Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Droom

Ik wil jullie even wat voorleggen, het gaat over een droom die mijn dochter van 11 al een paar dagen heeft en telkens terugkeert.

Sinds een paar maanden zit ze op een andere school, misschien niet een geheel onbelangrijk detail. Het gaat in ieder geval super met haar, ze bloeit helemaal op.

Onlangs zijn er schoolfoto's genomen en zo ook een groepsfoto van haar klas, en daar gaat haar droom telkens over. Die groepsfoto zat in een mapje en mijn dochter heeft de foto er heel bewust uit gehaald en hij ligt sinds deze week op tafel.

Mijn dochter zegt dat ze elke keer over die foto droomt. De echte gezichten van de foto verdwijnen en er komen onbekenden voor in de plaats. Die onbekenden staan uiteindelijk ook aan haar bed.

Ze is de laatste dagen ook extreem paniekerig in donker, nooit een held geweest in het donker maar nu neemt dat extreme vormen aan. Durft niet meer alleen naar boven, niet meer vanuit de woonkamer naar de wc, dat soort werk.

Die droom, ik vind het een nachtmerrie, houdt haar natuurlijk uit haar slaap. Kost veel energie en het duurt ook lang voordat ze echt gaat slapen. En de droom die maar terugkomt maakt haar angstig.

Wie heeft er beeld bij en denkt een uitleg aan deze droom te geven? Mijn man ziet het als een teken van het overlijden van iemand, iets dat staat te gebeuren.
Ikzelf denk dat het een reactie is op school. Ze heeft het nu erg leuk en goed, en is bang dat dit verdwijnt, een soort van verlatingsangst zeg maar. Tja, we bedenken maar even wat, maar we vinden het nogal een opvallende droom.

Wie o wie?

Johanna Jannetje

Johanna Jannetje

20-05-2010 om 22:15

Tricky

hoi Moppeke,
een vriendin van mij had een droom die af en toe terugkeerde, ook ongeveer op die leeftijd. Ze was ervan overtuigd dat er iets heel ergs zou gaan gebeuren als ze die droom voor de derde keer had. Ik weet niet of die droom inderdaad een derde keer gekomen is. We zijn elkaar uiteindelijk uit het oog verloren.
Wat ik bedoel is dit: een droom is volgens mij vooral van betekenis voor degene die 'm heeft. Dus jouw dochter is de enige die kan bepalen wat die droom betekent. Als zij er bang van wordt, is het eng. Wat is het dat het zo eng maakt? Praat er over met haar. En als extra maatregelen: laat haar gerust een tijd overal het licht aan hebben, bijv op de overloop als ze gaat slapen, en leg desnoods een extra matras bij jullie op de kamer zodat ze een veilig heenkomen kan zoeken als dat helpt.
Het is niet per se zo dat er iemand gaat sterven. Dat kan je mans betekenis zijn, maar het is zijn droom niet. Ik zou het ook niet suggereren aan mijn dochter, trouwens.
Sterkte ermee!
johanna

Maxime.M

Maxime.M

20-05-2010 om 23:26

Positief maken?

Hoi,

Wat staan die onbekenden dan te doen bij haar bed? Hoe kijken ze? Misschien kan je er een positieve draai aan geven, zoiets van "ze komen je welkom heten"?
Wellicht kan je nog eens googlen op dromenwebsites, ik heb daar wel vaker uitleg gevonden over dromen die ik had.

Maxime

P.s. een overlijden haal ik trouwens niet uit de droom, meer een onzeker gevoel/bekeken worden, opnieuw kennis moeten maken, zoiets.

Moppeke

Moppeke

22-05-2010 om 23:03 Topicstarter

Dank & jessica:

Dank voor jullie reacties, interessant jullie visies.

Jessica: Jouw tip vind ik een goeie, die ga ik zeker even met haar overleggen.

Gisteren is de droom even niet voorbij gekomen, ze sliep ergens anders. Maar de onzekerheid/bangheid in het donker blijft.

Ik ben benieuwd hoe de droom verder zijn weg vindt, ik hoop voor haar dat ie snel weer vertrokken is.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.