heeft dan knijpen in een "gek" deel van het lichaam, ik vermoed eerder een associatie met poep en scheten dan met iets seksueels.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.