Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

liora

liora

24-05-2009 om 08:58

Drukke junimaand

Hoi allemaal,

Vinden jullie juni ook altijd zo druk? Het is nu nog mei, maar ik kan alvast opsommen wat juni in petto heeft.
Eindvoorstelling van school (dit betekent niet alleen erheen, maar ook nog zoon een paar keer eerder naar andere locaties brengen voor generale repetitie en zo), rapportgesprekken, examen judo, eindfeest naschoolse opvang. Dan is zoon ook nog jarig in juni, dus dat is uitdelen op school, familiefeestje, kinderfeestje, uitdelen op de naschoolse. Ik ben zelf jarig (hier kan niemand wat aan doen natuurlijk!)...
Zoon heeft ook nog schoolreisje bedenk ik me nu.

Ik vind het allemaal veel. Zeker ook leuke dingen hoor. Wilde het gewoon even delen. En dan te bedenken dat ik op 1 juli ben uitgerekend van de tweede, die kan dus heel goed ook in juni worden geboren!

Liora

Nely

Nely

24-05-2009 om 11:13

Hier meestal rustig

in juni, slechts 1 verjaardag waar we heen gaan (niet van gezin, wel familie). Verder wel avondvierdaagse, nog niet duidelijk of we mee kunnen doen (datum operatie zoon nog niet bekend) en schoolreis.

Hier een gekkenhuis.

Alle sporten hebben eindtoernooien & barbecues en zo. Oudste zit in gr 8 met allerlei afscheidsactiviteiten inclusief de musical. Ouders mogen het decor maken, heb me in januari opgewekt aangemeld maar nog niks gehoord, dat wordt dus ook weer zo'n gezellige stress actie in de laatste 2 weken. Nog uitvoeringen van pianoles, en ook van het schoolorkest (szit ik ook in de begeleiding). Iedereen moet nog op schoolreis zo ongeveer, ik ga morgen met jongste mee op schoolreis, kom om 4 uur terug, en hoop dan dat ik ergens een briefje aantref hoelaat de oudste 2 op hun korfbaltoernooi (ma en di avond) moeten verschijnen. Waarschijnlijk zo tegen 5-en, dus dat wordt ook weer een interessante avondspits. En dat is nog maar het topje vd ijsberg, wat ik nu opschrijf.

Elk jaar roep ik dat we niet overal aan moee hoeven te doen, en elk jaar weer blijkt toch dat het aan het eind vh jaar een grote hectische toestand wordt.

Ik wil vakantie!!!!

Ingrid

Tirza G.

Tirza G.

24-05-2009 om 12:02

Hier

moeten we door tot eind juli. En dat is níet fijn. Ik woon in een heel toeristisch plaatsje, de basisschool (waar ik nog altijd overblijf) staat in het centrum, je moet echt om de Vietnamese loempia's heen laveren om er te kunnen komen, blergh. Iedereen loopt dan al vakantie te vieren en hier zit je nog in het stramien.
Gelukkig is dit gedoe op de VO-school over meiden, verheug je er maar alvast op :-)

Tirza

Valt hier reuze mee

nso doet wel van alles om de zoveel tijd maar wij doen er nooit aan mee/schrijven haar niet in. Geen schoolgedoe, ik heb even geen idee of er nog een gesprek komt voordat ze naar groep 3 gaat, zwemles stopt gewoon voor de zomervakantie en ook daar doen we niet mee als er een feest oid is.

ik vraag mij opeens af waar mei gebleven is, we kwamen terug van vakantie op 4 mei en nu is het bijna juni... ?

Hier ook drukke juni maand

Ieder jaar weer een drukke maand juni. Zwemvierdaagse, avondvierdaagse, meester/juffendag op school, eindfeest op school en dit jaar ook nog afscheid groep 8 waar we het een en ander aan/voor moeten doen (zoon neemt afscheid van de basisschool), nog een voetbaltoernooi hier of daar, afsluiting voetbalseizoen met een feestje en onze dochter is eind juni jarig.
Een hectische maar vaak ook wel een gezellige maand (vooral als het weer zo nu en dan meewerkt).

Jolijt

Jolijt

25-05-2009 om 08:42

Ja, gekkenhuis

iedere sportclub komt met toernooien en uitvoeringen, met een 'leuk' afscheid voor het hele gezin. Dan nog 2 schoolreisjes, een kamp van een aantal dagen en de avondvierdaagse.
Vaak ben ik echt overvallen door de junimaand... al helemaal in vakantiestemmig en dan zoveel drukte...
Maar de laatste jaren is mijn planning beter; medailles zijn grijpklaar, voor de bbq van het voetbal ga ik niet zelf staat koken maar doe ik iets kant en klaars...
Ondanks de drukte vind ik het ook wel een gezellige maand.

Nou hier wordt het alleen maar erger

Ik heb het idee dat het met de jaren alleen maar erger wordt...hoe ouder hoe meer, ofzoiets.
Even zien...oudste: jaaroptreden van de band waar ze in zingt, uitvoering en jaarafsluiting van muziekschool, optreden van de acrobatiek (1 buiten, 1 binnen), eindgesprek school en dan heb ik me ook nog laten strikken voor het sponsorteam van de acrobatiek (sponsors werven...), jongste 3 wedstrijden (is toeval, ze is door, als ze minder had gepresteerd was dat niet zo geweest) 3 optredens (2 die oudste ook doet en 1 andere), en een of andere uitje van speeltuin o en schoolreisje en man heeft barbeque van werk, feest van mijn schoonzus, feest van de buren, ikke afsluiting van sport, afsluiting van schooljaar voor vrijwilligers, en dus die sponsorgedoe. pffff o,ja en nog avondvierdaagse ook. Soms hebben we op 1 zaterdag 3 dingen! 's morgens gym, 's middags dochters optreden en 's avonds feest...
Het wortd vrees ik veel 'makkelijk' eten en niet moeilijk doen over huishouden enzo.
ooit heb ik me laten wijsmaken dat het met de jaren minder zou worden, maar ondertussen (oudste is 15) geloof ik daar niet meer in...ja, ze kan er alleen naar toe, oke, maar je kan toch moeilijk niet komen kijken??
groeten albana

Tirza G.

Tirza G.

25-05-2009 om 18:57

Albana

Ja hoor, je kan gerust niet meer komen kijken. Dat is de volgende fase namelijk < grijns>

Tirza

Enneh.......hoe lang nog dan?

Hier is oudste (15) nog erg teleurgesteld als we niet kunnen komen kijken. Vorig jaar had ik eigenlijk ook 'genoeg' van al die orkestoptredens die ze elk jaar doen (stuk of 5 per jaar+ meelopen in verschillende optochten), nieuwjaarsconcert, voorjaarsconcert, midzomernacht concert ppfff...en altijd natuurlijk allemaal liedjes die ik al tig keer gehoord had (repeteren). Nee, dat was écht niet m'n hobby. Maar tot een jaartje of 13 bezochten we ze samen trouw. Vorig jaar had man er meer dan z'n buik van vol...hij houd niet eens van zúlke muziek, het liefste zou hij met oordopjes in erbij gaan zitten. En toch hebben we er nog de meeste bezocht...soms ik (meestal) en ik geloof hij 2 keer (1 keer omdat ik niet kon en 1 keer samen). Dus ik was al blij dat dat dit jaar over was (i.v.m. met andere druktes is ze daarmee gestopt). Het is niet dat ze klaagt, onze 15-jarige als we niet komen...ze gaat er gewoon automatisch van uit, verwacht ons. En als we niet kunnen (of we hebben er écht geen zin in), en we zeggen dat dan zie je de teleurstelling op d'r gezicht.
Hellup, waarom hebben wij dat nu weer? En zelfs als we gezegd hebben niet te komen (b.v. omdat we wat anders hebben) wil ze eigenlijk het liefste tóch even ons gezicht zien aldaar, al is het maar 5 minuten. Dat vraagt ze dan ook...en dan worden we week natuurlijk en racet man dan toch maar even snel op en neer terwijl ie jongste bij opa dropt en ik werk b.v. Of ik vindt het zielig en ga erheen alsnog na m'n werk (doodop natuurlijk) etc. etc.
Dus wat doen we fout? Moeten we gewoon zeggen van: "hoor 's even het wordt tijd dat je het alleen doet!" ofzoiets? Niet meer toegeven aan haar smachtende blik? En aan haar blije gezicht als we er dan tóch zijn?
Er zijn gelukkig ook dingen waar ik minder moeite mee heb, zo'n optreden van de band waar ze in zingt is een swingend geheel, met vaak ook nog andere bands erbij en allerlei tophits uit voorbije jaren (ónze jaren), daar ga ik met plezier naar toe (en man ook). Dus dat wil ik best nog jaren doen, maar ook die muziekschooluitvoeringen en gymuitvoeringen heb ik nu wel gezien hoor. 't is 90% andere kinderen (vreemde kinderen) en dan even jouw kind en de helft van de tijd vindt er ook nog 's niks aan....(oei, nu zal ik wel een erg slechte moeder zijn) en dan zie ik al die kinderen hun best doen en moet ik van mezelf nog blijven zitten ook...zucht.
Dus wanneer kan ik met gerust hart afscheid nemen van al dit soort festiviteiten???
Stel me gauw gerust tirza!
groeten albana

evelien1

evelien1

27-05-2009 om 16:47

Inderdaad maar 1 dag spant de kroon

Op 1 dag hebben mijn man en ik samen een kooruitvoering. Dit staat al meer dan 1/2 jaar vast.
We moeten hiervoor om 9.30 weg en zijn dan rond 14.00 uur thuis.

De middelste heeft een blokfluitdag in de provincie, kan meerijden met de blokfluitjuf en wij kunnen dan om 16.00 uur naar het concert komen luisteren. Dit staat ook al zo'n 1/2 jaar vast.

De oudste gaat gewoon naar scouting en kan dan zelf naar huis, heeft daarna nog een kinderfeest waar hij dan zelf naar toe kan lopen.

Voor de jongste hadden we de oppas rond, maar nu heeft hij voor het eerst kijken bij de vervolggroep van de scouting, dus gaan we de oppas vragen hem dus bij de scouting op te halen en dan als nog bij ons in huis op passen.

Zo is het elk weekend wel wat maar die dag spant de kroon.

Evelien

Maylise

Maylise

27-05-2009 om 17:24

Druk

Hier ook genoeg te doen in juni maar ik vind dat soort drukte niet zo erg. Bovendien ga ik niet overal zelf heen. Schoolreisje bijvoorbeeld van zoontje is voor hem misschien heel vermoeiend maar voor mij niet echt behalve dat ik met iets andere haal en breng tijden rekening moet houden. Dat is dan wel een nadeel van schoolreisje. Normaal loopt hij zelf van en naar school maar met schoolreisje is er wel een soort impliciete verwachting dat je haalt en brengt. Als ik het allemaal met werk rond kan krijgen vind ik het best.
Dochter in groep 8 heeft een afscheidskamp en ik heb me zowaar laten strikken om mee te rijden met brengen. Heel bewust natuurlijk. Ik ben vrij die dag en voor één keer wil ik wel eens wat doen voor de school.
Verder heeft dochter van paardrijden een wedstrijd/afsluiting van het seizoen (ik ga kijken) en met tennis is er ook een toernooi/feest. Dat is niet ter afsluiting want tennis gaat 's zomers gewoon door hier op de club. Ik zou best willen kijken maar die dag moet ik werken dus dat kan niet. Man werkt ook dus die kan ook niet. Dochter vindt het wel heel jammer dat we niet komen maar begrijpt wel waarom niet.
Verder ook nog een uitvoering van muziek maar dat is 's avonds dus dan kan ik wel komen kijken.
School organiseert nog een sportdag en dan moeten we zelf de kinderen brengen en halen naar een locatie aan de andere kant van de stad (niet goed georganiseerd).
Daarnaast is er afscheid van groep 8 (en dat wordt uitgerekt inderdaad, 1x musical, 1x feest voor de hele school, 1x afscheid van de leraren....)
De middelbare school van andere zoon heeft ook een kampeer weekend maar ze gaan op de fiets heen en weer dus daar heb ik geen last van.
Genoeg te doen dus maar daarna hebben we ook vakantie van school en dergelijke verplichtingen.
Ik laat het allemaal maar over ons heen komen.

Maylise

Martien

Martien

28-05-2009 om 10:42

Albana off topic

Toen onze kinderen met vioolles begonnen waren ze nog jong 6 en 7j. Ze kregen eerst les van een Columbiaanse en daarna van een Russische lerares. Beiden spreken gebroken Nederlands en doen ontzettend hun best, maar jonge kinderen hebben vaak moeite om dat vreemd woordgebruik te begrijpen, dus ging ik mee als tolk. Ondertussen zijn ze 10 en 11, en hebben geen probleem om de Russische lerares te begrijpen, maar ze willen nog steeds dat ik meega. Ik hoop dat het me volgend jaar lukt ze alleen te laten gaan (alleen al omdat de les verhuist naar 4km verderop en ik geen zin heb om 2x per week die afstand af te leggen voor 25min les). Bij jongste probeer ik het te laten aansluiten op haar notenleer, dus daar heb ik misschien succes. En als ik het niet voor de ene doe, hoeft het ook niet meer voor de andere toch?!?! Pfff ondertussen ga ik steeds mee en manlief heeeeeel uitzonderlijk als ik een 'goede' reden heb waarom ik niet kan ;-)
Zowel mei als juni zijn zeer druk, met hier en daar een topweekend zoals dit weekend zaterdag 's morgens gaan kinderen naar jeugdvereniging, 's middag heeft er eentje een verjaardagsfeestje, 's avonds gaan eten bij mijn broer en naar dansvoorstelling van nichtje. Zondag moet ik dan bij mijn vader in het rusthuis (woont op 40min rijden). Maandag ga ik 's morgens helpen met het opzetten van de receptie voor de laatste jaars en 's middag gaan we eten met peter en meter en oma van oudste voor haar lentefeest. Pfff, ik hoop 's avonds nog genoeg puf te hebben, want dan geef ik training.
Nu hebben we ook nog het onzalige plan gemaakt om na die juni drukte onze keuken te verbousen, dus het blijft druk tot en met het eerste weekend van juli (waarneer vrienden onze keuken komen inwijden)
Hou moed iedereen, de vakantie is echt in aantocht (zal nodig zijn)
Groetjes

Tirza G.

Tirza G.

28-05-2009 om 23:28

Albana

Afbouwen. Dat is het enige wat werkt :-) Lieve schat, het is JOUW hobby, JOUW leven. Ik ga toch ook niet mee naar school??? En vaak herhalen.

Sterkte :-)

Tirza

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.